Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China interesată de achiziţia de avioane militare şi motoare de avioane de vânătoare din Rusia

Potrivit ziarului rus Vedemosti, citat de MEDIAFAX, China intenţionează să achiziţioneze avioane militare şi motoare de avioane de vânătoare din Rusia.

“În pofida progreselor industriei militare chineze, China doreşte să achiziţioneze anumite tipuri de echipamente militare ruseşti”, scrie publicaţia, citând o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său chinez, Wen Jiabao, se întâlnesc marţi, în apropiere de Sankt-Petersburg, pentru convorbiri bilaterale.

Potrivit Vedomosti, chinezii ar dori să achiziţioneze motoare de avion de tip 117C pentru avioanele de vânătoare Suhoi Su-35, sisteme antiaeriene ultramoderne S-400, precum şi avioane de transport militar Il-476, versiunea modernizată a Il-76.

Rusia a refuzat vânzarea sistemelor S-400, explicând că exportul acestor sisteme nu va începe înainte de 2017. În aprilie, China a primit 15 sisteme antirachetă ruse S-300.

În 2004, China a comandat 34 de avioane Il-76 care urmau să fie asamblate într-o uzină uzbekă, dar aparatele nu au fost livrate niciodată. Ulterior, China a devenit interesată de o versiune modernizată a avionului, fabricată în Rusia, deşi acest tip este de patru ori mai scump, ajungând la preţul de 100 de milioane de dolari.

În anii 1990 şi până la începutul anilor 2000, China era principalul client al industriei militare ruse, subliniază Dmitri Vasiliev, redactorul-şef al revistei Exporturi de armmament. Dacă în 2004, 43 la sută din exporturile ruse de armanent erau spre China, în 2009 acest segment s-a redus la 12 la sută.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.