Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comitetul afgan de negociere a păcii cu talibanii şi-a început lucrările

Preşedintele Afganistanului, Hamid Karzai, a deschis joi oficial lucrările nou-înfiinţatului consiliu pentru pace, care va purta negocierile cu talibanii.

Populaţia afgană speră ca noul organism, cu 70 de membri, să găsească o cale spre pace şi stabilitate, a spus şeful statului afgan la debutul consultărilor, desfăşurate în condiţiile de maximă securitate oferite de palatul prezidenţial de la Kabul.

Crearea acestui comitet este una din cele mai importante iniţiative ale preşedintelui Karzai în vederea demarării de discuţii coordonate cu rebelii islamişti. Acestora, Karzai le-a cerut să depună armele şi să se alăture procesului de guvernare a ţării.

Potrivit unor relatări din presa britanică şi americană, administraţia de la Kabul poartă în secret negocieri şi cu apropiaţii liderului suprem al talibanilor, mullahul Mohammed Omar, precum şi cu grupări aliate talibanilor, care operează din Pakistanul vecin.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.