Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Conducerea MApN în vizită în Afganistan

Conducerea MApN intre militarii romani in Afganistan 9 aprilie 2013 foto Valentin Ciobârcă

Conducerea MApN intre militarii romani in Afganistan 9 aprilie 2013 foto Valentin Ciobârcă

O delegaţie a MApN a efectuat marţi, 9 aprilie, o vizită în Afganistan. Din delegaţie au făcut parte Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-maior Marian Hăpău, locţiitorul şefului SMG, general-locotenent Valeriu Nicuţ şi comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, general-locotenent Cătălin Zisu.

Delegaţia a participat la o reuniune bilaterală cu ministrul afgan al apărării, Bismillah Khan Mohammadi. În acest context, Mircea Duşa a reiterat sprijinul pe care România îl acordă şi îl va acorda Afganistanului pentru stabilitate şi securitate în cadrul instituţional al Alianţei Nord Atlantice. România va rămâne angajată şi după 2014 în consolidarea securităţii statului afgan, în cadrul viitoarei misiuni NATO.

Un sprijin direct pe care România îl poate oferi în spiritul creşterii calitative a Armatei Naţionale Afgane poate fi pregătirea şi chiar formarea unui număr de ofiţeri, subofiţeri şi maiştri militari în instituţiile române de formare şi instruire, “care se bucură de recunoaştere şi apreciere internaţională”, a transmis Mircea Duşa. Această ofertă a fost acceptată de ministrul afgan, urmând ca un acord, în acest sens, să fie elaborat în viitorul apropiat.

Bismillah Khan Mohammadi a mulţumit României pentru sprijinul acordat de către trupele româneşti în procesul de instrucţie şi a apreciat profesionalismul de care Armata română dă dovadă, conform cerinţelor misiunii NATO. Este pentru prima dată când un ministru al apărării român se întâlneşte cu ministrul afgan al apărării.

Ministrul Mircea Duşa a lansat o invitaţie ministrului afgan de a vizita România, ocazie cu care se pot discuta şi posibile parteneriate de cooperare legate de segmentul industriei de apărare, împreună cu instituţiile abilitate ale statului român.

La Kabul, la comandamentul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), ministrul Mircea Duşa s-a întâlnit cu generalul-locotenent Nick Patrick Carter, locţiitor al comandantului ISAF şi adjunctul reprezentantului special civil al NATO, Andrew W. Steinfeld. În cadrul întâlnirii, generalul-locotenent Carter a mulţumit României pentru importanta contribuţie la operaţia NATO de stabilizare şi asistenţă, prezentând evoluţia la zi a situaţiei. De asemenea, a fost abordată problematica viitoarei misiuni NATO, sarcinile acestei misiuni şi provocările la care trebuie să răspundă.

De la Kabul, deplasarea a continuat la Kandahar, unde ministrul a vizitat tabăra de tranzit, elementul naţional de sprijin, compania de protecţie a forţei care participă la securizarea bazei şi a avut întâlniri cu militarii din aceste structuri. Cu această ocazie, acesta a verificat starea de funcţionare a tehnicii ce urmează să fie dislocată, rezultatele fiind bune.

Facilităţile de instruire pentru recunoaşterea dispozitivelor explozive improvizate şi simulatorul M Roller au fost în atenţia delegaţiei.

O altă întâlnire a fost cea cu generalul-maior Robert B. Abrams, RC-South, şi cu generalul de brigadă John L. Dolan, comandantul bazei Kandahar. Aceştia au apreciat activitatea militarilor români şi au prezentat evaluarea situaţiei actuale.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Conducerea MApN în vizită în Afganistan”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  DECLARATIA DATA LA ROMANIA TV DE CINEASTUL ROBERT HORVATH
  REFERITOARE LA DAREA SA IN JUDECATA DE CATRE DAN VOICULESCU

  From:
  “catalina.hoparteanu@rtv.net”
  To”Robert Horvath” >

  Multumesc pentru declaratia pe care mi-ati dat-o. Stirea a intrat aseara la 23 si in jurnalele din aceasta dimineata.

  DAN VOICULESCU A FURAT BANII LUI CEAUSESCU SI A INFAPTUIT DOUA CRIME : UCIDERA LUI MARIN CEAUSESCU LA VIENA SI A LUI FOUAD SANBAR LA ANTENA !
  O PERSOANA CU UN ASEMENEA REZUMAT ….SA DEA IN JUDECATA
  DOVEDESTE PANICA SI PIERDERA RATIONAMENTULUI ELEMENTAR.
  Motanul cel mare si important a devenit un soricel mic si disperat care si-a pierdut mintiile.
  SUNT CETATEAN AMERICAN SI ASTEPT SA FIU DAT IN JUDECATA
  LA NEW YORK. AR FI NUMIT “PROCESUL SECOLUI”.Banii lui Ceausescu….cel mai mare furt din istorie …doua crime etc.Deci toate elementele senzationale la un loc.
  In cazul in care Dan Voiculescu se va prezenta la procesul din N.Y.nu va mai fi nevoie de inceperea de extradare SUA. FBI al va ridica la coborarirea din avion.
  NU RETRAG ACUZATIILE FACUTE LA ROMANIA TV IN EMISIUNEA
  SIMONEI GHORGHE PE 10 MARTIE. SI ADAUG O ACUZATIE EXTREM DE GRAVA, O NOUA CRIMA ! Amanunte pe blogul personal
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG.
  Astept pe cei care au demnitate sa fie alaturi de mine.
  Multumesc Romania TV pentru profesionalim si curaj.
  Robert Horvath Déva
  Cineast New York – Tokyo

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  RTV

  POLITICA
  Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalistul Robert Horvarth
  09 apr 2013, 10:31 | Alina Costache | RTV.net

  Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

  Dan Voiculescu

  Dan Voiculescu şi-ar fi însuşit banii pe care CIA i-a plătit României pe arme furnizate de regimul lui Ceauşescu

  “Ultimul cec trimis de americani către statul român în care Ceauşescu avea un comision de 20% nu a mai ajuns. E evident că Dan Voiculescu a furat averea lui Ceauşescu”, a declarat jurnalistul Robert Horvath, la România TV.

