Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cimitir central al Armatei române la Zvolen

Pe 24 octombrie 2010, în contextul aniversării Zilei Armatei Române, Florin Vodiţă, Ambasadorul României în Republica Slovacă, împreună cu o delegaţie militară condusă de colonel Marian Popescu, directorul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, va depune o coroană de flori la Cimitirul Central al Armatei Române din Zvolen.

Acţiunea, organizată în cooperare cu autorităţile locale, face parte din calendarul anual de evenimente organizate de Ambasadă şi autorităţile locale pentru evocarea unor momente de istorie comună şi păstrarea vie a memoriei militarilor români căzuţi în luptele pentru eliberarea Slovaciei.

Pentru autorităţi, dar şi pentru populaţia locală, amintirea celor care i-au eliberat a rămas o valoare, pe care o păstrează şi o transmit din generaţie în generaţie, trecerea timpului nealterând respectul cuvenit poporului român pentru contribuţia la eliberarea Slovaciei.
Delegaţia română, formată din 36 de persoane (veterani de război, elevi ai Colegiului Militar “Breaza”,  un preot militar şi militari din Regimentul de Gardă) participă la „Marşul comemorativ pentru cinstirea eroilor căzuţi în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei” care se desfăşoară în Slovacia şi Cehia, în perioada 23 -26 octombrie 2010.

În memoria eroilor români căzuţi pe teritoriul Republicii Slovace a fost construit în oraşul Zvolen Cimitirul Central al Armatei Române,  cel mai mare cimitir militar al Armatei Române din străinătate.

Cimitirul eroilor români din Zvolen se numără printre cele mai reprezentative obiective comemorative din Slovacia. Aceasta, poate şi fiindcă aici şi-au găsit odihna eternă peste 10.000 de soldaţi români, căzuţi în luptele duse în perioada 18 decembrie 1944 – 12 mai 1945, pe întreg teritoriul Slovaciei.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cimitir central al Armatei române la Zvolen”

 1. Dumitru says:

  …Eroi au fost, eroi sint incá,
  Si-or fi in neamul Românesc,
  Cáci rupti sint tari din tare stíncá,
  Românii (eroi)ori si unde cresc…..

  NU VÀ VOM UITA NICIODATÀ ! ( Neamul Românesc)