Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Circul continuă: Băsescu afirmă că trebuie respectată hotărârea ICCJ în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor militarilor

Doi lideri marcati de dragostea fata de Armata

Potrivit Realitatea TV citată de AGERPRES, Preşedintele Traian Băsescu spune că trebuie respectată hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor militarilor. “Nu e decât o soluţie – să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. În afara hotărârii Înaltei Curţi nimic nu poate funcţiona”, a declarat şeful statului.

Guvernul a susţinut, vineri, printr-un comunicat transmis presei, că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor. “Câtă vreme Legea 119/2010 este în vigoare, iar Curtea Constituţională a constatat conformitatea sa cu dispoziţiile Constituţiei prin decizia nr. 873/2010, considerăm că actul normativ trebuie să-şi producă efectele, iar suspendarea hotărârii Guvernului nu afectează aplicarea legii”, se argumenta în comunicatul Biroului de presă al Guvernului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a arătat, în motivarea deciziei prin care a rămas definitivă suspendarea Hotărârii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, că această decizie este opozabilă tuturor pensionarilor militari, poliţişti şi funcţionari publici din sistemul penitenciarelor şi nu doar pentru părţile din proces. “H.G. nr. 735 din 21.07.2010 produce efecte erga omnes, cu alte cuvinte, se referă la toate persoanele aflate sub incidenţa sa: foştii militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pentru care se dispune recalcularea pensiilor”, spun magistraţii ÎCCJ.

Intrebare: Urmeaza demiterea lui Boc, Predoiu si Oprea?

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

34 Responses to “Circul continuă: Băsescu afirmă că trebuie respectată hotărârea ICCJ în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor militarilor”

 1. mos teaca says:

  orice minune dureaza 3 zile! sambata, duminica si luni!
  marti iese boc si va spune ca …piratul era…beat!

 2. armashul says:

  De ce sa urmeze numai demisia lui Boc, Predoiu si Oprea?!
  De ce sa nu urmeze si demisia Dl Igas, Dl Maior si altii?…

 3. Altfel says:

  Basescu a zis in aula MApN, anul trecut, pare-mi-se, ca nu se va atinge nimeni de pensiile militarilor. Si!?! De 6 ani omul asta ne minte, iar noi sarim in sus la fiecare vorba a lui! Se pare ca este EXACT presedintele de care avem nevoie!

 4. Gourkha says:

  Aici sunt 2 lucruri, si trebuie sa plateasca cineva si politic si tehnic:

  1. Plata politica: bolsevicii au incercat ca rezervistii sa ceara cu mana lor integrarea in alta lege. Trebuie sa cada politici, macar ministrii de resort.

  2. Plata tehnica: contabilii din ministere au incercat sa isi fraiereasca ministrii – desi aveau adeverintele rezervistilor transmise prins sitemul informatic, ca sa nu isi asume raspunderea pt. erori, le-au mai cerut o data. Aici – cum ar fi Madam´ General Lupu – trebuie sa dea explicatii.

  Si niste secretari de stat pe langa ei – cunosteau cele 2 manevre.

 5. Nicolae Durac says:

  Continuarea calculului pensiilor militare contravine Legii 263/2011 intrată în vigoare de la 01 ianuarie 2011

  De la 01 ianuarie 2011 a intrat în vigoare Legea 263/2010 care abrogă legea 19/2000. Legea 119 prevede clar că activitatea de recalculare se încheie la 31 decembrie 2010.
  Ministerul apărării nu a cerut o prelungire, ca urmare, începând cu 01 ianuarie 2011, Legea 119 va aplica prevederile Legii 263/2010 şi nu prevederile legii 19/2000, aceasta din urmă fiind abrogată.
  În legea 263/2010 există 2 categorii de militari prevăzuţi a intra în sistemul de asigurări sociale conform principiului contrubutivităţii, astfel :
  „Art.6
  (1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
  I. c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
  V. cadrele militare trecute in rezerva, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare ale caror raporturi de serviciu au incetat, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, care beneficiaza de ajutoare lunare ce se asigura din bugetul de stat, in conditiile legii; „
  Este logic faptul că militarii, fiind pensionari, ministrul apărării nu îi poate încadra la litera c.
  De asemenea nu pot să fie încadraţi nici la punctul V, întrucât art. 2 litera h) din aceeaşi Lege 263/2010 prevede“principiul imprescriptibilitatii, potrivit caruia dreptul la pensie nu se prescrie”
  Introducerea militarilor la art. 6 punctul V, echivalează cu prescrierea dreptului la pensie şi încadrarea la ajutor lunar ce se asigură din bugetul de stat, ceea ce înseamnă un abuz fără precedent, înseamnă adăugare la lege.
  Ca urmare, începând cu 01 ianuarie 2011, recalcularea pe principiul contributivităţii nu se poate aplica pensionarilor militari.
  Col. Rz. Nicolae Durac