  Jurnalistul Robert Horvath spune că banii pe care i-a luat Dan Voiculescu se aflau în conturile firmei Crescent. Aceasta avea ramificaţii în Atena şi în Viena, dar cea mai puternică reprezentanţă era cea de la Bucureşti, condusă de Dan Voiculescu.

  “Crescentul a fost o firmă mixtă: palestiniano-română. A fost o firmă a lui Ceauşescu cu Arafat. Filmul meu va explica cum s-a furat şi cum s-a creat cel mai mare furt din istorie: 6 miliarde de dolari”, a mai declarat Robert Horvath.

  De dincolo de Ocean, jurnalistul robert Horvath lansează şi o ipoteză şocantă: Dan Voiculescu ar fi implicat în moartea fratelui lui Ceauşescu.

  “Probabil că dl Voiculescu urmăreşte emisiunea. Îl întreb: în ziua în care dl Marin Ceauşescu s-a “sinucis”, unde aţi fost dv.?”, a declarat Robert Horvath.

  Dan Voiculescu a răspuns pe blogul său acestor acuzaţii.

  “Când devii persoană publică îţi asumi – şi nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de întâlniri, acuzaţii şi lupte ,,exotice””, scrie Dan Voiculescu, pe blogul personal.

 3. al adin says:

  domnule @ Horvath de ce nu continuati sa postati pe blogul doamnei Ela Fica? Acest blog si acest articol urmaresc alte obiective. Nu toti suntem interesati de activitatea dvs iar cei care sunt interesati va pot urmari pe ExplozivNews. Aveti dreptul de opinie dar consumati inutil spatiu virtual tipografic.

 4. al adin says:

  La afirmatia …//Cu această ocazie, acesta a verificat starea de funcţionare a tehnicii ce urmează să fie dislocată, rezultatele fiind bune.//…:
  -ma indoiesc ca dl ministru a verificat starea de functionare. Poate a aspectat-o (tehnica) dupa ce a fost informat asupra starii tehnice si de operativitate?
  -banuiesc ca motivul aspectarii a fost luarea unei decizii daca tehnica va fi repatriata sau va fi cedata/vanduta, avand in vedere zvonurile privind costul acestei repatrieri care depaseste costul tehnicii, in afara de problemele generate de transport (pe mare sau aerian)?
  Cam civila exprimarea celor din media militara. Or fi avand un cap limpede pe acolo?

 5. al adin says:

  Apreciez faptul ca dl Dusa nu s-a grabit sa apara in tinuta de campanie. Si mai mult apreciez ca seful SMG a folosit combinezonul de zbor. Rememorez neplacut indarjirea cu care birocratii, din M 101 mai ales, aveau pretentia ca aviatorii si marinarii sa poarte tinuta de campanie ripstop verde desi norma lor de echipare nu prevedea acest lucru ci tinute specifice de zbor si bord.

 6. Robert Horvath Sua says:

  Stimate domn
  Acest blog este de exceptie. Cel mai bun blog de limba romana.
  Sunt onorat sa postes pe el. Va garantez ca comentariile mele intereseaza
  cu mult mai mult decat cele ale dumneavoastra. Ele sunt un monolog
  fiind citite si recitite doar de dumneavoastrs. Mai bine sa fi citit de altii decat de
  Nimeni.

 7. al adin says:

  Apreciez faptul ..//ca comentariile//.. dvs, asa cum atzi scris, sunt citite de toti, asa cum afirmatzi. Apreciez si faptul ca, rezident in SUA fiind, dupa cum reiese din declaratii si postari, va obositi la ore tarzii din noapte, americana, sa fiti la curent cu tot ce se posteaza pe acest blog. Iar in legatura cu postarile mele, intr-adevar le citesc doar eu asa cum bine atzi observat, ceilalti care raspund fiind, in speta, dedublari ale personalitatii mele.
  Nu atzi raspuns insa de v-atzi detasat de ExplozivNews. Suntetzi suparat ca fosta dvs sefa nu va mai aminteste numele de cand este director pt Romania al Animanews/Israel, dupa cum scrie pe blogul dinsei?

 8. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Eu sunt pro occidental si pro american. Am fost intradevar redactor sef la publicatia
  amintita. Doamna Fica are o alta agenda si o alta directie.

 9. al adin says:

  Vedeti cum atzi revenit la bunele maniere si un ton echilibrat? Eu va citesc si analizez de mult timp postarile, nu doar aici si pe plano10, si am o memorie buna. Iar in legatura cu orientarea dvs eu nu am nimic, doar o intrebare: credetzi ca ei, occidentali si americanii, sunt proromani sau macar proeuropeni? Oricum as dori, daca se poate, sa va referiti la subiectele noastre. Cele atlantice sunt cam departe de interesele noastre zilnice.