Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China începe producția comercială de drone

 

Drona chineza CH-5 foto news.xinhuanet.com

Drona chineza CH-5 foto news.xinhuanet.com

China a început producția comercială a dronei CH-5 Rainbow, care este promovată drept rival dronei MQ-9 produsă de către SUA.

Wang Song, profesor asociat la Școala de Științe și Inginerie Aeronautică din cadrul Universității Beihang din China, a declarat că primul zbor al unei drone CH-5 produsă în număr comercial semnalează faptul că, China este pregătită să înceapă exportul acesteia. Acesta a adăugat că drona fabricată de către China este egală din punct de vedere al capabilităților cu cea americană, și că este disponibilă la jumătate din prețul dronei MQ-9.

Însă, aceasta are și dezavantaje față de drona americană. Aceasta nu poate funcționa la o altitudine mai mare de 9000 m, ceea ce o face vulnerabilă la unele arme anti-aeriene. De asemenea, aceasta are un motor mai slab deoarece China a rămas în urmă în privința tehnologiei motoarelor de avion, Wang adăugând „Aceasta este de fapt slăbiciunea tuturor avioanelor produse de către China”.

În data de 14 iulie 2017, agenția de știri Xinhua, a raportat că modelul de producție în masă a dronei CH-5 a încheiat zborul de probă în provincia Hebei din nordul Chinei. Shi Wen, inginerul șef al proiectului Rainbow din cadrul Academiei de Aerodinamică Aerospațială din China, a declarat că drona poate efectua misiuni de recunoaștere, supraveghere, patrulare, poziționare și misiuni de asalt.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo Militar

 

Sursă articol:Times of India, CNBC

 

 

 

Sursă fotografie: news.xinhuanet.com

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.