Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

CIA – milioane de dolari pentru îmbunătăţirea culegerii de informaţii

CIA a decis să cheltuie mai multe milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a îmbunătăţi culegerea de informaţii. Totodată, banii vor fi orientaţi şi spre modernizarea tehnologiilor folosite, scopul fiind “apropierea” analiştilor de spionii aflaţi pe teren.
Acest lucru vine în sprijinul unor declaraţii anterioare privind intenţia Agenţiei de a creşte numărul de analişti şi agenţi externi operativi care vorbesc fluent alte limbi.

Lipsa de agenţi bilingvi a CIA este o problemă cea afectat serviciile de informaţii militare şi civile în ultimul deceniu de război în Afganistan şi Irak.

Directorul CIA, Leon Panetta, declară că “schimbările vor ajuta Agenţia să lupte mai bine cu ameninţările ce vizează securitatea naţională, inclusiv terorismul, armele de distrugere în masă şi ameninţările cibernetice”.
Scopul principal este acela de a pune mai mulţi analişti CIA la un loc cu agenţi operativi, ceea ce a funcţionat în zonele de război.

În mod tradiţional, cele două grupuri erau separate, dar aceasta se schimbă.

Panetta arăta că Agenţia îşi va dubla numărul de ofiţeri clandestini angajaţi, cunoscători de limbi străine şi va tripla numărul de analişti în acest antrenament.

În urmă cu un an, mai puţin de o treime din analiştii CIA şi spionii externi cunoşteau fluent o limbă străină. 

Sursa: Antena3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.