Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Colaj de păreri la adresa “pensionarilor nesimţiţi”

Din dorinţa de a vedea cum mai sunt percepuţi de societatea civilă “pensionarii de lux” sau “pensionarii militari nesimţiti”, InfoMondo Militar s-a documentat şi a descoperit două articole, destul de interesante, unul semnat chiar de un jurnalist “de marcă”, Cornel Nistorescu.  În articole veţi întâlni păreri “pro” şi “contra”. Fireşti, într-un stat democratic.

Astfel, În Cotidianul online, Nistorescu îşi începe articolul intitulat “Ofiţeri şi subofiţeri! Atenţie la Andreea Pora şi Alina Mungiu!” citând două “simpatice jurnaliste” (căci aşa le caracterizează el): Andreea Pora şi Alina Mungiu.Articolul lui Nistorescu debutează aşadar cu următorul citat:

“Da, militarii trebuie să înceteze să mai fie o categorie privilegiată din false considerente ale patriotismului şi epoleţilor. Da, pensiile militarilor cresc în proporţie de 80% şi nu scad. Şi, da, este adevărat că televiziunile mogulilor au manipulat şi au purtat, în stilul deja clasicizat al nonjurnalismului şi antideontologiei, o campanie împotriva guvernului. Traian Băsescu are dreptate arătând spre toate acestea, ele sunt corecte.”

“Cine a spus asta? Andreea Pora sau Alina Mungiu?”, se întreabă Nistorescu.

“Dar următoarea comparaţie cui aparţine?” continuă el.

“Pensiile militare trebuiau tăiate pentru că sunt scumpe şi nu ni le putem permite. La nivelul unui an, statul cheltuie circa 640 milioane de euro pentru ele, mai mult decât bugetul Ministerului de Externe, de exemplu. Sigur că tăierea sau raţionalizarea lor e datorată falimentului nostru”, citează în continuare Nistorescu.

Andreea Pora sau Alina Mungiu? Ambele texte aparţin celor două simpatice jurnaliste. Au şi fost publicate, unul în revista “22”, altul în “România liberă”. În acelaşi timp, ne putem îndoi, concluzionează, de acestă dată, Cornel Nistorescu.
“Afirmaţia legată de corectitudinea tăierii pensiilor poate fi identificată şi în discursurile multor politicieni băsişti. De la trepăduşi până la premier, de la jurnalişti slugarnici până la gânditori de politici, gen Alina Mungiu. Singura chestiune ciudată este că unul dintre texte conţine chifle de logică şi de gramatică. Culmea, chiar cel semnat de Alina Mungiu! Asta mă şi face să cred că fosta mea colegă a fost contaminată stilistic de cine ştie ce politician. Numai tâmpiţii pe care PDL îi trimite la emisiunile televizate vorbesc cu “am sărăcit datorită guvernului Tăriceanu”, declară binecunoscutul jurnalist Nistorescu.

Apoi, într-un alt articol, postat tot online, pe Vox Publica, un mai tânăr jurnalist,Lucian Davidescu ,titrează: “Cum s-au transformat pensiile militare într-o escrocherie”.

“Acum, există patru feluri de pensii militare: 1 – care staţionează, 2 – care cresc uşor, 3 – care scad uşor, 4 – pensii de escroci.

Cea mai fără rost dilemă a momentului este dacă militarii merită sau nu pensii mai mari decât pensionarii de rând. Nu s-a pus vreodată problema în termenii aceştia şi, în majoritatea cazurilor, nici măcar nu se întâmplă. Asta s-a văzut deja – majoritatea pensiilor crescu uşor. Tot ce contează sunt excepţiile – pensiile care cresc mult.

Diferenţa esenţială dintre un civil şi un militar este că primul răspunde pentru atribuţiile de serviciu după Codul Muncii iar al doilea – după Codul Penal, cu propria libertate. Înseamnă asta că are dreptul la o pensie mai mare? Nici vorbă! Are dreptul doar la o ofertă salarială pe care o poate accepta sau nu. Privilegiul pensiei este o invenţie post-factum a câtorva privilegiaţi care au profitat de o conjunctură şi au sucit nişte reguli în favoarea lor”, îşi continuă demersul virtual tânărul jurnalist.

Notă: După ce aţi lecturat părerile jurnaliştilor mai-sus amintiţi, este evident faptul că societatea civilă este scindată în “pro” şi “contra” pensionari militari. În realitate, cei care pot manipula prin intermediul mass-media, au reuşit să arunce o pată pe una dintre principalele puteri într-un stat de drept:Armata! Instituţia în care poporul român a avut, întotdeauna, un grad ridicat de încredere! Asta este trista realitate!

Dragi pensionari militari, din păcate, au început, încetul-cu-încetul, să vă învingă cu propriile dvoastră arme. Pe profesori i-au înfrânt, spunând că dau meditaţii şi fac “grămadă de bani la negru”, pe medici, “că iau cele mai mari şpăgi” ca să vă trateze, pe poliţişti, că sunt “mână-în-mână” cu interlopii (apropos de cazul de la Neamţ cu comisarul Şoric…) pe magistraţi, că, “având legea în mână”, fură cum pot de legal… Asta este trista realitate ce o trăim în România lui 2011!

