Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chiar a demarat procesul de încheiere a războiului din Afganistan?

Administraţia Obama împreună cu aliaţii săi din cadrul NATO vor face declaraţii în cursul săptămânii viitoare, referitoare la progresul realizat în războiul din Afganistan. Aceasta, în vederea cedării controlului  de securitate către guvernul afgan începând din primăvara anului viitor.

Procesul de tranziţie nu va include şi retragerea imediată a trupelor, NATO intenţionând să menţină trupe combatante în Afganistan până în 2014, dată stabilită de preşedintele Hamid Karzai.

Comunicatele lansate şi angajamentele ce vor fi luate în cadrul summitului NATO de la Lisabona au menirea de a reitera faptul că procesul de încheiere a războiului din Afganistan a început.
În acelaşi timp, coaliţia vrea să dea un semnal atât talibanilor şi partenerilor afgani regionali (cei de urmă, se tem de o retragere a Alianţei) cât şi Republicanilor din Congres, că o retragere din Afganistan nu va avea loc foarte curând.

Sursa: Washington Post

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Chiar a demarat procesul de încheiere a războiului din Afganistan?”

  1. Altfel says:

    Razboiul din Afganistan se va incheia cu o victorie la fel de rasunatoare precum s-a incheiat si cel din Irak, si anume dupa modelul razboiului din Vietnam care, se pare, a fost luat ca model. Caci si acolo s-au testat armamente si tactici, si acolo s-au improspatat munitii, rezerve de alimente, de echipament iar victoria s-a marcat prin aceeasi codita intre picioruse.