 6. Pantera Roz says:

  Ce stil are omul asta…Spune ca hotararea ICCJ trebuie respectata…Cum? Peste umar,la repezeala,raspunzand unui jurnalist intr-o parcare de mall….In ce tara traim,dumnezeule mare ! Nu trebuia facuta aprecierea asta intr-un cadru oficial,de la inaltimea functiei supreme in stat,in care a fost ales ?! Omul asta a transformat statul roman intr-o mahala,intr-o parcare de mall,intr-un doc de port unde se fac smenuri intre interlopi…N-o sa-i uit niciodata pe colegii,vecinii si prietenii care l-au votat pe omul asta si o sa le “scot ochii” cat voi trai pt. tampenia pe care au facut-o.Nu este posibil ca un stat normal sa aiba in frunte un asemenea individ.Nici in cosmaruri n-am visat ca tara asta va fi condusa vreodata de un asemenea om,mai ales dupa decembrie ’89…Rusine,d-le Basescu ! Rusine celor care l-ati votat !

 7. Un oarecare says:

  Domnule Presedinte,
  Va intreb , daca imi este permis , cat timp mai acceptati ca securitatea si paza dumneavoastra sa fie asigurata de vechii activisti de partid; ma refer la adjunctul directorului Serviciului de Protectie si Paza, domnul general locotenent Alexandru Buruian, care a indeplinit functia de secretar de partid la Regimentul 30 Garda inainte de 1989.

 8. Plano10 says:

  Ce a spus purtatorul de cuvant al ICCJ despre suspendarea HG 735?

 9. cetateanul says:

  Daca e corect pana la capat, atunci, conform legii raspunderii ministeriale:
  Art. 5.
  Pe langa raspunderea politica, membrii Guvernului pot raspunde si civil, contraventional, disciplinar sau penal, dupa caz, potrivit dreptului comun din aceste materii, in masura in care prezenta lege nu cuprinde dispozitii derogatorii.
  CAPITOLUL II
  Raspunderea penala
  Art. 7.
  (1) Intra sub incidenta prezentei legi faptele savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor si care, potrivit legii penale, constituie infractiuni.
  (2) Pentru savarsirea altor infractiuni, in afara exercitiului functiei lor, membrii Guvernului raspund potrivit dreptului comun.
  (3) Persoanele prevazute la art. 6 raspund penal pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor, potrivit normelor de procedura stabilite prin prezenta lege.

  Art. 12.
  Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor.
  Art. 15.
  Cererea de urmarire penala a membrilor Guvernului si, dupa caz, de ridicare a imunitatii parlamentare se adopta cu respectarea prevederilor art. 64 si ale art. 74 alin. (2) din Constitutie. Votul este secret si se exprima prin bile.

  Se pare ca si-au asigurat indirect imunitatea.
  Deci SCMD trebuie sa adreseze intai cereri celor prevazuti la art. 12.

  Succes!

 10. gigi says:

  • Blestem
  Din balegi si din cuib de cuci,
  Rasar ca viermii, politruci
  Si din haznalele de bani –
  Costume negre cu snapani,
  Viteji ca musca la arat!
  Si ne-ati mintit si ne-ati furat,
  Si-ati pus pe noi si jug de boi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!
  Murdari in suflet si in gând,
  Cu ghearele averi strângând,
  Din flote, fabrici si uzine,
  Voi ati lasat numai ruine!
  V-ati gudurat pe langa clerici
  Cu manastiri si cu biserici
  Si vile v-ati facut, de soi…
  Blestem, blestem, blestem pe voi!
  Voi v-ati tradat si intre frati,
  Ca voi, si viermii-s mai curati.
  Ati darâmat scoli si spitale
  Ca sa va fie voua moale
  Si v-ati brodit si parlamente
  Din lichelute repetente.
  Si ne-mproscati doar cu noroi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!
  Ati omorât orice dreptate,
  Ati jecmanit tot ce se poate,
  Guvernul vostru cu ministri
  E-o adunatura de sinistri,
  Batjocura si umilinta
  Au mai ramas la voi credinta?
  Ghiolbani de jafuri si ghertoi,
  Blestem, blestem, blestem pe voi!
  Ati saracit o tara-ntreaga,
  Nici dracul sa nu o mai dreaga
  Si din privatizari cu fumuri
  Ati tot lasat lumea pe drumuri!
  Dar cum sa faceti voi vreun drum
  Când urma voastra e doar scrum?
  La tâlharii va strângeti roi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!
  Blestemul greu sa va loveasca,
  Doar bube rele sa va creasca,
  Ochii sa ii aveti ca napul
  Si sa va roada viermii capul!
  Sa putreziti toti prin palate,
  Toti spulberati sa fiti in toate
  Si sa aveti doar oase moi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

 11. cetateanul says:

  RAMANETI PE POZITII!

 12. mos teaca says:

  cetateneeeeeeeee, pe pozitii am fost permanent! daaaaa …..am stat degeaba!

 13. ION says:

  sa le trimitem mesaje celor responsabili, adica lui basescu, gioana, anastase prin care le impunem sa ceasa urmarirea penala a lui boc, oprea, etc

 14. titatitica says:

  Liniste, ba, ce dreaku!

  Ba, ce-i urasc io pa militarii astia!
  Militarii poarta KASHKETE!
  Si sunt in stare sa le arunce peste gardu’ Cotrocenilor! Ba chiar poa’ sa le umple cu plumb si sa le zvarle in MINE!
  Asa ca le-am zis lu’ Boc si lu’ Oprea: faceti tot ce stiti, intai le reduceti soldele la astia in retragere, sa-i scoatem din sistem, APOI treceti la reducerea soldelor la aia din activitate! Ce-avem noi nevoie de armata? A promis Obama ca ma apara el! Imi trimite la nevoie o escadrila de F16 proaspat vopsite si vreo cateva elicoptere de evacuare!

  Buni baieti Boc si Oprea! Doar IO i-am ales pe toti ministrii de la guvernu’ asta! A intrat Boc si Oprea imediat in actiune, legea nici nu era gata, dar reducerile se aplicau deja! Au si murit vreo doi-trei colonei si generali, de oftica! Hah, ce-am mai ras!

  Da’ ce sa vezi…Serviciile m-au anuntat ca militarii activi vor sa participe si ei la demonstratia mosnegilor! Si astia activi au KASHKETE mult mai grele si le arunca mai precis!

  Asa ca i-am trimis la Carrefour Orhideea pe baietii mei sa inchida magazinul, sa ramana numa’ personalu’…Iar Turcan le-a dat un telefon anonim la Realitatea TV!!!…M-am prefacut io ca fac cumparaturi, iar cand mi-au dat semnal(bip!) baietii ca a venit un reporter, m-am facut ca plec…si i-am spus la reporter ca Legea trebe respectata ! (radeam in sinea mea de ma prapadeam, hah, hah, hah! V-am dus si de data asta! Tare-mi pasa mie de Legile voastre!…)
  Vad io luni ce-i ordon lui Boc sa faca…sa linga unde a scuipat, doar e bun la mintit, altfel nu-l faceam io prim ministru…si asa rade lumea de el, macar sa aiba de ce…hah, hah, hah, m-am scos!

 15. akord75 says:

  @titatitica
  Esti tareeee!!

 16. akord75 says:

  @titatitica(de trei ori am incercat sa scriu titicatiti,..da m-am lasat pagubas si am rezolvat-o cu copy/paste,e nashpa rau de tot!)

