Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comisia de muncă a aprobat Proiectul Legii pensiilor fără pensii speciale pentru militari şi magistraţi

Senatorii din Comisia de muncă au respins amendamentele primite de la Comisiile juridice şi pentru Apărare care propuneau formule de calcul care să permită menţinerea pensiilor actuale ale categoriilor speciale de pesnionari-militari, magistraţi sau poliţişti.

Aceştia au adoptat, miercuri 14 aprilie, raportul Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, cu amendamente admise, cel mai important fiind punctul de pensie de cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie, dar fără pensii speciale pentru militari şi magistraţi.

Raportul final cu punct de pensie de cel puţin 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie a fost adoptat cu patru voturi “pentru” aparţinând PDL şi UDMR şi trei voturi “împotrivă” aparţinând senatorilor PSD şi PNL.

Amendamentul referitor la creşterea valorii punctului de pensie la 45% (valoarea actuală fiind de 39,9%-nr) a fost propus de un grup de senatori PSD, PNL şi PDL, prin senatorul Ion Ruşeţ.

La dezbateri ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a precizat că această creştere nu este sustenabilă, precizând că pentru acordarea pensiilor pe această valoare este nevoie de aproximativ 1.200.000 de mii de lei, bani care nu există la buget.

În plus, senatorii au respins şi amendamentul PSD privind reducerea vârstei de pensionare de la 65 la 64 de ani, şi acordarea de reduceri de la vârsta de pensionare pentru femeile care au născut şi crescut unu-doi copii cu un an şi trei-mai mulţi copii cu doi ani.

sursa: MEDIAFAX

proiectul legii si rapoartele comisiilor

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

15 Responses to “Comisia de muncă a aprobat Proiectul Legii pensiilor fără pensii speciale pentru militari şi magistraţi”

 1. Valentin says:

  I-am rabdat destul pe acesti politicieni parveniti si incapabili.Timpul trece in defavoarea noastra.Sa-i dam jos,indifernt de metodele si mijloacele pe care va trebui sa le folosim.Nu ne lipseste decat coeziunea-unitatea, pregatirea teoretica si practica o avem. Din cei aprox.140.000 de pensionari militari,cred ca vor veni suficienti pentru a-i pune cu botul pe labe pe acesti tradatori.

 2. voinea says:

  Asa cum anticipasem inca de multa vreme acest proiect al legii pensiilor va trece de parlamentul rusinii de la Bucuresti.Comandantul nostru suprem il va trimite inapoi si dupa aceea se va scuza ca el nu a mai putut face mai mult.Este timpul sa ne pregatim si sa-i facem surpriza pe care o merita .Blocarea palatului Cotroceni si obligarea sa demisioneze pentru ca noi nu ii mai recunoastem calitatea de comandant suprem.Filiala 1, sector 6 a SCMD este pregatita de actiune.In maximum 30 minute putem fi la locul si cu mijloacele de lupta ordonate.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 3. fagarasanu says:

  cred ca si Brasovul simte acelasi lucru . Singura solutie este ocuparea Pietei Victoriei si Palatului Cotroceni – trimiterea la plimbare a celor care ocupa aceste locatii – ALEGERII ANTICIPATE
  si Brasovul in 120 min va fi acolo .
  asteptam ordinul

 4. lucius says:

  Doamne Ajuta,
  Domnule Col(r)ing.Voinea Ion, instiintarea sper sa o faceti … ca pe vremuri … astfel incat sa participe si cei care nu s-au inscris in sindicat (telefoane la membri – membri la cunoscuti, in plus, chemarea sa se faca si prin intermediul presei ).
  Ce spuneti de un … “mars al tacerii”, care sa aibe loc saptamana viitoare, cand proiectul legii pensiilor se v-a dezbate in Senat? Ne oprim in Piata Victoriei pentru cel mult 30 min, dupa care mergem la Cotroceni si inconjuram Palatul, tot pentru 30 min.
  In tot acest timp, nu spunem nimic, nu strigam nimic. Vom fi o … mare a tacerii. A tacerii de dinaintea furtunii.
  Haideti in Bucuresti fratilor! V-A TRAGE ARMATA IN ARMATA?

