Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chiar dacă s-a încheiat (?!) … procesul de revizuire a pensiilor foştilor militari … continuă

Gabriel Oprea un ministru preocupat de bunăstarea militarilor foşti şi actuali

Cu toate că într-o declaraţie de presă susţinută de ministrul Apărării pe 9 iunie a.c. acesta declara că MApN a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a pensiilor foştilor militari, procesul continuă, dovadă fiind însăşi lista cu pensiile revizuite postate pe site-ul MApN în prezent.

Iată ce spunea Oprea pe 9 iunie 2011: “Am venit astăzi în faţa dumneavoastră pentru a face câteva precizări referitoare la procesul de revizuire a pensiilor militare în Ministerul Apărării Naţionale. Vă informez că Ministerul Apărării Naţionale a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au ieşit la pensie din armată, proces care se derulează în baza prevederilor Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 1/2011. Datele la care mă refer îi vizează strict pe pensionarii cadre militare care au lucrat în Ministerul Apărării Naţionale”.

Lista nouă conţine numeroase modificări faţă de lista publicată pe 9 iunie, majoritatea fiind corecturi, retuşuri,

generalul de brigada Maria Lupu un specialist marcant al reclaculării, revizuirii, reajustării, reducerii, re... pensiilor foştilor militari

reajustări ale pensiilor care aveau acelaşi cuantum în baza ambelor modalităţi de calcul (L164/2001 şi L119/2010), lucru jenant pentru o instituţie care se respectă.

Probabil prin acele calcule Direcţia Financiar-Contabilă a vrut să demonstreze perenitatea proverbului: “Unde se termină logica începe armata”. Căci e ceva să faci recalculare folosind două procedee total diferite şi să obţii acelaşi rezultat în mii de cazuri.

Dar asta e, MApN şi în special Direcţia Financiar-Contabilă ne-a obişnuit cu lipsa de profesionalism deja proverbială.

Păcat că acest lucru a generat haos, umilinţă, imagine proastă Armatei, discordie în rândul multor categorii socio-profesionale.

Lista cu revizuirea pensiilor militare MApN 22 iunie 2011

Lista cu revizuirea pensiilor militare MApN 9 iunie 2011

Infomondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

25 Responses to “Chiar dacă s-a încheiat (?!) … procesul de revizuire a pensiilor foştilor militari … continuă”

 1. intrebare says:

  Aceasta lista este pe bune? Sigur nu va mai fi modificata de vro 2-3 ori? Ce dezinformare grosolana din partea unui minister ca zice sa se respecta si e serios. Scuze pt. lista cu greseli din 09.06 s-au facut? Nici n-o sa vedeti …

 2. micutzocecurai says:

  d-na lupu ….alo…alooo…ti-ai reglat vocea?

 3. grama says:

  Catastrofa mai sunteti doamna general, va alterat rau creierul inflatia. Pentru lista din 09.06 cu pensiile de 95000 si 53675 lei sunteti demna de dat afara. Cum sa lasi asemenea ineptie sa ajunga la oameni? Sigur cel in cauza a terminat cu zilele ca sa moara fericit iar al II lea a murit cand a vazut realitatea din lista de pe 21.06. Pe cand urmatoarea lista madam Teaca?

 4. grama says:

  Catastrofa mai sunteti doamna general, va alterat rau creierul inflatia. Pentru lista din 09.06 cu pensiile de 95000 si 53675 lei sunteti demna de dat afara. Cum sa lasi asemenea ineptie sa ajunga la oameni? Sigur cel in cauza a terminat cu zilele ca sa moara fericit iar al II lea a murit cand a vazut realitatea din lista de pe 21.06. Pe cand urmatoarea lista madamfata lu mos Teaca?

