Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comandant nou la Flota rusă a Mării Negre

Un purtător de cuvânt al marinei militare ruse a declarat că Viceamiralul Vladimir Koroliov va fi numit comandant al Flotei ruse a Mării Negre, în luna august a.c..

Koroliov este în prezent comandant adjunct al Flotei Nordului, şi-l va înlocui pe Viceamiralul Kletskov Alexandru, care se va pensiona în august.

“Numirea oficială a viceamiralului Koroliov este programată pentru luna august a acestui an”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Flota Mării Negre este staţionată în portul Sevastopol din Ucraina în temeiul unui contract cu Ucraina. Moscova şi Kievul, au semnat recent un acord de prelungire a contractului de închiriere a bazei navale de la Sevastopol pe 25 de ani după ce închirierea actuală expiră în 2017.

Preşedintele Dimitri Medvedev a însărcinat Ministerul rus al Apărării să elaboreze un plan de dezvoltare a bazei de la Sevastopol, bază cu un rol cheie în asigurarea prezenţei Rusiei în regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane.

Comandantul marinei ruse, amiralul Vladimir Vysotsky, a afirmat săptămâna trecută că Flota rusă a Mării Negre va fi întărită cu 15 nave de luptă noi şi submarine diesel-electrice până în 2020.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.