Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

CIA iniţiase un program secret pentru capturarea sau uciderea membrilor Al-Qaeda

CIA iniţiase un program secret pentru capturarea sau uciderea membrilor Al Qaeda, dar acest program a fost întrerupt de noul director, Leon Panetta, potrivit Wall Street Journal, preluat de NewsIn.
Citând foşti responsabili ai CIA, cotidianul afirmă că natura exactă a acestui program secret nu este cunoscută şi că CIA refuză să comenteze.

Potrivit unor oficiali din atât din fosta, cât şi din actuala administraţie, CIA a alocat fonduri pentru planificarea şi, probabil, antrenarea unor agenţi pentru această misiune. Însă iniţiativa nu era pe deplin operaţională când noul director al CIA a pus capăt programului, după ce a aflat despre el, la 23 iunie.

Foşti ofiţeri de informaţii ai CIA ar fi declarat că “încă din 2001 CIA a examinat şi posibilitatea unor asasinate cu ţinte precise împotriva responsabililor reţelei, dar această opţiune a fost respinsă după şase luni”.

Nici Panetta, nici membrii Congresului nu au oferit detalii despre acest subiect.

Sursa: Wall Strett Journal, NewsIn

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “CIA iniţiase un program secret pentru capturarea sau uciderea membrilor Al-Qaeda”

  1. RUMANU says:

    FUMIGENE, MANIPULARE, VRAJEALA.
    Nu cred o iota din articolul asta. Daca era asa de SECRET acest program, cum de a ajuns in presa????

  2. DE CE BAL says:

    Trebuia explicata stoparea unor fonduri, care vor fi realocate…