 5. aladin says:

  Eu cred ca diferentele, greselile, rectificarile nu sunt altceva decat efectul aceluiasi, peren, stil de conducere prin care ordinele curg si trebuiau rezolvate ieri. Pe fond, o armata de oameni lucreaza in draci sa rezolve ieri ceva ce in mod normal trebuia sa se rezolve in cativa ani iar daca gresesc sufera admonestari, doar pt ca cineva a vrut sa arate ca armata poate rezolva orice, oricind si cu orice pret. Toti cu probleme, cu familii, fara timp pentru sine si familiei, alocati armatei si calculelor, supararti pe pensionarii militari, fostii lor colegi de munca. Doamne fereste de o situatie cu adevarat grava!

 6. partizanul says:

  panta rhei

 7. maria says:

  cand se va afisa lista cu pensiile militare revizuite din MAI?

 8. RA says:

  Dupa ce am vazut lista din 09 iunie si am constatat ca voi avea, la vechime completa , pensionat la limita de varsta , cu grad de colonel o pensie mai mica cu 11 milioane, am fost la CM sa ma interesez daca datele privind veniturile mele au fost completate (imi lipseau aproape 14 ani) mi s-a spus ca situatia mea s-a clarificat pe 25 mai si ca in jurul datei de 29 mai a plecat la Dir.F-C. Presupun ca de la 29 mai pana la 09 iunie nu au avut timpul necesar sa-mi calculeze pensia dupa datele complete furnizate de CM. Ei bine nici in lista din 22 iunie nu s-a modificat nimic semn ca am toate sansele sa primesc o pensie diminuata cu 11 mil. ,cum spuneam, dupa 38 de ani de cariera militara.Avand in vedere ca in nov.dec vom primi deciziile cu revizuirea, sper (ca doar speranta moare ultima)sa fie luate in considerare datele aparute in comletarea celor 14 ani lipsa.

 9. ioan says:

  Am fost unul din cei cu pensii identice dupa cele doua modalitati de calcul diferte….doar in lista din 09,…in cea din 22 a crescut cuantumul.Pot sa ma consider un fericit?…sau este prea devreme????

 10. mircea says:

  BATAIE DE JOC INFECTA LA ADRESA UNOR MILITARI IN REZERVA DIN ARMATA ROMANIEI !!!! Ne-au dat afara prin legea cumul-pensie salariu pentru ca aveam peste salariu mediu brut pe economie.La toti ofiterii de vanatori de munte fara stagiu complet ne-au taiat pensiile cu apx. 30%.Acum am ramas si fara servici si cu pensiile aproape injumatatite !La unii , care au fost corecti si au facut totul legal, le-a venit decizia de racalculare in ianuarie. Apoi s-a revenit, luam pensia din decembrie 2010, dar din ianuarie 2011 vom lua si pensia injumatatita si ni se va retine si ce ni s-a dat cica in plus anul asta !!Deci,MApN, pe unii ii face boieri si pe unii ii nenoroceste !!! Si culmea. Noi stim si din decizie si de pe tabel situatia nostra. Dar…nu te poti duce cu jalba in protap la fostul loc de munca sa te reangajeze pentru ca tu NU AI DECIZIE DE REVIZUIRE !!!! si aia iti zic ca tot nu te incadrezi, dupa cuponul de pensie !!Va dati seama ce bataie de joc

 11. vic says:

  Astia care conduc Romania fac bisnita cu pensii. Ce nu e clar?

 12. CLICK says:

  EU STIU CA PENSIA II PATRIMONIU INTANGIBIL SI NU SE POATE RECALCULA RETROACTIV,ADICA CE JUDECATOR AR DA SENTINTA CA II NORMAL SA SCADA PENSIA CAND IN LEGE SCRIE CLAR CA NU SE POATE(ADICA TOTI CEI CARE AU DAT IN JUDECATA DECIZIA NU AU CUM SA PIARDA),PANA AICI BINE SI FRUMOS,PADUCHEI PDLACI AU SPUS CA VOR SA ECONOMISEASCA BANI DE LA BUGET DAR EI PLATESC CU 80 DE MILIOANE DE EURO PE AN MAI MULT,SI ACUMA PE 21 AU VOTAT CA NU SUNTEM IN CRIZA SI TREBUIESC PLATITE SUME EXORBITANTE PENTRU PENSIILE MILITARE,UNDE II LOGICA,CE URMARESC ASTIA CA EU SINCER NU INTELEG,AIA LA CARE AU SCAZUT PENSIA CASTIGA LEJER IN INSTANTA IAR CELORLATI CARE LE-A CRESCUT NU AU CE SA SPUNA,IN ACESTE CONDITII AR TREBUI SA SE DISCUTE IN FIECARE ZII CAT DE RETARDATII SUNT PADUCHEI PDLACI.

