Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cincu – exerciţiul multinaţional “Saber Guardian 13″

În perioada 15-25 aprilie, la Cincu, se desfășoară exerciţiul multinaţional “Saber Guardian 13″.

Exerciţiul este organizat de Statul Major al Forţelor Terestre şi Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA din Europa şi “are ca obictive principale antrenarea militarilor în planificarea, conducerea şi execuţia operaţiilor militare în mediul operaţional actual şi demonstrarea capabilităţilor centrului de instruire prin simulare”, se specifică într-un comunicat de presă al MApN.

Alături de România și SUA, printre țările participante se numără și Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Polonia, Serbia şi Ucraina.

Pe 24 aprilie are loc Ziua distinşilor vizitatori în cadrul exerciţiului multinaţional “Saber Guardian 13″.

Cu această ocazie, “vor fi prezentate exerciţii demonstrative, manevre şi trageri cu diferite tipuri de armament şi muniţii reale şi se vor vizita facilităţile Centrului de instruire pentru luptă al forţelor terestre din Cincu”, se mai arată în comunicatul MApN.

sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Cincu – exerciţiul multinaţional “Saber Guardian 13″”

 1. Maestrul says:

  De zece zile sa nu comenteze nimeni, nimic la acest articol?
  Si eu care credeam ca Cincu este pentru un militar operativ, ceea ce este simulatorul pentru un pilot.

 2. Dax says:

  ..ce ar fi de comentat??!!

 3. Maestrul says:

  De exemplu, cum ar considera un stat majorist experimentat faptul ca la un exerciţiu organizat de Statul Major al Forţelor Terestre şi Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA din Europa, participa alături de România și SUA, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Polonia, Serbia şi Ucraina.
  Eu chiar as vrea sa aflu o opinie competenta.

 4. Dax says:

  ….mai intreb din nou :..ce ar fi de comentat??!!