Surse: Cotidianul, Vox Publica

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

341 Responses to “Colaj de păreri la adresa “pensionarilor nesimţiţi””

 1. Ghita says:

  Ca sa vedeti ca Ranciog asta e un tip capabil si corect, inclinat sa lucreze pentru binele celor multi, cititi si ce realizari deosebite a avut si intr-o firma privata. Intrebati-i pe cei care l-au cunoscut si va vor spune ca e un om deosebit, cu un caracter integru si inteligent, desi el este un om foarte modest. Daca vreti sa va convingeti, cititi ce scrie aici: http://reteleapa.blogspot.com (scuze ca n-am pus link direct, nu stiu cum se face) si veti vedea care este adevarul despre acest om pe care-l tarasc uniii in mocirla!

 2. parere personala says:

  @malvin
  Stimate domn am rugamintea sa-mi explicati,daca doriti si daca puteti urmatoarele:
  1.”valoare de 29 mil.lei (2900 ron,asta ca sa suportati mai usor cifra), dar intr-o singura zi”….zilnic…365 zile/an?
  2.”vorba de peste 30mil.lei (3000 ron), cheltuiti in exclusivitate pe bauturi”…zilnic…365 zile/an
  Nu sunt membru al SCMD….nu cred ca are importanta apartenenta mea la sindicat,ci faptul ca un “furt”este un furt si pt cel ce nu este sindicalist…
  In alta ordine de idei:artimetica mea nu bate cu logica dumneavoastra

 3. parere personala says:

  @Soimaru
  Pensionarii militari au fost anuntati prin ziarul militar si prin emisiunile tv militare de catre Seful D.F.undeva prin a doua parte,sper sa nu gresesc,a anului 2008.
  @mos alecu
  Tatal meu a cerut in octombrie 2010 recalcularea pensiei.Diferenta fata de cuantumul recalculat in 2009 este aprox 100 lei(prin noua decizie) ce reprezinta aprox 3p/punctajul anual…genarate de introducerea in calcul a contributiei la pensia suplimentara(1968 – 1987).
  Comparand cuantumul din decembrie 2010 al pensiei uniu Col/functie de Col(aceasi arma cu a tatalui meu…evolutie militara aprox identica…vechime egala 33ani…tata nu a beneficiat de prima de comanda si solda de merit)am constatat ca sunt aprox egale.
  Cuantumul pensiei (celui cu a carei pensie am comparat pensia tatalui meu)”artimetic” va creste cu mai mult de 100lei(perioada de contributie la pensia suplimentara este mai mare…perioada 1967 – 1987 este mai mica fata de perioada 1968 – 2001)Perioada 1967 – 2001 este stipulata prin lege ca fiind perioada “reala” de contributie la pensia suplimentara.Tatal meu este promotie ’54
  Concluzie:prin legislatia actuala nu se urmareste o reparatie…

 4. Marlon Juvet says:

  Bai tata, ce s-a umplut de oranjgutani pe-aci…

 5. Covăsneanul says:

  Toţi guvizii portocalii, chitesenţa Vişenilor, Oajdenilor şi a altor nătăfleţi de-ai Ciclopului, luptă pe acest forum!
  Să simplificăm:
  A) EU lupt pt. statutul de pensionar militar, nu pt cuantumul ei. Adică conf. lg.164, pensia mea evoluează funcţie de coeficienţii acordaţi funcţiilor şi gradelor ofiţerilor activi. Simplu, ca în ţările civilizate, nu ca în triburile tătare ale alogenului de Bă’secu! În sprijinul meu stau o mulţime de principii de drept civil, precum şi drepturile omului. Nu detailez, sunt supercunoscute.
  B) VOI , pt. ce luptaţi? Raportaţi în ordine: Stelian P, Şoimaru şi alţi mateloţi!

 6. Soimaru says:

  @ COVa..sa ne intelegem.Si eu doresc mentinerea statutului in sensul de a fi legata pensia de salariul activului dar nu in contextul L164 ci eventual al L165 care sa prevada corect calculul soldei brute plus inca fo cateva elemete corectate(in sensul de a nu fi baza de calcul uuuuuultima luna) Ati inteles Oranjgutanilor -vorba lui Juvete

 7. Soimaru says:

  @ P.PERS.-nu am idee ce calcule tot invarti tu acolo. Eu iti sugerez sa faci urmat. comparatie : tatal tau col. functie col. aceeasi vech. fara ind. com+sold de merit cu unul similar dar cu ind.com+sol.Merit. dupa asta mai vorbim ,cu tine si cu Oranjgutanii de pe aici(ce-mi place ,pacat ca nu am inventat eu termenul)

 8. Covăsneanul says:

  Şoimarule, umblii cu cioara vopsită! Daca ar fi după tine, toţi ofiţerii care au ieşit la pensie, au fost promovaţi în funcţie şi au primit indemnizaţii şi merite în luna premergătoare trecerii în rezervă, sau chiar în ultima lună! Aberant! Personal am trecut în rezervă de pe o funcţie pe care o ocupam de mai mult de 5 ani. Mi se fălfăie de jocul sporurilor, indemnizaţiilor si salariilor de merit.
  În concluzie nu vrei nimic, te macină mici frustrări! N-ai grijă, îl radem pe Încrucişător şi te însănătoşeşti urgent!