 13. Stelian P. says:

  O SOLUTIE DE CRESTERE A PENSIEI

  Iata ce scrie azi idolul politic al lui Dogaru, dl. dr. Vadim:

  ” Militarii şomeri Slugi la ieniceri!

  Fostul şi viitorul chelner Gabriel Oprea scoate bani din orice. Mai nou, sub fruntea sa îngustă a încolţit un gînd aiuritor: să-i trimită pe militarii disponibilizaţi la… produs! Unde? În Turcia! Aici, aceştia vor curăţa unele zone de bombe. Care bombe? Poate cele rămase din primul război mondial, fiindă, în cel de-al II-lea, Turcia a fost neutră. Smucitul îi ademeneşte pe bieţii oameni cu lefuri de peste 3.000 de euro pe lună”

 14. Unul says:

  Unii s-au blocat pe cifra 3 …..urmata de 000.

 15. serbanss says:

  buna ziua va rog sa ma andrumati la cine sa ma mai adresez pentru ami calcula la pensie o.m.cl.1 eu am 0 la omm.

 16. GHEORGHE N. says:

  Cu toate eforturile mele nu am reusit sa aflu, nici telefonic nici pe listele afisate, cuantumul pensiei mele. Am vechime completa, nu am lucrat decat in armata de la liceul militar pana la pensionare la varsta de 55 ani in unitati cu situatii clare. Au fost cateva luni lipsa pe tabelul de la centrul militar dar nu se justificau in niciun fel fiind intercalate in intervale in aceeasi unitate. Desi am avut in aproape 60 la suta functii superioare gradului ,am o pensie dintre cele mai mici corespunzatoare gradului de colonel. Majoritatea camarazilor au primit deciziile, cele mai multe pensii fiind majorate. As dori sa stiu si eu pe ce sa ma bazez in viitor. Ce se va intampla cu cei care vor deceda intre timp? Cu siguranta vor fi si asemenea cazuri! Ar trebui sa se raspunda acestor comentarii de catre cei indreptatiti pentru a avea convingerea ca cineva a laut pulsul opiniei oamenilor interesati de problematica aceasta!

 17. JVEK G. says:

  garantez ca veti avea o crestere semnificativa. e surprinzator ca nu ati primit inca decizia. mai incercati telefonic. O seara buna!

 18. Nicolae says:

  Problema este,ca nu ar fi trebuit sa scada nicio pensie!..daca era nevoie sa creasca,ca urmare indreptarii unor erori sa creasca,dar in niciun caz sa scada.Adevarul gol ,gaolut este ca daca sindicatul,nu ar fi intervenit si nu ar fi castigat procesele,nu ar mai fi crescut nicio pensie.Ideea era sa scada,pt.a ajuta bugetul.Si la ce hal de adeverinte au fost trimise unor cadre militare cu ani de zile lipsa din activitate,in ideea dae a le mai ,,fura”niste bani din pensia initiala,mare minune daca celor care le au scazut pensia, s-a datorat tot,unor ani lipsa,pe care cei care trebuiau sa gestioneze statele de plata,nu le mai gasesc.Iar in acest caz,trebuie trasi la rasundere persoanele,ce aveau sau in atributii arhivarea si gestionarea documentelor.Nu-i poti fura unui om ani din viata,ani de munca si sa-i calculezi pensia pe ceva fictiv.Sindicatul,a jucat un rol major in recalcularea pensiilor si anularea unei metodologii de calcul iresponsabila.Pensia nu trebuia sa scada nimanui!

