Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

China și Rusia, dornice să-și intensifice cooperarea militară și nucleară

In cadrul unei intalniri ruso-chineze s-a afirmat ca guvernul chinez este dornic să-și extindă relațiile militare și nucleare cu Rusia,.

Vice-premierul chinez Wang Yang s-a întâlnit în orașul aflat în nord-estul Chinei- Harbin – cu omologul său rus, Dmitri Rogozin.Vice-premierul a declarat că întâlnirea completează angajamentele din martie făcute de președintele chinez Xi Jinping de a extinde relațiile strategice bilaterale.  

Wang a afirmat într-o declarație oficială pentru China Xinhua News ca este deschis să coopereze cu rușii în sectorului nuclear și de cercetare comună în segmentul avioanelor cu rază lungă de acțiune și elicoptere grele.

Militari chinezi și ruși au încheiat operațiunile militare comune numite “Misiuni de Pace 2013” săptămâna trecută. Exercițiile, lansate pe 27 iulie au inclus o implementare de trupe împărțită în trei faze, planificarea luptei și operațiuni de luptă simulate.

Incercarea de cooperare cu  Rusia are loc după întâlnirea de luni dintre ministrul chinez pentru Apărare Națională, Chang Wanquan, și secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, la Washington.

Generalul chinez a spus că a fost în Statele Unite pentru a susține un scenariu “win-win” pentru relația bilaterală a două dintre națiunile cele mai puternice ale lumii.

“Scopul nostru este de a construi încrederea între armatele noastre prin cooperare”, a spus Hagel într-o declarație emisă luni.

 

Sursa: DiploNews, Army Recognition

 

 

 

Bianca Simion, InfoMondo

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.