Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chavez propune ruşilor să folosească o bază aeriană militară locată pe o insulă venezueleană

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a propus Rusiei să folosească, temporar, o bază aeriană militară, locată pe o insulă venezueleană.
“Această propunere ne-a fost făcută de preşedintele Venezuelei. Chavez ne-a propus să folosim, temporar, pentru antrenamente ale bombardierelor noastre strategice, o insulă ce aparţine ţării sale”, a spus Generalul maior, Anatoly Zhikharev,Şeful Statului Major al forţelor aeriane cu rază lungă de acţiune.
În luna septembrie, 2008, 2 bombardiere strategice ruseşti, Tu-160 Blackjack, au sosit în Venezuela, după un zbor de 13 ore peste Oceanul Arctic şi Oceanul Atlantic.

Acestea nu ar fi avut arme nucleare la bord. Ele au efectuat zboruri de antrenament deasupra Caraibelor.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Chavez propune ruşilor să folosească o bază aeriană militară locată pe o insulă venezueleană”

  1. DE CE BAL says:

    Cine, cui arata pisica?
    S-a mai incercat si in Cuba, va mai amintiti? Acolo era vorba de rachete…