Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comandanţi din armata franceză ameninţă cu demisia dacă bugetul Apărării va fi redus

militari francezi. foto infomondomilitarReducerile bugetare anunţate de guvernanţii de la Paris au determinat ofiţeri superiori, “unii, având cele mai înalte grade militare”, să ameninţe cu demisia. Aceasta, “dacă reducerile de cheltuieli vor fi într-adevăr puse în practică”, potrivit AFP, citat de AGERPRES.
Într-o scrisoare recentă adresată premierului Manuel Valls, şi ministrului Finanţelor, Michel Sapin, ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, a afirmat că susţine punctul de vedere al comandanţilor militari şi avertizează asupra consecinţelor foarte grave urmare a reducerii bugetului apărării”.

Ministrul Le Drian este considerat un apropiat al preşedintelui Francois Hollande, cel care în ultimul an a ordonat armatei să plece în misiuni de luptă în Mali – unde 1.600 de soldaţi francezi sunt încă prezenţi, după ce au preluat controlul părţii de nord a acestei ţări din mâinile jihadiştilor – şi în Republica Centrafricană, unde 2.000 de soldaţi sunt desfăşuraţi în condiţii foarte dificile.
Guvernul de la Paris a anunţat un plan de reduceri bugetare în valoare de 50 miliarde de euro în perioada 2015-2017, dintre care 18 miliarde se vor realiza pe seama reducerii cheltuielilor statului.

Ministerul de Finanţe caută noi surse de încasări la buget şi a cerut recent tuturor instituţiilor administrative să facă economii.

Armata franceză a fost deja obligată să se reorganizeze în virtutea unei legi adoptate în luna decembrie 2013 şi ale cărei efecte se întind până în anul 2019.

Actul normativ prevede sistarea a 34.000 de posturi şi desfiinţarea unor unităţi militare. Opoziţia de dreapta susţine că executivul se gândeşte să scadă din nou bugetul apărării cu încă 1,5-2 miliarde de euro pe an, în următorii trei sau patru ani.

În cazul unor noi reduceri bugetare, “forţele terestre vor fi subechipate şi vor ajunge rapid în incapacitatea operaţională de a executa noi misiuni”, mai afirmă ministrul Le Drian în scrisoare.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Comandanţi din armata franceză ameninţă cu demisia dacă bugetul Apărării va fi redus”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  ULTIMA ORA : NEBUNUL SATULUI A INEBUNIT !

 2. indisciplinatu says:

  Mai, RH…nu vezi ca esti cam singur pe aici??..las-o Doamne iarta-ma mai moale, frizezi ridicolul in care te afli, zau.
  Balamucul despre care vorbesti, singur, e mai mult valabil pentru tine.

 3. nebunul satului says:

  Asta e forumul lui.Nimeni nu mi intra pe aici.

 4. echo says:

  Inca nu ai inteles?
  El este aici sa inece blogul, cum posteaza cineva hop si jigodia cu atatea postari incat in meniul din dreapta sa apara numai comentariile lui.
  Probabil administratorul blogului inca nu s-a prins de acest fapt, altfel l-ar fi banat de mult.
  Personajul asta e unul inventat de cineva(ceva) care are interes in acest sens.

 5. OSAKA says:

  RH + -…nu te lasa ..bolsevicii ..e pe vine

 6. indisciplinatu says:

  Nu era un sfat …era o simpla constatare.

 7. indisciplinatu says:

  Camasa de forta scrie pe domnia voastra….nici o medicatie adecvata nu va poate salva, din pacate.
  “Acces” poti sa ai la …justitie, servicii medicale sau mai degraba..apa potabila nicidecum la “femei frumoase”.
  Nu vad de ce o femeie inteligenta si frumoasa s-ar uita la domnia voastra??…eventual una in halat alb. :))

 8. ursu says:

  Totuşi, să-i trimit lui Putin un răvaş să le aprobe lui RH + OSAKAKA (alias Cezar Muci pe Pîine), gratuit, un tratament în Novosibirsk să-i scape definitiv de sculament?