Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comandantul forţelor rebele libiene, Abdel Fattah Youne, a fost ucis

Comandantul forţelor rebele libiene, Abdel Fattah Younes, şi doi dintre consilierii săi au fost ucişi în seara zilei de 28 iulie, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al guvernului rebel.

Moartea lui Abdel Fattah Younes a fost anunţată în cursul unei conferinţe de presă organizate la Benghazi de şeful Consiliului Naţional de Tranziţie, Mustafa Abdul Jalil, relatează DPA.

Aceasta a mai spus reporterilor că “forţele de securitate rebele l-au arestat pe liderul grupului aflat în spatele asasinatului”.

Younes a fost ministru de Interne în guvernul Gaddafi, înainte de a se alătura rebelilor.

Abdul Jalil l-a descris pe Younes dreptul “unul dintre cei mai mari eroi ai Revoluţiei 17 Februarie”, data care marchează începutul protestelor faţă de regimul Gaddafi.

Potrivit informaţiilor de la Benghazi, Consiliul Rebel i-ar fi cerut lui Younes să “părăsească frontul joi şi să se îndrepte spre Benghazi pentru o reuniune militară”. El a fost împuşcat în timp ce se îndrepta spre reuniune.

Televiziunea libiană loială regimului a precizat că focuri de armă au putut fi auzite în faţa hotelului din Benghazi unde Jalil a susţinut conferinţa de presă.

Televiziunea a sugerat că există disensiuni şi scindări între rebeli, ceea ce a dus la uciderea lui Younes.

La scurt timp după anunţarea morţii liderului rebel, trei explozii de proporţii au zguduit centrul capitalei libiene, Tripoli.

Două explozii au fost auzite la ora locală 22.20, urmate de o alta câteva minute mai târziu, în timp ce avioane ale NATO survolau capitala.

Asasinarea lui Younes a intervenit la câteva ore după ce rebelii au anunţat capturarea oraşului al-Ghazaya, din apropiere de graniţa cu Tunisa. Acesta este un punct important deoarece era folosit ca bază de forţele liderului Muammar Gaddafi pentru a lansa atacuri cu rachete asupra bazelor rebele.

Sursa: Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Comandantul forţelor rebele libiene, Abdel Fattah Youne, a fost ucis”

  1. indisciplinatu says:

    Superb!!!
    Gaddafi se intoarce, partea -II-a!!!
    dezbina si stapaneste,…parca mai stim noi si pe altii!!!