Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Clubul Sportiv al Armatei – preocupat de soarta sportivilor de perfomanţă

sigla club sportiv steaua. fotofcsteaua

Într-un comunicat de presă al MApN se arată că în cadrul Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” Bucureşti s-a desfăşurat un simpozion pe tema reconversiei profesionale a sportivilor de performanţă. Implementarea acestui proiect este una salutară, deoarece vine o vreme când sportivii de performanţă vor trebui să se retragă.

“Vrem să-i pregătim pe sportivi, să-i ajutăm să conştientizeze faptul că va veni un timp în care vor trebui să plece pe alt drum. Este bine să ştie de pe acum acest lucru şi, de asemenea, să ştie că există o varietate de opţiuni. Programul se adresează tuturor federaţiilor şi tuturor cluburilor din România în care activează sportivi de performanţă. Este o onoare pentru noi să prezentăm acest proiect la Clubului Sportiv al Armatei “Steaua”, care este un club emblematic al României”, a explicat marea atletă Gabriela Szabo.

“Steaua” Bucureşti este primul club bucureştean care intră în acest proiect ce se desfăşoară la nivel mondial, ca rezultat al parteneriatului semnat în anul 1995 între Compania “Adecco” şi Comitetul Olimpic Internaţional.

Proiectul se bucură de mare succes în Statele Unite ale Americii, iar în Europa cunoaşte deja o dezvoltare accelerată, în special în ţările scandinave.

“Multe din grijile pe care şi le fac sportivii de performanţă, în mod firesc, după terminarea carierei sportive, dispar datorită implementării unui astfel de proiect, iar ei se pot concentra mai bine asupra performanţei”, a spus preşedintele Clubului Sportiv al Armatei “Steaua”, colonelul George Boroi.
De asemenea, el a precizat că la această activitate au fost invitaţi şi antrenorii, pentru că aceştia sunt cei care petrec cel mai mult timp cu sportivii şi sunt primii lor consilieri.

Sportivilor şi antrenorilor clubului militar le-au fost prezentate, în cadrul întâlnirii, reperele de bază ale proiectului, precum şi importanţa planificării din timp a unei cariere dincolo de marea performanţă.

Sursa: comunicat MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Clubul Sportiv al Armatei – preocupat de soarta sportivilor de perfomanţă”

 1. colonel in rezerva (fost activ 30 ani) says:

  Atentie!
  Emblema prezentata in articol nu apartine CSA Steaua-Clubul Sportiv al Armatei Steaua,

  ci

  FCSB-Fotbal Club Steaua Bucuresti – club privat de fotbal a carei echipa este momentan pe locul 1 in Liga I !

  http://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/1675/Emblema%20CSA%20Steaua

 2. Nicolae says:

  Stimate domnule col.in rez., sunteti intr-un con de eroare. Scrie acolo “CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI” si nu F.C. Dl. cioban si-a insusit GRATUIT (gratie stim noi cui) multe din insemnele si traditiile CSA STEAUA. Asa-i la noi!

 3. colonel in rezerva (fost activ 30 ani) says:

  @Nicolae
  La data cand s-a publicat articolul si am facut sesizarea (25.09.2012:1:39)sigla , de fapt emblema, care trona in coltul stanga era aceea a FC Steaua a lui Becali! Ulterior, dupa ce am facut sesizarea, a fost schimbata cu cea de la linkul pus de mine ( cea a CSA Steaua)! Ati vazut art. dupa schimbare, se vede si din postare 26.09.2012: 9:09!

 4. colonel in rezerva (fost activ 30 ani) says:

  @ Nicolae
  Revin; De acord cu faptul ca proprietarul(?) actual si-a insusit traditiile sectiei fotbal a CSA Steaua, care trebuiau sa ramana in palmaresul armatei, dar M.Ap. N. dupa cate stiu a pierdut procesul prin care cerea restituirea traditiilor si renuntarea la vechea emblema Steaua a armatei ,modificata doar prin adaugarea celor 2 stele galbene deasupra!

 5. Schwartzkopff says:

  In opinia mea ar merita o discutie mai aplecata despre cluburile, centrele de refacere, hotelurile, restaurantele etc ale armatei, politiei, sri si a altor institutii de stat – deci aflate sub rigorile banului public. Da, este vorba si despre palmares in cazul clubului Steaua, dar este vorba si despre optiunea Romaniei de a merge pe calea economiei de piata, bazata pe rentabilitate. Deci, performanta aduce oamenii la stadion, creaza plusvaloare si deci bani. Armata are misiunea ei, poate avea echipe de amatori, dar cand vorbim de profesionism sa lasam pe cei care se pricep (ciobani sau nu) sa o faca transparent si sa aduca, de ce nu, bani si la buget, de acolo de unde si Armata isi trage seva.

 6. kamyna says:

  @schwartzkopff.Si cam cati bani aduc la buget cluburile de care spui, voinice? Si in alta ordine de idei, la noi nu prea e economie de piata…poate de paiata……cat despre rentabilitate……rentabil a devenit sa stai cu mana intinsa la pomeni electorale, sa votezi pe mici si bere si sa te autodenunti ca ti-ai lamurit consoarta sa mearga la vot. Evident, mai sunt si alte activitati rentabile…sa te arunci de pe la balcoane , sa te sui pe stalpi si sa ameninti ca te arunci in spatele metroului si apoi sa apari pe la antene…..