 9. Soimaru says:

  @P.Pers.-Si ca sa fi si mai motivat am sa-ti spun ca dupa L164nici ca mai conteaza mare lucru vechimea ex.:Sa zicem tatal tau co vechim. de 34de ani din care sa zicen 7ani pe f.de col si un Mr. care in 4-5ani ajunge col (acum se poate) pe functie de col. 1-UNU ani cu ind. com +sol. Merit va avea muuuult mai mult decat batranul taudaca nu crezi fa sapaturi in modul cum calc L164 pensia

 10. Stelian P. says:

  Covăsneanu
  Scuze ca nu am respectat ordinea la raport. Inainte de a raporta de executare am dreptul la lamuriri, da ?
  – da-mi te rog si mie principiile din Codul Civil care stau la baza afirmatiilor tale.
  – idem pentru Drepturile omului.
  (nu uita ca aici citesc si oameni cu scoala nu doar cei cu “” educatia ” ta, deci vreau detalii nu injuraturi)

 11. Soimaru says:

  @COVAS… Nu toti, ce dracu am precizat de atatea ori pe aici doar fo15%

 12. nea nelu says:

  Colegi aseara am spus de ceva de ticalosi a disparut tot,tot !! Tovarasi de la pupitru lasati-ne sa va spunem cine sunte-ti,ca DNA inca nu v-a planificat !!Miroase a Doftana pentru multi…doar o saptamana pe mana lui Vadim si nici crucile de la morminte, nu o sa le mai aveti !Problema e ca dupa inca o saptamana ,noi ,acest umil popor,suntem toti la nr.9 !!! Viata noastra unde e …?

 13. parere personala says:

  @Soimaru
  Punctul tau de vedere(pe care-l respect)reprezinta o parere…nu se fundamenteaza pe calcule ci pe presupuneri.
  Eu am verifict prin calcul ceea ce am afirmat.
  La obiect:
  1.pensia mea pana in 2009(data cand tatal meu a primit decizia de pensionare,in urma cererii sale…despre care am explicat)era mai mare cu 650lei(am trecut in rezerva de pe functie de Col cu gradul de Lt.Col…am beneficiat de soda de merit,prima de comanda si 30%sporuri…vechime efectiva = 25 ani + 3 Sc Mil….20 ani cu 50% gr.munca,5 ani cu 25%).
  2.Dupa recalcularea pensiei tatalui meu(2009)pensia dumnealui a depasit pensia mea cu 150lei.Aceasta situatie a continuat pana in decembrie2010.
  3.In dec 2010 cuantumul pensiei comamdantului mei era aprox.egal cu cuantumul pensiei tatalui meu.
  4.In ianuarie 2011:
  a.Pensia tatalui meu a crescut cu aprox 100lei(nu a beneficiat de solda de merit si de prima de comanda)
  b.Pensia comandantului meu a crescut cu aprox 150lei(a cerut si dansul recalcularea…a beneficiat de prima de comanda,sporuri 30%,solda de merit)
  c.Pensia mea(dupa datele din adeverinta…am lipsa 11 luni)scade cu aprox 200lei(corect am mai mica vechimea in armata…prin asimilarea valorii minime grad+functie din noua OUG va fi mai mica0 ).
  CONCLUZIA-I CLARA(NU STIU DE CE NU VREI SA O ACCEPTI):NU S-A URMARIT O REPARATIE(principiul contributivitatii suna frumos dar este o vrajeala….s-a urmarit ruperea pensiilor celor trecuti in rezerva de cuantumul grag/functie a celor activi)

 14. ANDERSON says:

  malvin-Zapor> personal iti multumesc pentru interventie si disponibilitatea de a da in vileag pe cei2 excroci din varful piramidei numite SCMD…aici s-a semnalat in repetate randuri de apucaturile acestora:salarii peste 5.000 ron…chiolhanuri,mai ales in teritoriu:timisoara,constanta,iasi,arad etc…cazare la vile si hoteluri de 4stele…nu mai spun de sepcute,vestute,fluere,megafoane etc…toate de rasu-plansu.Cei care sustin aici,in disperare, aceasta asociatie mafiota fac parte din conducere,sunt numiti special sa contraatace…nu-i vezi ca sunt zilnic prezenti? un camarad din constanta mi-a confirmat azi ca la ei e zarva mare:se cauta in disperare chitante sa justifice chiolhanurile lui D&P acolo…voi revenii cu mai multe date certe care atesta,fara nici un dubiu,ca acesti 2politruci hamesiti au supt vartos din cotizatia de 120 de lei de la fraierii de sindicalisti care au pus botu…

 15. ANDERSON says:

  @ Gourkha …..pe unde navigi camarade? erai cel mai activ pe aici…sau cauti si mataluta ceva chitante / facturi ,sa justifice MARESALUL dogaru si pricinosu megacheltuielile din ultimele luni?!!! apropo:vezi ca la hotel muntenia ai uitat sa platesti cutia de jidvei cu destinatie -portbagajul furelui!!!

