Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China alocă apărării un buget mai mare

Bugetul de apărare al Chinei este cu 11,2% mai mare anul acesta decât cel din 2011. Cu toate acestea, bugetul pentru apărare se situează mult sub bugetul alocat de SUA pentru proiecte militare, respectiv 740 de miliarde de dolari anual.

Autorităţile de la Beijing au majorat în fiecare an din ultimele două decenii bugetul armatei, într-o tendinţă văzută de cei mai mulţi analişti drept “îngrijorătoare pentru stabilitatea din regiune”, titrează BBC.

Această decizie de suplimentare a bugetului a fost luată în condiţiile în care China consideră că influneţa americană în regiune este în creştere şi crede că SUA “încearcă să înconjoare teritoriul chinez”.

Sursa: BBC

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.