Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China – îngrijorată de planurile Coreei de Nord

Kwangmyongsong-3 - foto asiascientist

China şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la planul anunţat de Coreea de Nord, de a lansa în cursul acestei luni, o rachetă purtătoare  satelit, potrivit agenţiei Xinhua, preluată de Ria Novosti.

Qin Gang, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, a declarat că Coreea de Nord are dreptul să dezvolte un program spaţial în scopuri paşnice, mai ales dacă acesta se desfăşoară potrivit rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Diplomatul a mai spus că speră ca “toate părţile implicate vor acţiona în aşa fel încât vor evita escaladarea stării de tensiune din Peninsula Coreea”.

Coreea de Nord a anunţat că a doua versiune a satelitului Kwangmyongsong-3 va fi lansată de către racheta purtătoare Unha-3  de la Centrul Spatial Sohae, între 10 şi 22 decembrie.

SUA au calificat planurile Coreei de Nord de a lansa racheta purtătoare a satelitului ca fiind “provocatoare”, spunând că “în acest fel este ameninţată pacea şi securitatea în regiune.”

După ce lansarea rachetei ce urma să plaseze satelitul pe orbită, pe 13 aprilie, a eşuat, Washington-ul a suspendat ajutorul alimentar către Coreea de Nord.

 

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “China – îngrijorată de planurile Coreei de Nord”

  1. Trifon Gruju says:

    Si Gaddafi a vrut sa lanseze un satelit, ca sa nu mai plateasca europenilor servicii prin satelit. Mai mult a vrut sa il puna la dispozitia africanilor. Dar a murit la timp.

  2. szilard says:

    Ar trebui suspendati din viata conducatorii Coreei de Nord, nu ajutorul alimentar dat de SUA catre ei.