Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comandantul forţelor americane pentru Africa: este puţin probabil ca rebelii să îl înlăture pe Gaddafi de la putere

Comandantul forţelor americane pentru Africa, generalul Carter Ham, a apreciat că este puţin probabil ca rebelii libieni să reuşească să lanseze un asalt asupra oraşului Tripoli pentru a-l înlătura de la putere pe colonelul Gaddafi.

Aprecierea a facut-o, în cursul unei audieri în Senat, ca urmare a unei interpelari a membrilor comisiiei care au dorit sa se informeze despre posibilitatea ca insurgenţii să poată ajunge până la Tripoli şi să-l înlăture pe colonelul Gaddafi de la putere.

Generalul a răspuns: “Aş spune că este o probabilitate foarte mică” să se întâmple acest lucru.

In prezent ofensiva rebelilor a fost partial oprita de fortele fidele lui Gaddafi. Embargoul instituit nu permite rebelior sa se doteze corespunzator pentru a putea sustine o ofensiva care sa conduca la inlaturarea lui Gaddafi. De asemenea comunitatea internationala refuza sa inarmeze trupele opozitiei libiene.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.