Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

CIA le-a pus la dispoziţie congresmanilor americani fotografii cu bin Laden ucis

CIA a inceput sa arate congresmanilor americani imagini ale lui Osama bin Laden dupa ce a fost ucis in 2 mai de un comando american in Pakistan.

Senatorul republican de Oklahoma, James Inhofe, a declarat pentru postul de televiziune CNN ca a vazut 15 cadre cu bin Laden mort. Aceste fotografii facute imediat dupa uciderea lui sunt “destul de oribile”, a spus el.

“Unul dintre gloante a intrat pe o ureche si a iesit prin globul ocular. Sau, alt glont a intrat prin globul ocular si a explodat (…) creierul iesit din orbita, a fost destul de oribil”, a spus senatorul. El a dat asigurari ca nu are nicio indoiala cu privire la identitatea lui bin Laden. Absolut, nicio indoiala despre asta. L-am vazut. Era el, Osama bin Laden”, a spus acesta.

Presedintele Comisiei, Mike Rogers, a vazut deja fotografii de la CIA pe 2 mai.

Alti alesi ai celor doua Camere, membri din Comisiile de Informatii si de Aparare, au fost invitati pentru a vedea aceste poze cu Osama Bin Laden, a anuntat Congresul.

La randul sau, senatorul republican John McCain a declarat ca nu care nicio intentie sa mearga la sediul CIA pentru a vedea fotografiile, deoarece “am vazut destui morti in viata mea”, a spus el.

In 4 mai, presedintele american Barack Obama a anuntat ca nu va da publicitatii fotografiile cu cadavrul liderului retelei al-Qaida.

“Nu este in interesul securitatii noastre nationale sa permitem ca aceste imagini sa devina embleme care sa reuneasca opinii impotriva Statelor Unite”, a explicat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

sursa: HotNews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “CIA le-a pus la dispoziţie congresmanilor americani fotografii cu bin Laden ucis”

 1. akord75 says:

  daca Bin Laden traieste dupa cum zic adeptii teoriei conspiratiei nimic nu- l impiedica sa dea un frumos interviu la Al Jazeera sa sa-i faca de kko pe americani.Dar in mod sigur nu poate da interviul din “motive de sanatate”

 2. partizanul says:

  Dar oare unde in lume nu sunt opinii potrivnice SUA? Daca ele exista nici macar nu trebuie reunite. Oare cind se va trezi americanul de rind la realitate?
  Bin Laden era deja o marfa expirata si pentru a nu fi capturat de altii si sa “dea din casa”, a fost eliminat. Ca doar nu se plimba el prin Afganistan si Pakistan de capul lui. Peste tot exista un Iuda, dornic de vinzare.

 3. partizanul says:

  A fost redus la tacere, stia prea multe si expirase termenul de utilizare. Mai bine il omarim noi, decit sa ciripeasca la altii.