Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Complexul antiaerian GEPARD urmează a fi modernizat

După ce Bundeswehr-ul a anunţat că anul acesta va scoate din dotare complexele antiaeriene GEPARD, iată că ministrul român al Apărării a anunţat după vizita sa în Germania că Ministerul Apărării intenţionează să continue operaţionalizarea şi modernizarea complexelor antiaeriene GEPARD primite anterior de la armata germană.

Declaraţia lui Oprea a fost făcută în timpul convorbirilor cu omologul său german, Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, potrivit MApN.

“În ceea ce priveşte cooperarea tehnico-militară, avem în vedere continuarea operaţionalizării şi modernizării complexelor antiaeriene GEPARD, pe care Forţele Terestre române le au în dotare”, a spus ministrul Oprea, în timpul discuţiilor avute cu ocazia vizitei oficiale în Germania, efectuată în perioada 27-28 septembrie, la invitaţia ministrului federal german al apărării, domnul Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg.

România are în înzestrare 43 de complexe GEPARD primite de la Bundeswehr. Complexul a fost proiectat în anii 60 de specialiştii germani intrând în dotarea germanilor în anii 60-70.

sursa: Curentul

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Complexul antiaerian GEPARD urmează a fi modernizat”

 1. cititor says:

  Toate jafurile de acum 40 de ani..ce sa mai modernizezi.Nu vede nimeni ca sunt depasite fizic si tehnic/? or fi fost moderne in anii ’60,dar in 2010….Am distrus industria de aparare,in loc sa o modernizam si sa achzitionam tehnologii ,cumparam tot feleu de tehnica ,care nu functioneaza cum trebuie,si costa mentenenta cat nu face

 2. Alex says:

  Mare scofala, importante sunt comisioanele si nu de ieri de azi, spre exemplu afacerea Skoda sau Achizitionarea avionului PZL 11 in anii 30. Respectivul avion, hulit de piloti, a iesit pe locul 4 la competitia de achizitie, fiind cumparat apoi oricum.
  E o stare de fapt din care sincer, nu vad cum putem iesi.

 3. Dumitru says:

  Vai,vai vechi de aproape 50 de ani.Au un castig exorbitant firmele de mentenanta militara din Romania.Pun pariu ca au in conducerea lor persoane cu relatii de rudenie cu cei din guvernul PDL-ist.Si asa sarmanii soldatii romani mor nevinovati in teatrele de razboi.Rad si acum cand imi amintesc cum vajnicii nostri luptatori s-au dus cu masini Aro in Afghanistan.