Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comunicat al SCMD către membrii şi simpatizanţii SCMD

Ca reacţie la intrarea în vigoare a Legii 119/2010 privind recalcularea pensiilor militare şi a Normelor de aplicare a acestei Legi, vineri 6 august, Preşedintele Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Col. (r) dr. Mircea DOGARU, a difuzat un comunicat către membrii SCMD şi către simpatizanţii SCMD din alte structuri organizatorice militare.

În esenţă preşedintele SCMD afirmă că:

– Legea 119/2010 “încalcă flagrant Constituţia, întreaga legislaţie şi recomandările europene, tratatele de aderare la NATO şi UE, desfiinţându-ne statutul de militar, lichidându-ne ca structură socio-profesională (de militar de carieră n.r.), desfiinţând toate drepturile legal obţinute şi consfiinţite prin legi organice din 1829 şi până în prezent;

– Normele de aplicare ale acestei Legi “încalcă, de asemenea, totul, inclusiv Legea 119/2010, iar instrucţiunile emise de către cei doi miniştri de resort şi de către directorul serviciului de informaţii implicat, încalcă, de asemenea, totul, inclusiv … Normele”;

arhivele au primit ordin să nu mai răspundă cererilor individuale privind salariile obţinute pe parcursul carierei, şi să nu pună la dispoziţie datele decât centralizat, doar dacă vor fi respectate Normele şi vor fi semnate de către solicitanţi cererile tip;

prin semnarea cererilor tip se obţine acordul pensionarilor militari pentru “recalcularea” pensiilor, deci implicit acceptul privind retroactivitatea legii şi “anularea calităţii noastre de militari (foşti activi, actualmente în rezerva sau în retragere) pentru…trecut, prezent şi viitor”;

cei care au obţinut deja datele privind salariile, pe cont propriu, vor fi chemaţi pentru confruntare şi obligaţi să semneze textul standard la centrele respective.

De asemenea, preşedintele SCMD afirmă că indiferent de acţiunea ce o va întreprinde fiecare pensionar militar în parte, pensiile sunt stabilite şi nu vor depasi 1680 lei.

“A da curs chemărilor la stabilirea salariilor avute conform Legii 119/2010, sau veniturilor conform Normelor de aplicare, înseamnă alergătură degeaba, pentru un eventual adaos de 20-30 lei şi pentru care nu merită renunţarea la calitatea de militar şi la acţiunea în justiţie, pe care v-aţi anula-o singuri prin semnatură”,  afirmă Dogaru.

Potrivit Preşedintelui SCMD, aplicarea Legea 119/2010, nu mai are nici un fel de importanţă deoarece guvernul va promulga Legea sistemului unitar de pensii, conform indicaţiilor FMI.

“Conform acestei Legi se abrogă toate legile, ordonanţele şi reglementările, hotărârile de guvern care ne privesc, ne sunt retrase Meritul Militar, grupele de muncă, etc, deci situaţia pensiilor noastre va fi de-a dreptul dramatică în comparaţie cu prevederile Legii 119/2010″.

Dogaru este convins că prin acest tertip legislativ cererile de recalculare pe care unii le vor semna vor avea doar valoarea consimţământului dat pentru recalcularea pensiilor pentru că în vigoare vor fi noile norme ale Legii sistemului unitar de pensii, care vor anula inclusiv Legea 119 pentru militari.

Faţă de cele precizate, SCMD comunică membrilor săi urmatoarele:

– prin dosarul nr. 2756/2/2010, SCMD a atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucureşti (TMB) Legea sistemului unitar de pensii, în faza de proiect, iar TMB a admis cauza noastră, prima înfăţişare fiind în 26.10.2010;

– în ceea ce priveşte Legea 119/2010, am declanşat deja un proces pentru discriminare, urmând să deschidem a doua acţiune pe discriminare strict pe art. 2 al respectivei Legi, articol pe care vi-l recomandăm să-l citiţi cu mare atenţie;

– sintetizând propunerile venite de la juriştii nostri (militari), Secretarul General al SCMD şi doamna Vicepreşedinte Lt. Col. (r) Elena Cobuz au întocmit plângerea prealabilă pe Normele de aplicare şi au adresat-o Guvernului, care este dator să ne răspundă în 30 de zile; apoi vom ataca în instanţa de judecată şi Normele;

– vom încerca să blocăm Legea 119/2010 prin blocarea Normelor.

– probabil ca cele trei procese pregătite pe Legea 119/2010, pentru luna ianuarie, împotriva celor trei case de pensii, în fapt împotriva MApN, MAI şi SRI, vor deveni procese pe Legea sistemului unitar de pensii;

Îm finalul comunicatului SCMD prezintă modalitatea de combatere a efectelor Legii 119:

– înteţirea acţiunilor de protest in media din ţară şi din afara graniţelor, ca şi acţiunile de atragere de partea Constituţiei a deputaţilor şi senatorilor, indiferent de partidul pe care aceştia îl reprezintă;

– folosirea contactelor externe ale membrilor SCMD pentru alertarea colegilor din armatele UE si NATO, că odată precedentul creat în România acesta ar pute fi folosit şi în ţările lor;

În toate acţiunile noastre vom merge coordonat şi garantându-ne sprijinul reciproc cu celelalte sindicate şi federaţii sindicale ale categoriilor discriminate prin aberanta Decizie a Curtii Constituţionale pe Legea 119/2010, ale categoriilor socio-profesionale, altele decât aceea a magistraţilor, care au avut legi “speciale”.

