Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comandamentul Armatei a 8-a americane din Coreea de Sud a fost relocat

Camp Humphreys in Pyeongtaek foto hani.co.kr

Camp Humphreys in Pyeongtaek foto hani.co.kr

Decizia redislocării comandamentului Armatei a 8-a americane a fost luată cu ceva timp în urmă când s-a decis construirea unor noi facilități concomitent cu transferarea celor din Seul către sud-coreeni.

Comandamentul Armatei a 8-a se afla de 64 de ani la baza Yongsan din Seul el fiind acum mutat la Camp Humphreys, un camp nou construit în Pyeongtaek (60 km sud Seul).

Relocarea Comandamentului marchează începutul redislocări tuturor celorlalte unități americane, lucru convenit cu coreenii încă din 2004.

Baza de la Pyeongtaek  este cea mai mare bază de peste mări a SUA permițând locarea a  43.000 de mii de persoane, atât personal militar american cât și familiile acestora.

Redislocările vor costa  sapte miliarde de dolari si urmăresc reunirea celor 173 de campuri mailitare americane din Coreea de Sud, multe dintre ele aflate lângă granița inter-coreeană.

Comandantul Armatei a 8-a, generalul Thomas Vandal, a declarat că noua bază permite o eficiență mai mare în combaterea amenințărilor venite dinspre Coreea de Nord.

“Ceea ce s-a schimbat este că nu mai trebuie să apăram 173 de tabere și instalații pe care le-am protejat până acum, astfel încât ne permitem să maximizăm protecția forței noastre”, a declarant Vandal. Potrivit acestuia campul Humphreys este de gata în proporție de 80% și se așteaptă să fie finalizat, iar majoritatea celor 28.000 de militari americani din peninsulă să fie relocați până la sfârșitul anului 2018.
Sursa: Global Security

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.