Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chuck Hagel trage un semnal de alarmă vis-a-vis de efectele tăierilor bugetare

Chuck Hagel foto wikipedia

Chuck Hagel foto wikipedia

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a tras un semnal de alarmă vis-a-vis de efectele tăierilor bugetare asupra capacităţilor operaţionale viitoare ale armatei americane.
Cu un buget ajustat în jos,armata americană va fi mai puţin antrenată şi, drept urmare, mai puţin pregătită să răspundă situaţiilor de criză, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Lipsa unui acord în Congres cu privire la reducerea datoriei, va face ca Pentagonul să fie pus “într-o situaţie foarte delicată”, a avertizat Hagel în cadrul unei conferinţe la Simi Valley (California).

“Aceste tăieri de 52 de miliarde de dolari, în 2014, adică 10% din bugetul Pentagonului, ar putea ajunge la 500 de miliarde în decurs de zece ani.

Anumite cheltuieli, cum ar fi soldele şi alocaţiile militarilor sau necesitatea de a menţine nivelul de pregătire al trupelor din Afganistan nu pot fi reduse; totodată, bugetele destinate antrenării şi mentenanţei capacităţilor operaţionale nu pot fi afectate.

“Rezultatul acestor tăieri va fi reducerea  disproporţionată a capacităţii operaţionale pe parcursul următorilor ani”, a explicat şeful Pentagonului, potrivit căruia efectele vor fi resimţite pe termen lung.

“Continuând să anulăm antrenamentul trupelor care nu se află pe picior de plecare (în teatre de operaţiuni), decalajul faţă de nivelul de antrenament necesar va creşte, şi riscăm să avem nevoie de ani buni pentru a ne reveni. În cele din urmă, efectivele armatei considerate pregătite să răspundă unei crize se vor diminua”, a subliniat el.

“Tăierile automate – în 2013, la nivelul a 37 de miliarde de dolari – au condus deja la o scădere globală de 10% a prezenţei navelor americane pe mare”, potrivit AGERPRES.

Sursa: AFP; AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Chuck Hagel trage un semnal de alarmă vis-a-vis de efectele tăierilor bugetare”

  1. De ce nu se pot creste porci. says:

    Fac ei rost de bani..Colonii bananiere ca Romanistanul sunt destule carora sa le vanda armament din 1968 [vezi F-16].