  Definitia frigului

  +20° – Grecii îmbracă puloverele (dacă şi le găsesc).
  +15° – Cei din Hawai pornesc caloriferele (dacă le au).
  +10° – Americanii tremură, ruşii seamănă porumb.
  +5°C – Îţi poţi vedea respiraţia. Maşinile italiene nu mai pornesc.Norvegienii fac o baie. Ruşii conduc cu geamurile deschise.
  0°C – Apa îngheaţă în America, în Rusia doar se întăreşte.
  -5°C – Maşinile franceze nu mai pornesc.
  -10° – Începi să plănuieşti o vacanţă în Australia .
  -15° – Pisica insistă să doarmă în patul tău. Norvegienii îmbracă puloverele.
  -18° – Primăria din New York porneşte caloriferele. Ruşii fac ultimul picnic din sezon.
  -20° – Maşinile americane nu mai pornesc. Cei din Alaska încep să poarte mâneci lungi.
  -25° – Maşinile germane nu mai pornesc. Cei din Hawai sunt morţi.
  -30° – Politicienii încep să discute despre cei fără locuinţe. Pisica preferă să doarmă în pijamaua ta.
  -35° – Prea frig pentru a mai gândi. Maşinile japoneze nu mai pornesc.
  -40° – Plănuieşti o baie fierbinte care să dureze două săptămâni.Maşinile suedeze nu mai pornesc.
  -42° – Transporturile sunt oprite în Europa. Ruşii mănâncă îngheţată pe stradă.
  -45° – Toţi grecii sunt morţi. Politicienii chiar încep să facă ceva pentru cei fără locuinţe.
  -50° – Genele încep să ţi se lipească atunci când clipeşti. În
  Alaska , oamenii îşi închid ferestrele de la baie.
  -60° – Urşii albi încep să migreze spre sud.
  -70° – Iadul îngheaţă.
  – 73° – Serviciile speciale finlandeze îl evacuează pe Moş Crăciun din Laponia. Ruşii poartă căciuli cu urechi.
  -80° – Avocaţii bagă mâinile în propriile buzunare.
  -114° – Alcoolul etilic îngheaţă. Ruşii nu sunt fericiţi.
  -273° – Zero absolut, mişcarea atomilor se opreşte. Ruşii poartă cizme.
  -295° – 90% din planetă e moartă. Echipa de fotbal a Rusiei devine campioană mondială.

 17. akord75 says:

  atentie mare la -80

 18. Pantera Roz says:

  @akord75 :

  -3oo grade Celsius-in sfarsit,Basescu il demite pe Boc;apoi demisioneaza si el si pleaca impreuna cu Udrea in Rusia.

 19. VASILAKE says:

  gigi> Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! mai baga,poate,poate o citi-o si javrele care au dus de rapa frumoasa si bogata noastra tarisoara…

 20. myky says:

  1.Atit comandorul Fratila, cit si d-na general Lupu (nume predestinat) sint niste roboti care repeta ceea ce le comanda cei de sus, fara onoare,demnitate si verticalitate militara.Ati auzit-o pe d-na general cum pronunta cuvintele pe silabe cu multe rrr-uri / ”rrrre-cal-cu-la-rrrrea pen-sii-lorrrrrr mi-li-te-rrrrrrrrrrrre ….””
  2.As dori sa-i combat pe cei care-l blameaza pe presedintele Basescu despre faptul ca nu si-a respectat promisiunile din campania elecorala..DOMNILOR si le-a RESPECTAT ..care a fost deviza lui, pe toate afisele de campanie ?”DE CE VA E FRICA, NU SCAPATI”.. ..si romanului de ce ii este frica? de SARACIE, DE BOLI, DE SCADEREA PENSIILOR SI SALARIIOR, DE CRESTEREA PRETURILOR”… si d-l Presedinte toate acestea ni le-a adus.DECI S-A TINUT DE PROMISIUNE…
  3.Care au fost primele cuvinte ale Presedintelui, a doua zi DUPA TURUL 2? ”UN FLEAC, I-AM CIURUIT” … si intr-adevar ne-a CIURUIT pe toti militarii, bugetarii si pensionarii..Spuneam , A DOUA ZI , dupa TURUL 2, ca seara nu era Presedinte.. era altcineva…Dar pe timpul noptii d-l Baconski i-a trimis voturile imaginare din strainatate (atunci Baconsski , nici el nu era ministru , acum e… )si a cistigat alegerile. DAAA… am auzit ca au votat SI marinarii OSTATICI LA PIRATII DIN SOMALIA…CA AU ZIS aia, PIRATII , CA DACA NU VOTEAZA II IMPUSCA… si au votat saracii, cu un MARINAR de-al lor, ca LUPU-si schimba parul, dar naravu’ ba (fara referire la d.na general ….)