Ne menţinem propunerea de pichetare în tăcere a Palatului Cotroceni, Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi Ministerului de Justiţie, pe data de 25 octombrie a.c.

SCMD va lansa o chemare generală, către toţi militarii în rezervă şi în retragere, membri sau nu ai SCMD, să vină la Bucureşti pentru a picheta Parlamentul României, în ziua în care va fi votată legea sistemului unitar de pensii.

În final Preşedintele SCMD califică drept “acţiune de dezinformare şi promisiune nefondată, făcută în scop diversionist de către guvernanţi aberaţia în care unii mai cred – că numai pensiile mai mari de 3000 lei vor fi afectate”.

“Toate acţiunile noastre au fost şi vor fi în limitele legii pe care o încalcă exact cei puşi să o apere şi a cărei

supremaţie va trebui să o reinstaurăm noi, împotriva impotenţei politice, servilismului, imposturii şi trădarii! Honor et

Patria! Vae victis! îşi încheie Preledintele SCMD, Col. (r) dr. Mircea DOGARU, comunicatul.

Comunicatul SCMD

sursa: SCMD

Etichete:

Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

52 Responses to “Comunicat al SCMD către membrii şi simpatizanţii SCMD”

1. george paraschiv says:

Eu le multumesc celor care si-au dat seama ca cei de tipul lui MUKK sunt ori activisti portocalii ori niste frustrati care vor sa se aleaga praful de tot.
    Problema cea mai grea nu este actionarea in instanta ptr. suspendarea sau anularea acestor acte normative aberante ca 119 sau 735, ci rasturnarea guvernarii portocalii, care inseamna nu numai guvernul Boc ci si demiterea lui Basescu, factorul esential fiind nu numai constituirea unei alte majoritati ci mai ales ridicarea a sute si sute de mii de cetateni nemultumiti si suparati. Orice tembel care s-a cocotat in varful piramidei se crede invincibil, dar cariera si chiar viata lui nenorocita depind de supararea unor milioane de urgisiti care se pot rascula la un moment dat. Problema este : ESTE ACUM MOMENTUL ? Mi-e teama ca nu , pentru ca vad destul de clar ca poporul asta este constituit din 80 % de amarati naivi sau ignoranti, multi prosti, si multi, multi fricosi. Mai sunt vreo 10 % egoisti sau indiferenti cu sacii in caruta si doar 10 % oameni hotarati , curajosi si constienti ? Atunci cine sa iasa in strada acum ? Acei 80 % se uita si asteapta sa le rezolve altii problemele si abia la alegerile care vor veni totusi , oricat trag coropisnitele astea de timp, vor vota altceva decat partidu’ lu’ Marinaru’ !!

2. gemanaru says:

Sunt cdor(r).ing.,studii;Scoala militara,Institutul Politehnic Galati,Facultatea Horticultura Cluj
    Actualmente mic intreprinzator in Constanta
    La sat sunt un mic “fermier”;am 0.5 ha livada ,vie ,stupi ,produc puieti de trandafiri, puieti buxus.
    Am o stre materiala buna.Cite 5-6 luni nu reuseam sa ma uit pe extrasul de cont sa vad ce pensie am primit.
    Pe 14.01.2011 am constatat ca am primit o pensie diminuata cu 66%,am simtit ca -mi sta inima .Recunosc ,aceiasi frustare aveam si daca imi lua toata pensia si daca imi lua 1(unu) Ron.
    Pentru umilinta pe care o suport , urasc ,cit poate imagina fiinta umana ,cuplul ;Basescu –Udrea,chiar mai mult decit pe Ceausescu,
    ce i-a oprit sa spuna “Iti reduc pensia cu 66%,pentru ca asa vreau eu,sunt sef”.Parca era mai suportabil,decit sa ma minta la fiecare ora , din zi si seara,spunindu-mi ;”iti recalculez pensia ca sa facem echitate”
    Rog,sa analizeze ,ciracii lui,ce sarcina de munca militara n-am indeplinit F.Bine, ca sa-mi taie “el” din pensie.
    Pentru cei care spun ca nu ar trbui sa am pensie mai mare decit un inginer civil,prezint ,mai jos ,citeva activitati ce le -am desfasurat in plus si cu privatiuni;
    -aplicatii interminabile
    – serviciu oprativ fara timp liber-exceptie 1 Mai si 23 August
    – participari la clamitati naturale
    -timpul de munca nu era normat ca la orice salariat -8 ore si acasa
    – instruiam oameni care foloseau armament
    -instruiam oameni care erau obligati sa desfasoare activitati militare ,nu aveau nici o motivatie.etc
    Eu am avut colegi cu inalta tinuta morala ,cu dragoste de munca,cu simtul datoriei.Or fi fost si dintre cei cu rezultate mai slabe in activitate.
    Avind in vedere ca legea se face pentru cei acoperiti de Clopotul lui Gauss,si nu prevede altceva, se bucura de ea.