Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comitetul Mixt pentru cooperarea în domeniul apărării cu SUA şi prezenţa forţelor armate străine pe teritoriul României – reunit la Bucureşti

În urmă cu o zi, pe 1 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale s-a desfăşurat Reuniunea Comitetului Mixt Româno-American pentru implementarea „Acordului dintre România şi SUA privind activităţile forţelor americane staţionate pe teritoriul României” (DCA) şi a „Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România” (BMDA).

Lucrările din cadrul reuniunii au fost conduse de către co-preşedinţii Comitetului, Ştefan Tinca, Secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare şi general-maior,  David Allvin, Şeful planificării strategice din cadrul EUCOM, potrivit unui comunicat al MApN.

În cadrul discuţiilor au fost trecute în revistă activităţile desfăşurate de la ultima reuniune a Comitetului Mixt şi până în prezent.
De asemenea, a fost analizat stadiul activităţilor comune executate pentru implementarea acordurilor DCA şi BMDA, cu accent pe stadiul lucrărilor de la bazele militare de la Deveselu şi Mihail Kogălniceanu.

Totodată, în marja reuniunii Comitetului Mixt a avut loc şi semnarea Aranjamentului de implementare pentru facilităţi şi zone convenite, urmare a finalizării unui proces de negociere desfăşurat din anul 2014 până în prezent.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.