 21. akord75 says:

  @gigi
  e corect sa postezi si sursa;autor,actorul Dan Puric

 22. m.c says:

  Atentieeeee sa nu ne lasam pacaliti .Are el un alt plan sa ne ciuruiasca.Ochi mari,mari .A mai spus ca sub treizeci nu scade si? NE -A CIURUIT.

 23. Alex says:

  Iar vrea sa-i prosteasca Marinelu’ pe… destepti. Asa l-au si votat. Vin comunistii, minerii, mogulii, Iliescu, Hrebenciuc, Stalin, Mahomed, Gengis Khan.

 24. Plano10 says:

  Ce ar trebui sa le transmita Basescu recalculatorilor de pensii militare, astazi, la ora 17,00.

 25. Un binevoitor al democretiei says:

  Domnule Presedinte,
  Va adresez rugamintea, bineinteles cu amabilitatea dumneavoastra, sa va intreb cat timp veti mai aproba ca protectia si paza institutiei prezidentiale sa fie asigurata de fostii activisti de partid ?
  Fac referire la fostul secretar al organizatiei de baza partid al unui batalion al Regimentului 30 Garda, inainte de 1989 si, actulmente adjunct( pentru probleme de informatii ) al directorului Serviciului de Protectie si Paza, domnul general locotenent Alexandru Buruian.

 26. An-t-onim says:

  Stie cineva cine a ordonat sa se lucreze in MApN maine 24.01.2011, cand este zi libera legala, dar si ziua in care se regrupeaza rezervistii?
  Oare oprea nu stie ca in dec 2010 s-a votat ca ziua de 24.01 sa fie zi libera?
  Sau nu au voie sa ingroase randurile manifestantilor?…
  Oare le este frica?… Ar trebui?

 27. mos teaca says:

  plano 10. daca a fost o intrebare, nu cumva sa-i trimota piratul la tine si la trofin pentu un curs de specializare in calculare a pensiilor!

 28. Gourkha says:

  Ar fi bine ca circul sa se opreasca brusc. Deja filialele se misca. La cercetasi, dimineata incepe mereu cu o seara inainte. Ne intalnim la concluzii. Bafta tuturor!

 29. mos teaca says:

  din “gandul ” ctp de maine!

  Miza recalculării pensiilor: 1,2 miliarde de euro pentru pensionarii din Apărare, Interne şi Servicii. Un general poate lua şi 2.200 de euro/lună, cât 12 pensii medii pe economie
  Anul acesta statul român va cheltui 4,5 – 5 miliarde de lei (1,07-1,2 miliarde de euro) pentru a plăti pensiile “paralele” ale celor 170.000-180.000 de pensionari plătiţi de către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor dar şi pe cei care au făcut parte din serviciile secrete, după cum au declarat pentru gândul surse guvernamentale. “Rămâne de văzut care va fi efectul exact al recalculărilor de la Armată. Vorbim despre un buget total pentru anul în curs de 4,5 – 5 miliarde de lei. Sunt incluse aici şi Serviciile (Secrete, n.r.). Numărul beneficiarilor este de peste 170.000″, ne-au declarat sursele citate. În 2007 numărul lor era de sub 140.000 de persoane.
  Dacă în cazul Armatei, a Poliţiei şi a SRI datele privind numărul de pensionari au fost făcute publice, respectiv 80.000 la Apărare, 66.000 la Interne şi 8.000 la SRI, în cazul celorlalte servicii secrete nu se precizează, prin bugete, defalcarea sumelor sau numărul beneficiarilor. Doar în cazul celor trei instituţii este vorba despre 154.000 de pensionari, cărora li se adaugă cei care au activat în cadrul altor servicii secrete.
  La un calcul simplu reiese că pensia medie acordată acestui tip de pensionari este de până la 514 euro pe lună . În sistemul de stat pensia medie este de 2,4 ori mai mică, respectiv de sub 180 de euro. Altfel spus, cei 180.000 de pensionari plătiţi de aceste ministere şi instituţii încasează, ca valoarea absolută, o pensie totală anuală încasată de 434.000 de pensionari de stat care încasează, de la bugetul de stat, nu din surse speciale, pensia medie pe economie de la sfârşitul anului trecut.
  Deşi au pensie medie de 2,4 ori mai mare decât cea din sistemul de stat, militarii, poliţiştii şi cei care au activat în serviciile secrete şi sunt acum la pensie sunt departe, în bani, de ceea ce primeşte un fost magistrat.
  Conform datelor CNPAS din luna noiembrie, în România erau 2.802 beneficiari de pensii calculate conform legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi al judecătorilor. Foştii magistraţi au încasat la nivelul lunii precizate o pensie medie de 8.869 de lei, respectiv de peste 2.100 de euro , dintre care 1.860 de euro au fost plătiţi direct de la bugetul de stat şi nu din bugetul de asigurări sociale. Astfel, un magistrat care a ieşit la pensie şi beneficiază de prevederile legii speciale are o pensie medie de patru ori mai mare decât a unui fost angajat al Armatei sau al vreunui Serviciu şi de aproape 12 ori mai mare decât cea a unui pensionar “de rând”. La un calcul simplu reiese că dacă statul ar plăti toţi pensionarii din sistemul de stat, “nespeciali”, cu o pensie medie similară celei care este încasată de pensionarii-magistraţi, are fi nevoie de veniturile totale ale României timp de trei ani pentru a asigura plata acestei pensii timp de un singur an.
  În ceea ce priveşte pensiile militarilor, după cum reiese din tabele publicate de ministerul de resort cu ocazia recalculării lor, un general poate avea o pensie şi de 9.484 de lei, adică de peste 2.200 de euro. Unor generali le-a crescut pensia, în urma recalculării şi cu 3.200 de lei, fiind cazuri în care şi scăderile au depăşit 3.000 de lei. Creşterea de 3.200 de lei echivalează cu majorarea pensiei de general cu patru pensii medii pe economie.

