Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

CIA îşi măresţe efectivele în Afganistan

CIA îşi va spori în mod semnificativ prezenţa în Afganistan. Numărul analiştilor, agenţilor şi ofiţerilor operativi va fi comparabil cu al celor dislocaţi “în Irak şi Vietnam în momentul culminant al războaielor din cele două ţări”, relatează Los Angeles Times, în ediţia electronică, preluat de MEDIAFAX.

Informaţiile privind efectivele de agenţi, analişti sau ofiţeri operativi sunt strict secrete, însă un oficial american a declarat că Agenţia Centrală de Informaţii are deja dislocaţi aproape 700 de membri CIA în Afganistan.

Sporirea efectivelor CIA are loc în paralel cu consolidarea dispozitivului militar american din Afganistan, iar agenţii vor avea de îndeplinit o gamă amplă de misiuni – colaborare cu unităţi ale forţelor speciale pentru urmărirea ţintelor cu valoare informativă ridicată, evaluarea stării de spirit a populaţiei în provinciile unde opinia publică devine favorabilă talibanilor sau strângerea de informaţii privind nivelul corupţiei în rândurile guvernului afgan.

Măsurile au fost decise într-un moment în care administraţia de la Washington are nevoie de progrese în Afganistan, în caz contrar riscând să piardă sprijinul populaţiei pentru efortul de război, dar şi pe fondul unor noi avertismente ale serviciilor de informaţii privind consolidarea insurgenţei afgane.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.