 5. pensionar nesimtit says:

  Nu uitati sa comunicati si pensionarilor din politie, penitenciare, jandarmi, pompieri – nesimtitii care au prins si pazit hoti, talhari, violatori, criminali, au asiguat ordinea si linistea publica, au stins incendii o gramada de ani. Nu am avut cat am fost in activitate week-end, 1 Mai, Paste, Craciun, Revelion ca restul angajatilor din tara. Faceti publica chemarea, si cadrele in activitate din aceste sectoare sunt de aceeasi parte a baricadei. Asteptam!

 6. voinea says:

  Va intrebati de ce nu are Armata bani pentru pensiile militarilor?
  Haideti sa facem o mica socoteala:
  -Afacerea Mig 21 =1 miliard dolari;
  -Vietile aviatorilor motri= neprecupetite;
  -Despagubirile catre familiile pilotilor morti= milioane de dolari;
  -Afacerea Azur =50 milioane +comisioane;
  – Afacerea fregate = 600 milioane + cheltuielile de modernizare si mentenanta;
  -Intretinerea trupelor in teatrele de operatii=ne va spune dl.Oprea;
  -Despagubi rile catre familiile militarilor morti in teatrele de operatii sau raniti=milioane de dolari;
  -Contributia la NATO;
  -Summitul NATO =35 de milioane euro;
  -Facilitatile acordate NATO= ne va spune tot dl.Oprea.
  Toate acestea au grevat bugetul Armatei pe multi ani de zile.Iata de ce Armata nu are bani nici pentru modernizarea armamentului si nici pentru pensiile militarilor.
  Pe buna dreptate stai si te intrebi ce a adus NATO pentru ROMANIA ?
  -armament modern- NU;
  -morti si raniti- DA;
  -cheltuieli suplimentare incomensurabile-DA;
  -transf ormarea ostasului roman in carne de tun ieftina pe teatrele lor de operatii-Da;
  -doliu si jale in multe familii de romani – DA;
  -nesiguranta zilei de maine pentru pensionarii militari -Da;
  -mai multa securitate in disputele cu vecinii= DA.
  In asteptarea raspunsului maimarilor MApN va las pe dumneavoastra sa judecati.Principalul vinovat pentru aceasta stare de lucruri este clasa politica mafiota imbogatita prin rapt ordinar ,care a pus mana pe puterea politica prin acel vot uninominal schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90%.Vinovati suntem si noi pentru ca am permis acest lucru.Sper ca la alegerile din 2012 sa ne vina mintea la cap si sa nu mai permitem acestor nemernici imbuibati sa mai patrunda in Parlament.
  Cu stima,
  col(r)ing.Voinea Ion

 7. SAM says:

  PDL-centru vital

 8. Bay Aleku says:

  Consider că trebuie să fie pregătite din vreme acţiunile de contestare a legii, în momentul aprobării la Camera Deputaţilor, când Parlamentul nu mai poate face nimic. Cel mai eficient mijloc ar fi angajarea Avocatului Poporului sau a preşedintelui Senatului, pentru a contesta legea la Curtea Constituţională. Este puţin probabil să apară o mişcare de forţă. Nu prea sunt amatori de aşa ceva în această perioadă. Ar fi necesar, în acest scop, un sprijin masiv din partea sindicatelor şi a societăţii civile. Ceea ce este greu de presupus. Oricum, o astfel de acţiune s-ar justifica numai dacă şi Curtea Constituţională ar accepta o asemenea lege. Rămâne însă deschisă şi calea în justiţie, având în vedere că şi magistraţii sunt în aceiaşi situaţie. De văzut.

 9. Valentin says:

  Ptr.Bay Aleku – magistratii si-au asigurat spatele,nu mai sant in situatia noastra (vezi ultimele stiri-comunicate).Pana la urma am ramas singurii ,,beneficiari”.N-as fi atat de sigur ca ,,Este puţin probabil să apară o mişcare de forţă. Nu prea sunt amatori de aşa ceva în această perioadă”.Nu prea sunteti la curent cu situatia economica (poate nu sunteti afectat sau poate-i minimalizati gravitatea).Ce sprijin mai putem primi ,,din partea sindicatelor şi a societăţii civile” cand actualii guvernanti au dezinformat opinia publica si au invrajbit celelalte categorii sociale impotriva MILITARILOR? Este buna calea actionarii in justitie (interna apoi externa -CEDO) dar ma tem ca vom fi beneficiarii unei hotarari,ai unei simple harti fara posibilitatea punerii in practica (din motive politice,economice,etc).In concluzie ,am fost abandonati si suntem pe cont propriu.Trebuie sa ne organizam si sa actionam,fiindca timpul trece in defavoarea noastra,iar ,,mortul de la groapa nu se mai intoarce”.Dumneavoastra,acum,nu locuiti-traiti in Romania?Daca da,inseamna ca ,,TRAITI BINE”