 16. armashul says:

  O boala pentru oameni “mari”…

  Paranoia

  Etimologic, termenul “paranoia” deriva din limba greaca si inseamna “para” = alaturi , “noia” = judecata.

  Paranoia se dezvolta pe terenul unei predispozitii constitutionale in care egocentrismul si inadaptabilitatea sunt trasaturi innascute servind ca premise si explicatie pentru intreaga structura deliranta.

  Bolnavii au urmatoarele trasaturi: inadaptabilitate, hipertrofia eu-lui, eroare de rationament si suspiciozitate.

  Cum se manifesta ?

  In cele mai multe cazuri este vorba de persoane cu un comportament apparent normal, bine orientate si capabile sa-si realizeze scopurile propuse.
  Structura morbida pare sa apara tocmai pe linia obiectivelor si scopurilor personale. Aceste scopuri nu sunt insa in concordanta cu posibilitatile reale ale subiectilor, cu situatia lor sociala sau cu raporturile lor cu cei din jur.

  Structura personalitatii lor este caracterizata prin rigiditate, orgoliu, neincredere, egocentrism. Pe acest fond, orice traire emotionala sau dorinta nerealizata focalizeaza nejustificat intreaga lor activitate in scopul satisfacerii acestor dorinte. Orice piedica este interpretata ca o nedreptate, ca ostilitate.

  Unii ajung sa creada ca au de indeplinit misiuni importante, altii ca sunt iubiti de persoane distinse sau ca sunt inselati.

  Pacientii devin impenetrabili, nu receptioneaza si nu retin din realitate decat acele evenimente care se potrivesc cu interpretarile lor. Astfel se creeaza sistemul delirant, caracterizat prin premise false si impenetrabilitatea la critica. Cele mai fecvente premise false sunt furnizate de interpretari si intuitii deliranteale prezentului sau ale trecutului sub forma iluziilor de memorie.

  Raspunsul bolnavilor la atitudinea potrivnica pe care o iau cei din jur fata de comportamanetul lor patologic determina inadaptarea lor progresiva si recurgerea la actiuni antisociale.

  Bolnavii nu pot intelege neconcordanta ideilor lor cu ale celorlalti si ajung sa se considere persecutati, urmariti, inselati.

 17. TRAIAN B says:

  Si la SCMD mai sunt tradatori si vor mai fi dar noi ii eliminam si iata cum :

  Un oarecare domn Pinta ataca la baioneta in cuvinte insultatoare conducerea SCMD. Nu pe toata. Doar anumite persoane, deranjante pentru Putere. Este un fost general care tocmai a multumit “din inima partidului” ca l-a lasat fara statutul de militar in rezerva si i-a “recalculat” pensia de care este foarte multumit. Care pensie? Domnul civil Pinta nu are pensie ci salariu fiind consilier la Camera Deputatilor, al deputatului PDL de Braila, domnul fost general Eugen Badalan. Domnul Pinta mai este si foarte bun prieten, fost coleg si actual coleg la Parlament cu domnul Constantin Monac, secretar general al SCMD. Domnul Pinta are si o legitimatie de mebru SCMD data de domnul Monac, dar nu are documentele necesare dosarului si nu a platit niciodata cotizatia, deci nu este membru. In schimb ataca membrii deranjanti ai Comitetului Director si aduce osanale Puterii. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!

  In ceea ce-l priveste pe dl. deputat Mircovici a carui prestatie in favoarea rezervistilor am apreciat-o cu totii si pe care presedintele SCMD l-a dat exemplu tuturor filialelor, brusca delatiune a domniei sale ne uimeste. Sa fi fost manipulat, dl deputat de prietenul din tinerete al d-sale, cel care a avut o contributie decisiva la votarea dsale ca deputat, dl Constantin Monac? Noi nu credem! Dvs. vedeti vreo legatura?

  Aproape toate filialele au fost intemeiate de presedintele SCMD si vicepresedintele Catalin Apostol sau de presedinte si presedintele Filialei 1 Calarasi, ulterior si de Col. Adrian Stefan, membru fondator, toate persoane atacate. Au fost si trei exceptii: Filialele 2 Sector 5 Bucuresti, 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, intemeiate de dl Constantin Monac, singur. De aici au pornit “nedumeririle”, “ingrijorarile”, apoi acuzele de frauda, hotie, etc la adresa conducerii SCMD, in cuvinte identice cu cele utilizate de dna Natalia Monac, in fata cui voia si cui nu voia sa o asculte, din momentul in care conducerea SCMD si-a mutat punctul de lucru din str. Dakar, nr. 30, in Bd. Poligrafiei, nr. 4. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!

