Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cetăţeanul moldovean arestat în Transnistria pentru spionaj, a fost eliberat

Regimul separatist de la Tiraspol l-a eliberat pe Ilie Cazac, cetăţean al Republicii Moldova condamnat pentru “spionaj” în favoarea Chişinăului. Anunţul a fost făcut de premierul Vlad Filat, potrivit AGERPRES.

El a lăsat să se înţeleagă că decizia Tiraspolului ar fi fost influenţată de discuţiile sale în această privinţă cu liderul separatist Igor Smirnov.

Ilie Cazac a fost arestat în luna martie 2010, iar la începutul lui 2011 a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Cam în aceeaşi perioadă de timp şi sub aceeaşi acuzaţie a fost arestat şi jurnalistul Ernest Vardanean, care a fost condamnat în decembrie 2010 la 15 ani de închisoare, dar a fost graţiat de Igor Smirnov în luna mai.

Sursa: AGERPRES

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.