Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Civili ucişi în Afganistan într-un atac ISAF

Mai mulţi civili au fost ucişi sau răniţi vineri 25 martie, în cursul unui atac aerian al ISAF în Afganistan, în provincia sudică Helmand.

“Civili afgani au fost ucişi sau răniţi în districtul Naw Zad, în provincia Helmand, ieri”, a precizat ISAF într-un comunicat. 

Aparatele NATO au vizat două vehicule suspectate că transportau un lider taliban şi pe adjuncţii săi, dar ulterior s-a constatat că era vorba despre civili, a explicat NATO.

Guvernatorul provinciei, Muhammad Gulab Mangal, a anunţat ulterior, într-un comunicat, că şapte civili, între care trei copii, au fost ucişi în atacul NATO şi alţi cinci au fost răniţi, scrie mediafax.ro.  “Doi bărbaţi, două femei şi trei copii au fost ucişi, iar un bărbat, o femeie şi trei copii au fost răniţi, când un vehicul insurgent (vizat de NATO-n.r.) a explodat alături de maşina lor, în districtul Naw Zad”, potrivit comunicatului.

Un purtător de cuvânt al ISAF a confirmat că este vorba despre acelaşi incident, dar a refuzat să confirme bilanţul până la finalizarea anchetei demarate de NATO.

sursa: ISAF

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.