Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cisterne NATO incendiate de talibani în Pakistan

Atacurile extremiştilor talibani din Pakistan asupra convoaielor de aprovizionare ale NATO continuă zilnic.

În districtul nord-vestic Nowshera au fost incendiate conform datelor furnizate de poliţie peste 50 de cisterne cu combustibil destinat trupelor NATO din Afganistan.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în atacuri.

Pakistanul menţine în continuare închisă cea mai importantă rută de transport spre Afganistan, în semn de protest faţă de raidurile aeriene cu drone ale NATO pe teritoriul său. Autorităţile de la Islamabad spun că nu înţeleg utilitatea şi sensul acestor atacuri.

Un purtător de cuvânt al Alianţei a precizat că operaţiunile militare din Afganistan nu sunt afectate de aceste evenimente.

În ultimele zile mai multe camioane de aprovizionare NATO au fost incendiate.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Cisterne NATO incendiate de talibani în Pakistan”

  1. Dumitru says:

    Pakistanul este cheia succesului Nato in Afghanistan.Dar daca timp de 10 ani nu s-a facut nimic ca sa-i combata pe insurgenti in Pakistan nici de aici inainte nu se va intampla nimic.Nu inteleg de ce totusi americanii nu ataca Pakistanul pentru refuzul lor de a permite atacarea insurgentilor pe teritoriul lor.