Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China ia în considerare propunerea de a trimite trupe în misiuni de combatere a terorismului

China ia în considerare propunerea de a trimite trupe în misiuni de combatere a terorismului, în afara teritoriului naţional. Propunerea a fost avansată recent, în cadrul unui forum pe probleme de securitate desfăşurat la Beijing.

Proiectul primei legi chineze privind contraterorismul include şi articole ce ar autoriza armata şi forţele de poliţie paramilitare să se angajeze în misiuni împotriva terorismului, în afara ţării. Aceasta, în cazul în care există consimţământul ţărilor implicate în combaterea terorismului.

Proiectul de lege a fost depus la Comitetul Congresului Popular Naţional încă din luna octombrie, dar deocamdată nu a fost aprobat.

„Proiectul este foarte clar şi în privinţa condiţiilor desfăşurării unei asemenea operaţiuni: consimţământul tuturor ţărilor implicate“, a declarat Li Wei, analist specializat în contraterorism de la Institutul chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane.

El a adăugat că trupele chineze “rareori pleacă în misiuni peste hotare, ultima asemenea misiune având loc în 2004, atunci când forţe de poliţie militară au fost trimise să asigure securitatea ambasadei chineze din Irak”.

Sursa: Adevărul

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.