  Conducerea Filialei 2 Sector 5, prin domnul Col. Grozea a atacat dur conducerea SCMD, declansand un val de isterie pe bloguri, cu aprobarea dnei Anisoara Winzer, membru al Comitetului Director, cerand CONVOCAREA Consiliului National al Reprezentantilor, pentru a bloca pregatirile pentru manifestarea SCMD din 25 Octombrie. Dna Winzer este prietena de familie cu dl Constantin Monac, dar prietena de gratare si mici in weekend-uri, iar dl Groza prieten si fost coleg cu dna Natalia Monac. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu, desi acuzele celor doi, ca si invectivele diversilor anonimi semanau izbitor cu replicile dnei Natalia Monac, in scandalurile zilnice cu membrii Secretariatului sau in cele care il vizau pe vicepresedintele Valeriu Pricina. Povestea s-a incheiat cu schimbarea de catre Filiala 2 Sector 5 a conducerii, din proprie intiativa, dupa ce dl Grozea si-a anuntat demisia si cu suspendarea pe un an a dnei Winzer dupa ce si-a anuntat o demisie care nu a fost acceptata. De asemenea cu crearea unei comisii de audit intern la solicitarea in scris a dlui Constantin Monac, cel care a prezentat necesitatea solutionarii cererilor fostului presedinte al Filialei 2 Sector 5 Bucuresti si ale presedintilor Filialei 1 Bacau si 1 Piatra Neamt, care amenintau cu demisia, demisii inaintate si acceptate intre timp. Vedeti cumva vreo legatura? Noi nu!

  Ca punct de lucru, pentru SCMD, dl vicepresedinte Pricina a propus locuinta domniei sale din Bragadiru, GRATIS. Obiectand ca este prea departe, dl Constantin Monac a oferit contra chirie locuinta fiicei sale din str. Dakar, nr 30. S-a opus, pe motiv ca nu este bine, presedintele si vicepresedintele Valeriu Pricina. Fara stirea celor doi, contractul de inchiriere s-a incheiat intre dl Monac si vicepresedintele Apostol, ca trezorier al sindicatului. Si astfel SCMD a functionat la adresa respectiva, langa casa din Bucuresti a dl. Zapor, fost coleg si bun prieten cu dl Monac. Nu credem in zvonurile de incuscrire dintre cei doi, nici in cele potrivit carora apartamentul Zapor este cumparat tot de dl Monac pe numele lui Zapor, dar ne mira faptul ca aceasta frumoasa si veche prietenie a avut drept rezultat final atacul imund al fostului general la adresa presedintelui SCMD si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Chiria a fost stabilita la inceput in suma de 300 euro, plus un bonus constand in angajarea, in ciuda impotrivirii Presedintelui si a doi dintre vicepresedinti, a dnei Natalia Monac, cu program intermitent de 5 ore pe zi si un salariu de 1000 lei/luna , la Secretariat. Luand in calcul achizitiile pentru respectiva locuinta cerute de dna Natalia, de la jaluzele la aer conditionat, decontarile de telefoane, benzina, service si altele, in conditiile in care SCMD utiliza numai masina domnului Apostol, rezulta ca cea mai mare parte a cotizatiilor SCMD, putin numeros la acea data, se duceau pe familia Monac. Dupa 3 luni, dl Monac a solicitat 700 de euro pe luna chirie, cerere care, alaturi de atmosfera de teroare construita de dna Natalia, a provocat revolta secretariatului. Acesta a gasit o locatie, casa intreaga si curte cu numai 250 de euro/luna, langa Directia Topografica Militara. S-a impotrivit insa dl Monac, micsorandu-si pretentiile, pentru moment, la 500 euro/luna (2000 lei/luna). Din acel moment au inceput atacurile pe bloguri la adresa membrilor Secretariatului, a presedintelui si a vicepresedintelui Valeriu Pricina. Atacuri la care a participat cu placere dna Winzer. Presedintele si vicepresedintii, in conditiile in care dl Monac a inceput sa vorbeasca de 900 euro/luna, au gasit solutia mutarii punctului de lucru in ciuda crizei de furie a dnei Natalia, in Bd. Poligrafiei , nr.4, in luna sept 2010. Dl Monac a pretins si a impus numai pentru o luna, nu pana la sfarsitul anului, plata in continuare a chiriei in str. Dakar. Dar scandalul s-a dezlantuit. Spre surprinderea generala, presedintele si vicepresedintii au propus si au votat, la cererea d-lui Apostol, o comisie de control intern care sa fie formata cu predilectie din persoane desemnate de filialele cele mai virulente. Pe toata durata verificarilor dna Monac i-a incitat atat pe membrii comisiei cat si pe sutele de rezervisti care veneau sa se inscrie in sindicat, cu acuze de hotie, deturnari de fonduri si insulte la adresa membrilor ramasi ai Comitetului director, cu exceptia Secretarului General. Cuvintele dnei au fost preluate de toti anonimii prieteni, pe bloguri, ca si de nebunii de serviciu si de infiltrati, care exista in orice structura organizatorica romaneasca. A fost atrasa in dialoguri si d-na vicepresedinte Cobuz Elena, de asemenea prietena de familie cu sotii Monac. Aceasta insa si-a declinat cu mult bun simt participarea la campania impotriva Presedintelui si vicepresedintilor Apostol si Pricina. Sub presiune, s-a retras in Filiala 2 Sector 5, continuand sa sprijine cu toate fortele Comitetul Director pe probleme juridice fara a mai uza insa de calitatea de vicepresedinte. Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca, in actualele actiuni in justitie, dl Monac nu merge cu sindicatul ci, individual cu casa Piperea? Noi nu! Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca la unele filiale, cum ar fi Filiala 1 Tulcea se primesc telefoane de la dl Monac si de la dna Winzer sa fie respinsi avocatii sindicatuli? Noi nu!

