Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ciocniri violente între Tzahal şi militanţii palestinieni în Fâşia Gaza

Tancuri israeliene au pătruns în Fâşia Gaza, după confruntări cu militanţii palestinieni, soldate cu moartea a doi militari israelieni.

Tancurile şi buldozerele se îndreaptau sâmbătă dimineaţa către oraşul Khan Younis.

Martorii au adăugat că forţele navale israeliene au deschis focul asupra litoralului Fâşiei Gaza.

Incidentele de vineri sunt primele soldate cu moartea unor militari israelieni după încheierea ofensivei din Gaza, cu mai mult de un an în urmă.

Israelul afirmă că incidentele s-au declanşat când militarii israelieni au trecut în Fâşia Gaza, unde localizaseră mai mulţi militanţi care amplasau explozibili la graniţă. Surse din Gaza au precizat că militanţii au încercat să captureze un soldat israelian.

Armata israeliană (Tzahal) a confirmat că în urma confruntărilor au murit doi militari, iar alţi doi au fost răniţi, incidentul soldându-se şi cu moartea a doi palestinieni.

Uciderea celor doi militari a fost revendicată de gruparea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

sursa: MEDIAFAX, BBC

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Ciocniri violente între Tzahal şi militanţii palestinieni în Fâşia Gaza”

  1. Ce se mai bucura liderii Iranului…Pemtru scurta vreme.

  2. Ce se mai bucura liderii Iranului…Nu pentru multa vreme.