 19. nicusor says:

  Mai niciolae, spui ca pensia nu trebuia sa scada nimanui…oare cei cu pensiile in plata de 150 milioane, 200 de milioane si peste….au cotizat toata cariera la nivelul pensiei babane de care se bucura? oare o pensie smecherita de 150 de milioane lei vechi poate constitui un patrimoniu intangibil? nu cumva ar fi mai normal ca smecherii sa fie obligati sa inceapa a returna banii incasati fraudulos?

 20. Gore J says:

  Moda “Cincinalelor” raportate in fata Comandantului Suprem revin in forta? Tovarase general de 4 stele esti penibil!

 21. Nicolae says:

  Mai Nicusorule,celor carora le-a scazut pensia,in marea majoritate a cazurilor sunt cei care pe L.164,au avut o pensie de maxim 3.000RON,ofiterii cu studii superioare,dar carora le-au cam disparut niste ani de munca.Chiar anii in care acesti oamenii,au cotizat la stat.Oare de ce?!..sau o pensie de 3.000 de lei,pentru un ofiter superior,plimbat de la o unitate la alta,inhamat cu diverse responsabilitati,pentru ca chiar daca nu neplace,mai sunt si oameni responsabili,care chiar si-au indeplinit misiunile,sa fie o pensie asa de mare?!..nu stiu poate viitorul ne-o va spune!
  Pana atunci,Nicusorule sa fii sanatos!

 22. nicusor says:

  Niciolae, nu mai dezinforma in dulcele si securistul grai dogharian. M-am referit foarte clar la pensiile smecherite, alea peste 8000-10000 lei ( la nivelul lunii decembrie 2010), pensii care cu putine exceptii nu au absolut nici o justificare. Cum s-a mai scris, nu e admisibil ca un fost sef SMG sa aiba o pensie de cca 5000 lei iar un trepadus, spiridus, descurcaret foc , sa aiba o pensie militara de peste 9000 lei….aici e buba …nu te face ca nu intelegi si nu mai deturna subiectul spre alte zari ca nu tine….daca sunt si situatii amintite de tine, mai mult ca sigur sunt ofiteri cu vechime incompleta, iesiti la pensioara pe la 40-45 de ani…..si atunci de unde pensie mare daca vechimea reala este mica?

 23. Nicolae says:

  Dupa modul de exprimare,esti cam arogant.Probabil,ca ai carente in educatie.Eu ma adresez civilizat,unei/unor persoane necunoscute,iar educatia data de catre parintii mei,societate,scoale nu-mi permite sa fiu obraznic sau ironic.Asa ca fii atent la exprimare,lasa aroganta, ca unui om educat nu-i sta in fire.Cunosti un fruct dupa savoare iar pe un om din experimare.

 24. Nicolae says:

  ,,exprimare”

 25. Mr.(rez.)MiticaS says:

  De ce mintiti dle ministru,dna lupu,domnilor cu aritmetica din cadrul ministerului? Sa va fie rusine de batjocura in care ne-ati bagat pe noi,cei care pana mai ieri puteam spune cu adevarat:”Servim PATRIA!,”Onoare si PATRIE!”
  De ce ne injositi intratat incat si tractoristii rad azi de noi?
  Care e scopul acestei BATJOCURI cu recalcularea,revizuirea? Chiar nu va mai ajung banutii si trebuie sa apelati la silirea spre disparitie a OSTIRII vechi,a patriotilor adevarati? Ne-ati bagat pe toti intr-o oala:ofiteri,maistri si subofiteri.Si CULMEA :cei din urma sunt cu mult si cu multi mai sus de majoritatea ofiterilor la pensii! HALAL conducere si logistica a ARMATEI ROMANE! Nu mai contati pe noi!