  Vedeti vreo legatura intre cele de mai sus si faptul ca dl. Monac este singurul membru al Comitetului Director care a avut mai multe discutii intre patru ochi cu d-l ministru Oprea? Noi nu!

  Vedeti cumva vreo legatura intre toate acestea si faptul ca toate sarcinile pe care, prin statut, le are d-l Monac (responsabilitatea organizarii circuitului financiar, a efectuarii bilantului, a stabilirii normelor pentru angajati, a realizarii documentelor-apel ale SCMD catre exterior, a participarii la campaniile stradale sau mediatice ale SCMD) au fost lasate in sarcina altora? Noi nu!

  Vedeti vreo legatura intre tot ceea ce se intampla sindicatului si faptul ca atacurile si acuzele, una mai mizera decat cealalta, ii lovesc pe toti cei ce incearca sa faca ceva pentru SCMD dar il ocolesc cu mare grija pe dl Monac? Noi nu!

  Vedeti cumva vreo legatura intre existenta unei persoane cu numele Monac in cadrul SIE si faptul ca la aceasta institutie se pregatesc “dosare” presedintelui si vicepresedintelui Valeriu Pricina? Noi, nu!

  Vedeti cumva vreo legatura, etc, etc, etc,… Tare prosti mai suntem, Doamne! Prosti, da multi! Si nu va fi pre voia Basescului si a celor care pun interesul personal deasupra celui general!

  ANCMRR-isti LUATI AMINTE DE LA NOI SI DATI-I afara pe cei care v-au mintit si care v-au tradat interesele si VENITI CATRE SCMD care are aceleasi scopuri si interese ca si ale voastre!

  TOMA NECREDINCIOSU

 18. SEJC says:

  SOIMARU-retine ca nu sunt dependent etilic.nici nu am nimic comun cu vurg,si in concluzie nu simt nevoie sa ma orienteze cineva prin mesaje.cu riscul ca ma repet iti spun baiete ca o veti lua in brate la viitoarele alegeri.veti pleca de la guvernare etichetati drept javre ordinare.este caz unic in istoria romaniei.sa traiesti si p……….

 19. Gourkha says:

  @ ANDERSON. Eu nu ma ocup de chitante, ci de rezervisti si situatia lor. Fapt pt. care – eu, alaturi de alti colegi ai mei (e important rolul lor) – iti aduc, dintr-un singur judet, 3 filiale SCMD si una ANCMRR de 1 Martie – la Cotroceni. Nu ne intereseaza Muntenia – ci taloanele noastre decimate si faptul ca trebuie sa raspundem cumva de ceea ce ni s-a intamplat – fata de familiile noastre. Deci – raspundem, il sacrificam pe Ciclop, bastarzii lui portocalii si unperisti si gata. Tocmai a plecat si Mubarak – armata egipteana zice ca astfel si-a facut datoria fata de popor.

  PS: Atentie – eu nu vorbesc doar in gura! Am demonstrat ca exist si misc lucrurile si ˝pe teren˝. Urmeaza un tavalug acum.

 20. Gourkha says:

  @ armashul. Vorbesti de paranoia – bine zici. In primul rand ar trebui sa cunosti – ca fiecare om are un grad de paranoia, mai mult sau mai putin vizibil sau care se decanseaza doar in anumite situatii. Si acum – ce zici tu, Marele Ciclop care imparte mereu Romania intre el si 2 dusmani moguli de presa (asta e Romania lui) – ceilalti romani nu mai au importanta – ce zici, pe ce scara de la 1 la 10 in ce grad de paranoia s-ar situa? Din punctul meu – a depasit pragul critic.

 21. catana batrana says:

  priviti-l pe zeus pe romania1.doamne ce prestanta.ce atitudine.cata decenta.ce spirit analitic.priviti -i miscarile de balerin.cata apa o fi band omul asta pe zi?

 22. voinea says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiune de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual.
  Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!
  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MARTI 01.03.2011 sa depuna bancnota regimului Basescu pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:
  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.
  DACA EGIPTENII AU REUSIT, OARE NOI NU PUTEM?
  Col(r)ing.Voinea Ion

 23. SEJC says:

  STELIAN P<SOIMARU-da unde esti bre?Nu mai umbli cu cioara vopsita? Mare sulfa esti.Ori a uitat Talmacean sa te plateasca?Vezi ca vin alegerile.Nu uita.Semnalizeaza la dreapta si ia-o la stanga.

