Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chuck Hagel – nominalizat pentru funcţia de Secretar al Apărării al SUA

Potrivit Reuters, fostul senator republican, Chuck Hagel,va fi nominalizat de Barak Obama pentru funcţia de Secretar al Apărării. Anunţul urmează să fie făcut pe 7 ianuarie.

Nominalizarea va fi urmată, probabil, de un proces de confirmare mai dificil.

Hagel a fost criticat după ce a pus sub semnul întrebării sancţiunile impuse de SUA Iranului,  urmare a programului nuclear al administraţiei de la Teheran.

Hagel a fost senator de Nebraska în 2 legislaturi şi a părăsit Senatul în 2008.

Acum este profesor universitar la Georgetown University şi face parte din comitetul consilierilor pe probleme de intelligence ai preşedintelui SUA (the President’s Intelligence Advisory Board) şi membru al comitetului pentru politici al secretarului Apărării.

“Am lucrat alături de Chuck Hagel. Îl cunosc, a declarat Barack Obama într-un interviu acordat NBC. Este un patriot. Este o persoană care a servit cu curaj această ţară în Vietnam”, a mai spus Obama.

Adminstraţia Obama a renunţat anterior la confirmarea în Senat a lui Susan Rice, ambasadorul SUA la ONU, prima alegere a preşedintelui pentru înlocuirea lui Hillary Clinton în funcţia de Secretar de stat.

Sursa: Reuters

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Chuck Hagel – nominalizat pentru funcţia de Secretar al Apărării al SUA”

  1. Marlon Juvet says:

    ” In the Federal Government of the United States of America, there is ONE Secretary of State, the most senior political appointee responsible for foreign policy (that is, equivalent to a Foreign Minister).”. Cel de la Apărare este simplu Secretary of Defense (SecDef). Vă joacă feste semantica, probabil aşa se întamplă când engleza pe care o vorbeşti e de nivel “Anna Has Apples”.

  2. rdancuta says:

    Multumim pentru observatie.

    Cu consideratie,

    Redactia