Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China a suspendat întâlnirile la nivel militar cu SUA

În semn de protest faţă de vânzarea de arme americane către Taiwan, China a suspendat întâlnirile la nivel militar cu SUA.

China a protestat deja de vineri împotriva contractului pe care Washingtonul l-a încheiat cu Taiwanul pentru vânzarea de arme americane pentru o sumă de 6,4 miliarde de dolari, avertizând asupra unor “grave” repercusiuni asupra relaţiilor americano-chineze.

“Noua iniţiativă americană de a vinde arme Taiwanului, care face parte integrantă din China, constituie o intervenţie şocantă în afacerile interne chineze, punând grav în pericol securitatea naţională a Chinei şi dăunează eforturilor sale de reunificare paşnică” cu insula naţionalistă, declara vineri purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, Wang Baodong, citat de AFP.

“Proiectul american va deteriora fără îndoială relaţiile sino-americane şi va avea un impact negativ asupra schimburilor şi cooperării între cele două ţări în domenii majore”, avertiza el.

Beijingul a întrerupt relaţiile sale militare cu Statele Unite timp de peste un an după precedenta livrare de arme americane Taiwanului, în octombrie 2008.

sursa: Xinhua

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.