 24. Stelian P. says:

  SEJC
  Ti-e dor de mine ? Spune concret ce te doare si te servesc.

 25. .ROMEL says:

  Capul don Stelica,il doare capul! daca ati putea ,sa-i insurubati altul ,cu rotite unse si neruginite….mai aveti relatii pe la abatorul comunal?!!

 26. parere personala says:

  Ce aveti domnilor cu Slian si P?Mie-mi este simpatic…are idei putine dar fixe…Cu siguranta,insa,nu-i Soimaru…
  Sioimaru,anul trecut avea nick nane-ul T_Rex…

 27. parere personala says:

  Domnule Stelian…scuze am mancat un”te”…

 28. Maria says:

  @PP.-Au , totusi, ceva comun, anume locul de unde posteaza….
  Vezi ca ai gresit ,, adrisantul ,,- Romel se referea la Seijk! reciteste postarea.

 29. parere personala says:

  Ai dreptate…inca nu mi-am baut cafeaua…nu functionez normal…

 30. .ROMMEL says:

  Noroc cu ..Femeile(politiste)

 31. Stelian P. says:

  .ROMEL
  Maresale, nu mai am relatii din pacate dar nu mai am nici motive. Acuma gasesc tot ce vreau la magazin.

  parere personala
  Imi dau lacrimile (si abia mi-am schimbat tastatura) cind vad ca mai am simpatizanti. Am intrat noi in Europa dar eu inca prefer femeile.Oricum , multumesc !

  Maria
  Mare dreptate ai. Apropo, tu esti femeie, sper.

 32. grominu` says:

  Apropo de întrebarea ”Ti-e dor de mine ?” pusă de domnul Stelian P.
  Americanii aplică următorul algoritm: ”Ask, Think, and Ask again!” mergând pe principiul: poate după aceea nu mai vrei să întrebi, sau întrebi altceva.

 33. SEJC says:

  MARIA-serveste-i lui STELICA sau cum isi mai zice, un pulan a la ION IONICA sau SULTANESCU.Eventual beleste-l si da-i cu sare de la MONTEORU.La cat de porc e, alta solutie nu ai.

 34. voinea says:

  Mafiotului suprem au inceput sa-i tremure genunchii.
  A vazut ce s-a intamplat in Egipt realizeaza ca din SCMD si-a facut un dusman de moarte, care stie ce are de facut pentru suspendarea ,arestarea si judecarea lui si incearca tot posibilul pentru a opri manifestatia din 01.03.2011.Ma astept ca in aceste zile sa-l schimbe pe Boc.Va fi in zadar pentru ca lumea deja este constienta ca el, mafiotul sef, este principalul vinovat de situatia dezastruoasa in care ne aflam.
  Pe 01.03. nu vom parasi Piata Victoriei pana ce acest guvern de inpostori nu va demisiona in corpore si se vor decreta alegeri generale.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 35. Domnilor ofiteri si subofiteri ! Pentru a ne aprecia parerile scrise ar fi bine sa ne cunoastem reciproc si calitatile .De ce nu aveti curajul de a raspunde pentru cele scrise prin declinarea identitatii ? Acesta nu este un forum al militarilor . Este o ;vorbarie; , la marginea drumului . Un militar se prezinta si raporteaza ceea ce este adevarat despre indeplinirea sau neindeplinirea (fereasca Dumnezeu ) a unui ordin primit . Un militar raporteaza Comandantului si in cazul in care a fost atacat . Atacat in drepturi , atacat in calitatea si fiinta lui , atacat in onoarea lui . Vorbiti sau scrieti degeaba daca nu aveti curajul sa spuneti cine sunteti . Personal am fost si subofiter 8 ani si 13 ani ofiter . 8 ani la Boboc (Subofiter in Fanfara Militara) si 13 ani ofiter dupa absolvirea Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie Aurel Vlaicu . Sunt acum membru SCMD , NUMAI ASA POT FI REPREZENTAT (cu mai putini bani ) si cred ca si cu mai mult succes fata de reprezentantii statului zic eu MINCINOSI . Un militar nu a fost invatat sa minta de catre comandantii lui . Oare politicienii au invatat in aceeasi Scoala unde nu se minte ? Ei stiu si spun intotdeauna numai ADEVARUL!!!!!!!!!! Oare cunosc dansii ce inseamna GENOCIDUL , SUBMINAREA ECONOMIEI DE STAT ? Ce inseamna oare acestea pentru dansii ? Adevar , minciuna , divertisment , desene animate ale poporului mort de foame ? Camarazii mei , este neaparata nevoie sa avem un nume si un grad pentru ca este dreptul nostru si numai asa trebuie sa ne exprimam , in virtutea gradului si numelui nostru pentru ca nu le-am dobandit de la PCR,PSDR,PDL,PNL…..si altii . Le-am dobandit la nastere de la parintii nostri(numele) si gradul de la Romania .De ce mint miseei , de ce mint curvele , de ce mint hotii , de ce mint criminalii ? Numai asa pot ei lua ceva ce nu este al lor , numai asa cred ei ca pot capata ONOARE , DEMNITATE , CINSTE si ar mai vrea sa credem noi militarii activi si in rezerva ca sunt si PATRIOTI . Nu am mai auzit de prea mult timp un politician spunand ca este Patriot , sau ca are o initiativa legislativa din Patriotism . Vorba apusa . Oare de ce ? Fara Forta Militara a cuvantului si Legii cred eu ca Romania deja distrusa se va pierde ca fiinta !