 10. worker says:

  Situatia nu mai e “jenanta” de mult! Am trecut de pragul normalului de a intelege ce ii determina pe asa-zisii guvernanti sa ni se spuna “salariati de lux”, “pensionari nesmititi”…, chiar ma gandeam sa-i trimitem la psihologul acela Tudose, poate mai salveaza din mintea lor ceva…, desi cred ca sunt slabe sperante. Ce pot sa zic ?! Sunt de 27 de ani in sistem si ma incearca un mare SOC in minte. Insa permanent din subconstient, anul 1989 ma “loveste” in “nesimtirea” mea… Deci am ajuns in 2010 si eu franez dezvoltarea acestui popor cu salariul meu, cu viitoarea mea pensie nesimtita … gandesc eu… Pai, atunci, inventati o padure Katyn si rezolvati problema. Daca ne vreti morti, de ce nu rezolvati o data? Sau nu stiti cum sa procedati?

 11. ion says:

  Hai la lupta cea mare

 12. NELA BATIRU says:

  @Bay Alecu
  De acord cu tine, deja am trecut la fapte!
  @Valentin
  Citeste cu atentie raportul comisiei de munca. Are 2 parti: amendamente acceptate si amendamente respinse. Toate propunerile formulate de Comisia juridica a senatului (cele legate de pensii ocuationale) referitoare la magistrati NU sunt incluse in raport, deci nu sunt admise.

 13. Trofin says:

  V-ati pus intrebarea de ce puterea politica si administrativa de azi este atat de optuza la amendamentele militarilor , activi si in rezerva?
  Mi-am pus aceasta intrebare si am avut o relevatie cand am citit un articol publicat, cu ceva timp in urma ,in ziarul FINANCIARUL. Articolul prezenta o analiza la aceea ce se intampla prin armata SUA si in unele armate europene cu privire la asigurarea pensiilor pentru militarii rezervisti. Si la ei situatia nu este roza. Am zis , oare nu suntem noi , militarii romani , niste cobai si pentru politicienii acelor state?. Mi-am zis , daca politicienii romani vor avea succes in aplicarea masurilor de introducere a militarilor in sistemul public de pensii cu impunerea regimului contributiv obligatoriu , oare nu vor apela la aceste masuri si politicienii de prin acele tari , chit ca sunt membre NATO?. Si dupa cum se constata , invrajbirea categoriilor sociale impotriva militarilor , secondata de optuzitatea politicienilor isi produc efectele. Cum este posibil ca nici un amendament pus pe masa politicienilor de catre unii politicieni si de catre organismele reprezentative ale militarilor nu a fost luat in seama? Nici macar o solutie care sa duca la eliminarea travaliului la care pot fi supusi militarii in rezerva pentru a-si identifica veniturile obtinute de-a lungul carierei militare , in slujba poporului total nerecunoscator. Oare cum se va accepta , de catre militarii care nu isi pot identifica soldele , solutia legiuitorului de a folosi in calculul punctului de pensie salariul minim pe economie? . Este penibil sa fim asociati unor ciobani care au pastorit pe la stanile unor oieri instariti ?.Este.

 14. voinea says:

  Nu cu civilii avem noi ceva de impartit ci cu acesti nemernici de politicieni imbogatiti prin rapt ordinar,care au pus mana pe puterea politica prostindu-ne cu acel vot “uninominal” schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90%.Au facut din statul roman totalitar un stat mafiot mult mai rau, mai degradant pentru cetateanul de rand.Imi puteti spune si mie ce om de rand putea sa dispuna de 10000 de euro pentru a-si plati un post de parlamentar?Nu pot accepta ca averea acestei tari faurita prin truda noastra si a parintilor nostri sa fie acaparata de niste nemernici fara scrupule.Au distrus viitorul copiilor nostri, i-au trimis drept carne de tun ieftina si prost inarmata in teatre de operatii NATO, i-au facut sa plece in tari straine in cautare de lucru pentru ca ei si odraslele lor sa aiba mai mult spatiu vital, au facut tot posibilul ca sa distruga ARMATA acestei tari, care le statea ca un ghimpe in coasta si noi sa-i iertam?NICIODATA!!!
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 15. stefan says:

  venim la chemare cu totii sa ne aparam drepturile