Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Competiţia Rusia – NATO în Caucazul de Sud

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin a declarat într-un interviu pentru Itar-Tass că, ţările NATO încearcă să sprijine reintegrarea Osetiei de Sud şi Abhazia, în Georgia.

“Ei încearcă să atingă acest obiectiv prin metode economice”, a afirmat Rogozin. “Georgia a obţinut ajutor economic major, astfel că ar putea folosi exportul de “capitalism georgian”, la linia de frontiera cu Osetia de Sud, pentru a atrage locuitorii din republicile noi”, a afirmat Rogozin.

“Situaţia este agravată de blocada economică totală existentă pe care nici una din ţările occidentale nu a ridicat-o, şi doar Rusia sprijină recuperarea economică a acestor republici”.

“Această alianţă (NATO n.r.) este pentru susţinerea integrităţii teritoriale a Georgiei, deşi aceasta se face în paralel cu presiuni pentru independenţa Kosovo”, a afirmat Rogozin.

“NATO exercită presiuni chiar şi în alte ţări pe cale diplomatică, inclusiv aliaţi istorici ai Rusiei, să nu recunoască independenţa Osetiei de Sud şi Abhaziei.”

sursa: Itar Tass

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.