Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chinezii l-au clonat electronic pe comandantul SACEUR

facebook o modalitate simpla de a obtine date si informatii despre oricine www.telegraph.co.uk

Potrivit The Guardian, chinezi au reuşit să obţină datele personale ale mai multor ofiţeri de rang înalt ai NATO după ce au lansat o pagină de Facebook falsă pe numele Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), amiralul James Stavridis.

Oficialii de la cartierul general al NATO (SHAPE) au refuzat să ofere informaţii despre originea cyber-atacului, dar ofiţeri de rang înalt au confirmat pentru cele două publicaţii că este vorba despre “acţiuni sponsorizate de stat, originare din China”.

Aceiaşi oficiali au precizat că nu este vorba de “spionaj” sau de “hacking” ci de un procedeu care se numeşte “inginerie socială”. Potrivit lor, paginile de Facebook ale ofiţerilor şi oficialilor NATO nu conţin informaţii clasificate sau secrete militare.

Cel puţin câteva sute de ofiţeri au acceptat invitaţia la “prietenie” din partea falsului Stavridis şi le-au oferit chinezilor date personale, precum adresa de e-mail, numere de telefon, adresa personală şi, eventual, informaţii despre locaţia curentă. Mulţi şi-au împărtăşit cu falsul amiral gândurile personale.

Serviciile chineze de spionaj au mai încercat acelaşi lucru în repetate rânduri, oficiali NATO confirmând că au existat mai multe astfel de atacuri care l-au vizat pe amiralul James Stavridis şi că de fiecare dată Facebook a şters paginile false.

sursa: The Guardian

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Chinezii l-au clonat electronic pe comandantul SACEUR”

 1. ROBERT HORVATH CINEAST SUA says:

  off topic dar la ordinea zilei .

  RMATA IMPOTRIVA LOVITURII DE STAT ORGANIZATA DE SERVICIILE SECRETE ! MILITARII VOR CAPUL LUI RAZVAN UNGUREANU !

  CIA :
  ULTIMATUM ADRESAT GUVERNULUI UNGUREANU !
  Militarii din doua unitati militare din Turda, una de tancuri si alta de antiaeriana, s-au saturat de promisiunile desarte facute trimis un raport pe adresa ministrului in care ameninta …… sunt pregatiti sa se organizeze in forme sindicale, …… foarte variate, de la constituirea unui grup sindical care sa protesteze, pana la forme mult mai grave …….
  Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta……….
  Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi. Militarii chema direct la solidaritate in vederea unei noi revolutii si pedepsirea Presedintelui Basescu si a clicii de la putere.
  Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.

  CIA: 80.000 DE REZERVIŞTI SÎNT O FORŢĂ EXTRAORDINARĂ, CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMÂNIA. PREZENŢA ACESTORA ALĂTURI DE POLIŢIŞTI ÎN MIJLOCUL MASSEI DE DEMONSTRANŢI VA DUCE LA CĂDEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATE SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZĂ SAU SINGURUL SCENARIU PENTRU ROMÂNIA ESTE O REVOLTĂ POPULARĂ
  Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice.
  RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE
  Se observa deasemenea la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva.
  In cazul unor manifestatii de amploare prevazute in primavara armata va trece de partea cetatenilor !

  Va urma

 2. Cip says:

  “facebook o modalitate simpla de a obtine date si informatii despre oricine http://www.telegraph.co.uk” – daca “oricine” este suficient de bleamba sa posteze toate alea despre el. Si sunt suficient de multi….

 3. sorin says:

  Chinezii incearca sa isi cunoasca posibilul adversar, ca sa il poata combate eficient, daca va fi cazul.