Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China – locul 5 în rândul exportatorilor de arme convenţionale de la nivel mondial

http://militar.infomondo.ro/wp-content/uploads/2013/03/China-exportator-important-de-arme.-foto-warnews.jpg

China-exportator important de arme. foto-warnews.jpg

Potrivit unui Raport al SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) China ocupă locul cinci în rândul exportatorilor de arme de la nivel mondial.
Este pentru prima dată de la încheierea Războiului rece când China se poziţionează între primii cinci exportatori mondiali de arme.
Volumul tranzacţiilor internaţionale cu arme convenţionale a crescut cu 17% între 2003-2007 şi 2008-2012.

Cei mai semnificativi exportatori de arme convenţionale din ultimii 5 ani au fost SUA (cu 30% din exportul de arme la nivel global), Rusia (cu 26%) Germania (cu 7%), Franţa (cu 6%) şi China (cu 5%).

O noutate ar fi aceea că, este pentru prima oară când Marea Britanie nu se află între primii 5 exportatori mondiali. Locul său a fost luat de China.

 

Sursa: Raport SIPRI

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “China – locul 5 în rândul exportatorilor de arme convenţionale de la nivel mondial”

 1. szilard says:

  Da, si tragi dupa colt cu ele.

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  Armele lui Saddam au provenit din Romania !
  O parte din conspiratie este desvaluita de sefului inspectorilor ONU Scott Ritter.
  Iata ce spune inspectorul sef despre actiune CIA purtand numele cod Tea Cup:
  “I carried out under Tea Cup was aimed at disrupting efforts to obtain ballistic-missile technology and production capabilities from Aerofina, a Romanian military-industrial company. Intercepted conversations between the Iraqi team, headed by Dr. Hamid, and his Romanian intermediary ( BASESCU ) pointedly referred to the oil-for-food program as a means of facilitating the transfer of goods from Romania”

 3. LICĂ says:

  ROMANII AU PREZENTAT CA PE O VICTORIE STRATEGICA CUM S-AU DESFIINTAT SI TAIAT PENSIILE MILITARE , LA MILITARII DE CARIERA IN ROMANIA SI PASTRAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT 164/2001 DOAR LA MAGISTRATII MILITARI.
  POATE ESTE TIMPUL CA SI ALTE TARI SA SE INSPIRE DIN MODELUL ROMANESC DE ANIHILARE A PROPRIEI ARMATE DE CATRE CLANURILE POLITICE INTERLOPE.

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  Lica
  Ce te miri. Daca Info MOMDO MILITAR cel mai bun si profesiost publica materiale
  fascisoide pe o pagina intreaga…..in timp ce cenzureaza un jurnalist de investigatii
  specializat in transport de arme si terorism. Se pare ca nu se mai poate face nimic
  ….timp pirerdut.

 5. szilard says:

  De unde si pina unde au arme terroristii arme perfectionate din RO. , pai daca era asa eram ciumeti : lasere, bombe atomice, sateliti nucleari, teleportari nucleare…Sadam facea bine dacca statea linistit in palatele lui.