Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Complot militar în Georgia?

Ministerul georgian de Interne a declarat că “a dejucat un complot organizat de foşti reprezentanţi militari, în colaborare cu Rusia”. Incidentele au avut loc în baza militară din Muhrovani, situată în apropierea oraşului Gori, la aproximativ 100 de kilometri vest de Tbilisi.
Ministrul Apărării, David Siharulidze, a declarat că “ofiţerii unui batalion de blindate au dat dovadă de nesupunere”.

La rândul său,  şeful Departamentului de Informaţii şi Analiză al Ministerului georgian de Interne, Şota Utiaşvili, a declarat următoarele:

“Complotul viza cel puţin boicotarea manevrelor militare NATO şi, cel mult, organizarea unei revolte militare în Georgia”.

Potrivit lui Şota Utiaşvili, “planul a fost coordonat de Rusia”.

Ministerul de Interne a făcut publică o înregistrare video, dovada acestui complot, şi a anunţat numele persoanelor arestate pentru implicare în presupusul complot.

Unul dintre suspecţii arestaţi este Gia Ghvaladze, fost comandant, în anii 1990, al unităţilor speciale georgiene.

Un alt suspect este Zaza Muşkudiani, comandantul unităţilor militare din Orciala.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Complot militar în Georgia?”

  1. DE CE BAL says:

    Si cand te gandesti ca unii mai ieri plangeau – in acest spatiu electronic -soarta nedreapta a Maicii Rusia. Neajutorata. Dar cu trupe in Abhazia si Osetia de Sud. Care sa pazeasca (vezi Doamne! ) teritorii libere de posibila agresiune georgiana. A caror autoritati sunt de fapt tinta unor demonstratii si rebeliuni bine gandite de KGB/FSB.
    Unde s-o fi antrenat Gia Ghvaladze? Inainte de 1990, desigur…

  2. Ando says:

    …acolo unde s-a antrenat Voronin,Smirnov si altii ca ei, dar care sunt in masura sa faca (inca) jocul Maicii Rusia.