Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Conducerea NATO despre numirea lui Petraeus în postul de comandant al forţelor americane NATO din Afganistan

Conducerea NATO a declarat că “numirea generalului David Petraeus în postul de comandant al forţelor americane NATO din Afganistan nu va însemna şi o schimbare a strategiei derulate în această ţară”.
Generalul Petraeus, care a fost confirmat miercuri, 30 iunie, în funcţie, s-a întâlnit la Bruxelles cu oficialii Alianţei Nord Atlantice, înainte de a pleca spre Kabul.

Generalul Petraeus a precizat că nu intenţionează să modifice coordonatele operaţiunilor din Afganistan, despre care unii critici afirmă că au supus trupele coaliţiei unor riscuri inutile.

De asemenea, generalul american a subliniat importanţa eforturilor unite pentru îndeplinirea misiunilor viitoare.

“Trebuie să colaborăm cu toţii. Trebuie să lucrăm în echipă în interiorul structurii militare a Statelor Unite, trebuie să lucrăm în echipă în interiorul structurii ISAF şi, fără îndoială, trebuie să lucrăm în echipă cu partenerii noştri afgani. Trebuie să reuşim să unificăm eforturile pentru a atinge obiectivele comune”, a declarat generalul David Petraeus.

Sursa: BBC, RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.