Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coeficienţii de ierarhizare din noua lege unică de salarizare

Spre deosebire de alţi bugetari, cărora li se vor diminua coeficienţii de ierarhizare cu 25 %, coeficienţii corespunzători funcţiilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au rămas nemodificaţi, în urma celei de-a doua ajustări din proiectul Legii salarizării. Cel puţin aşa susţin reprezentaţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Au rămas nemodificate soldele şi salariile funcţiilor de bază pentru cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul Administraţiei Penitenciarelor, din cadrul instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Cel mai mare coeficient de ierarhizare, de 10,35, a rămas stabilit pentru şeful Statului Major General, secretar de stat – şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, pentru prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi pentru prim-adjunctul directorului Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Pentru funcţiile corespunzătoare gradului de general, amiral, chestor general de poliţie au rămas aceeaşi coeficienţii minimi şi maximi, respectiv 9,30 şi 9,40.

Cei mai mici coeficienţi sunt pentru soldaţi şi gradaţi voluntari, respectiv caporalul – 1,65, fruntaşul – 1,60 şi soldatul – 1,50.

Potrivit noilor propuneri, trimise deja de Ministerul Muncii sindicaliştilor, după analiza financiară făcută de Ministerul de Finanţe, coeficienţii de ierarhizare din proiectul Legii unice de salarizare în sectorul bugetar au fost reduşi cu până la 25 la sută, mai puţin cei din MAI şi MApN.

Sursa. MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Coeficienţii de ierarhizare din noua lege unică de salarizare”

 1. schwartzkopff says:

  “coeficienţii corespunzători funcţiilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au rămas nemodificaţi” – deocamdata.
  Modificati sau nemodificati coeficientii astia sunt doar pe hartie si vor ramane acolo mult si bine.

 2. mega2005 says:

  Joaca de-a coeficientii este specifica balciului balcano-romano-pontic.
  Cunosc tipul asta de munca fara rost de anul trecut de pe vremea Ordonantei 8 pare-mi-se,…se schimbau coeficientii mai ceva ca ciorapii,..ia de acolo,..telefon de la nu stiu cine,..mai adauga dincolo,.etc…si pana la urma nu s-a ales mai nimic de ea,…
  Este o noua proba de amatorism politic si evident tehnic,….bramburelii asteia nu-i poti pune capat, din pacate, decat prin dictatura!!!!

 3. OBAMA says:

  Nu este nici un amatorism. Faza I: masuri arbitrare. Faza a II-a: demonstratii de strada. Faza a III-a: stare de urgenta. Faza a IV-a: amanarea alegerilor prezidentiale…

 4. schwartzkopff says:

  Obama apocalipticul revine!!! Faza I: masuri arbitrare. Faza II: mici demosnstratii (la noi totul are dimensiuni reduse). Faza III: stare normala. Faza III: alegeri prezidentiale. Faza IV: Base presedinte.
  Se mai baga cineva? Vorba trece, postarile raman!!!

 5. VERGILIU says:

  pt mega: anul trecut se avansase binisor cu legea de aprobare a Ordonantei 8 in Parlament, dar dusmanul binelui, e mai binele! in momentul in care s-au obtinut ceva avantaje competitive pentru sistem, au fost unii care au incercat sa pluseze, si au intrat intr-o spirala, cine da mai mult…pana cand guvernul panicat a blocat mecanismele de adoptare in parlament, prin presedintele de atunci al Camerei deputatilor, cel cu cap de cauciu…

 6. Mark says:

  Imi poate spune si mie cineva cat va fi salariul de baza a unui sgv din 2011?