Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Chuck Hagel vizitează zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi cea de Sud

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel a vizitat în dimineaţa zilei de 30 septembrie, zona demilitarizată, aflată între Coreea de Nord şi cea de Sud.

Hagel a declarat că “Pentagonul nu are de gând să reducă numărul forţelor militare dislocate în sud, de aproximativ  28.500 de militari, în ciuda constrângerilor bugetare cu care se confruntă SUA”.

“Aceasta este, probabil, singurul loc din lume unde ne putem confrunta întotdeauna cu riscul izbucnirii unui conflict”, a spus Hagel după ce a vizitat o clădirea cu un etaj, cu un acoperiş din tablă ondulată, unde au loc discuţiile cu nord-coreenii.

“Clădirea, care se află în zona de demarcaţie militară între Nord şi Sud, este considerată o locaţie importantă căreia trebuie să i se acorde atenţie”, a mai spus Hagel.

Hagel a vizitat, de asemenea, dealul pe care se află postul de supraveghere Ouellette, în zona demilitarizată (DMZ). Aici a primit o scurtă informare din partea ministrului Apărării Coreei de Sud, Kim Kwan-Jin. Postul de observare a fost numit aşa, după numele soldatului Joseph Ouellette, căruia i s-a acordat medalia de onoare în războiul din Coreea.

Vizita Secretarului american al Apărării în zona demilitarizată dintre cele două state coreene face parte din turneul de patru zile pe care Hagel îl desfăşoară în Coreea de Sud. Acesta urmează să participe la sărbătorirea a 60 de ani de alianţă privind securitatea în regiune, dintre Coreea de Sud şi SUA.

Hagel va participa la discuţiile despre viitorul acestei alianţe cu omologul său sud-coreean,şi la o ceremonie prilejuită de schimbarea de comandă în cadrul forţelor americane dislocate în Coreea de Sud. El va fi însoţit de generalul de armată Martin Dempsey, şi de amiralul Samuel Locklear, comandantul forţelor americane în Pacific.

Sursa: Reuters

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.