 36. Eu am jurat sa-mi apar tara chiar si cu pretul vietii .Ei .acei politruci mincinosi au jurat ce ? Sa-si umple buzunarele de bani ! La moarte orice om poate lua ;4 scanduri; si cel mai important lasa mostenire ceva .Daca un om lasa mostenire bani furati , cei ce folosesc acei bani vor purta blestemul BANILOR FURATI (praful se va alege de ei ) .

 37. Fata de foarte multe pareri citite pana acum , opinia mea este ca nici un partid sau ;adunare; de partide nu au facut altceva , prin legile date din 1989 si pana in 2011 , decat sa puna ROMANIA la vanzare ieftina pentru popor dar scumpa pentru COMISION . Cine a incasat COMISIOANE PENTRU IMPORTURI DE PRODUSE , care erau produse si in ROMANIA , CINE A PRIVATIZAT TOT CE S-A PRIVATIZAT PANA IN 2011 ,TREBUIE SA RASPUNDA !!!!! CUM——-Daca un Comunist-ceausescu-cizmar-a-fost-impuscat-si-cu-sotia-lui-elena-NEAVAND NICI O AVERE PE NUMELE LOR-ceausescu fiind patriot comunist, ORICE NEAVENIT IN POLITICA DE DUPA 1989 are mai mare avere de cel putin 1000 de ori de cat a avut familia ceausescu . E mai bine in Comunism sau in Capitalism ? !!!Vai,vai dar pentru cine e mai bine in PORCARIA DE AZI(s-ar zice ca e COPITOLISMUL-adica se calca orice in picioare sa ajunga PUNGA MEA MARE(adica a celor care au fost la putere pana azi 1989-2011).Concluzie personala a Cpt.(rez.)Androne Constantin .Daca un sef de stat al ROMANIEI a fost impuscat in ziua de Craciun pentru ca avea doar PATRIOTISM , ASTAZI TREBUIESC IMPUSCATI TOT IN ZIUA DE CRACIUN TOTI CEI CARE AU AVERI MAI MARI DECAT A AVUT ceausescu . Ceausescu a avut o avere MORALA ,ROMANIA .Hotii de dupa 1989 au avere masurata in HARTII . ISTORIA valorii banilor nu-i va ajuta pe cei care ii vor folosii .Sunt blestemati de milioane de ROMANI pentru ca vor cheltui din bani FURATI .E o vorba a pamintului asta Romanesc ,,TOT AICI TE DUCI DACA DE AICI AI LUAT !

 38. Maria says:

  E pacat de sarea din Sarata Monteoru , daca la aceasta te referi.Candva admiram tabara de sculptura de acolo.

 39. SEJC says:

  @MARIA-confirm.”DA”-din pacate acum este sare de VACAROIU.

 40. voinea says:

  STIMATI CAMARAZI BUCURESTENI!
  DIN PROVINCIE NE VIN PESTE 1200 DE COLEGI CU TOATE MIJLOACELE DE LUPTA ORDONATE. VA ROG RESPECTUOS SA NU FIM MAI PREJOS.VENITI IN NUMAR CAT MAI MARE.NU UITATI CA ACESTI NEMERNICI NE-AU BATJOCORIT CUM NICI COMUNISTII NU AU INDRAZNIT VREODATA.IN ACEASTA NOAPTE TRANSMITETI SEMNALUL DE MOBILIZARE PE TOATE CANALELE AVUTE LA DISPOZITIE(TELEFONIE.INTERNET,VIU GRAI,MANIFESTE LIPITE IN BLOCURILE UNDE LOCUIESC MILITARI).
  AVETI IN VEDERE CA S-AR PUTEA SA TRECEM LA PLANUL”B” SI LUATI-VA BANI,MANCARE,APA SI MEDICAMENTE MACAR PENTRU 2-3 ZILE.
  DACA EGIPTENII AU REUSIT OARE NOI DE CE N-AM FACE-O?
  NU UITATI CA SI MILITARII ACTIVI,POLITISTII SI JANDARMII SUNT DE PARTEA NOASTRA.NU VA FIE FRICA SI BASESCU PICA!
  COL(R)ING.VOINEA ION

 41. Stelian P. says:

  Col(r)ing.Voinea Ion in Armata Romaniei.
  Excelenta, am onoarea sa Va informez ca ati omis din greseala cele mai importante canale de comunicare:
  – porumbeii calatori si rotocoalele de fum.
  Luati legatura urgent cu dl. dr. col. rez…..Dogaru care face ca toti dracii:
  – de unde numai 1200 de provinciali cind el a ordonat sa vina toti ?