Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Clădirea Batalionului 136 Geniu “Apulum” – viitor cămin studenţesc

Două dintre clădirile în care îşi desfăşoară activitatea UM 01684 şi Batalionul 136 Geniu “Apulum” din Piaţa Cetăţii Alba Carolina s-ar putea să fie transformate în cămine studenţeşti ale Universităţii “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia.
Demersurile lui Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia, pe lângă autorităţi pentru ca spaţiile unităţii militare să fie transferate din proprietatea Ministerului Apărării Naţionale (MAPN) în cea a  Universităţii au ajuns până la Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării.
Acest lucru a fost posibil în urma unei întâlniri a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi a deputatului Teodor Atanasiu cu ministrul Apărării.

Clădirile unităţii militare, ce străjuiesc latura de Est a Pieţei Cetăţii Alba Carolina (fostul parc Custozza) se află într-o avansată stare de degradare. Este singura latură parte  a cetăţii care face notă discordantă cu celelalte 3 laturi, care mărginesc Piaţa Cetăţii, respectiv Universitatea “1 Decembrie 1918″ la Nord, Sala Unirii la Vest şi clădirea unde funcţionează cafeneaua Carolina, recent restaurată.

Trecerea clădirilor Batalionul 136 Geniu “Apulum” în patrimoniul universităţii ar putea reprezenta pe de-o parte, cea mai rapidă soluţie pentru reabilitarea acestor edificii, iar pe de altă parte ar deveni unul dintre cele mai atractive campusuri studenţeşti din ţară.

Sursa: Unirea

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Clădirea Batalionului 136 Geniu “Apulum” – viitor cămin studenţesc”

  1. indisciplinatu says:

    …nu-i rau,..dar cu baietii nostri ce faceti domnilor generali ai armatei???…astia unde sa stea cu familiile??

  2. jojo says:

    Domnilor vedeti numai ce vreti voi dar in spatele facultatii unde de cel putin 10 ani o cladire donata facultatii se degredeaza pe zi ce trece sau in spatele statuii lui Mihai Viteazulo alta cladire cedata de armata se ruineaza. Stricati tot in tara asta, cine ne conduce sau cine doreste sa ne conduca, niste distrugatori. Daca sunteti asa buni manegeri de ce nu construiti ceva nou al vostru, nu doar profitati de altii ????????

  3. jojo says:

    Am uitat ceva , ce nu a putut Mircea Hava incearca acum Daniel Breaz, domnule rector faceti scoala nu distrugeti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!