  ia sa vedem ce stia ctp! !!!!!

 30. VASILAKE says:

  Cei tineri,sa lupte in continuare ,iar cei cu barba alba,ca mine,sa fie multumiti cu ce au….ca daca-i inervam prea mult…cine stie ce ne mai pregatesc…./ O parere,nu dati cu biciu !

 31. mos teaca says:

  vasilakeeeeeeee, te-ai pilit! discutam maine!

 32. Gourkha says:

  Iacta Alea Est! Avea o sansa logica – dar a emanat tot ura. Nimeni nu spune in toate aceste minciuni ca de fapt majoritatea rezervistilor au o vechime incompleta. Pe de alta parte – de fapt, noi blamatii astia ˝incompleti˝ suntem rezervisti, cei la care face referire – cu vechime completa sunt in cea mai mare parte – in ˝retragere˝, nu mai au obligatii de rezervist.

  Cred ca ati realizat ca noua celor care nu avem vechime completa mai avem o surpriza si mai dura, de la 1 iulie cand intra in vigoare LUP ne mai decimeaza o data. La o astfel de manifestare de ˝dragoste˝ din parte Marelui Paranoic Suprem – merita deplina reciprocitate, chiar si supliment. E inconstient ca si-a semnat singur condamnarea. Eu inchei emisia – am treaba maine ca si multi dintre voi. As prefera sa o terminam acum, nu pe 1 martie. insa depinde de fiecare dintre noi si nu numai.

  Pe maine seara sau pe cand va fi sa fie!

 33. VASILAKE says:

  mosuleeee > las-o mai moale,ca la varsta matale-57(8)…sa nu ne faci maine vreo figura…cica jandarii au primit ordin sa nu scoata salvarile…

 34. nicusor says:

  ma gurkha-ce tot o dai cu cercetasii tai[nu cunosc specialitatea asta ca fiind speciala],deja devii insuportabil.esti un palavragiu,scrie si tu ceva nou,sunt din pitesti si nu te am vazut sau nu te recunosc ca lider,ii stiu pe toti ,cum dracu pe tine nu te stiu,seful de aici este echilibrat,de ce te dasi tu sefu??suferi de boala asta?inseamna ca nu prea ai fost sef in armata,acum zici ca ai colonei si generali in subordine-ma baiatule-dupa ce ca esti fraer mai esti si penibil.hai sa traesti si lasa vrajeala cu marele conducator,eu vin azi la miting,tare vreau sa vad daca tu esti conducatorul—pacalici mic.