Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Conferinţa Comitetului Militar al NATO

În perioada 17-19 septembrie, se desfăşoară la Vysoké Tatry, în Slovacia, conferinţa Comitetului Militar al NATO, la nivelul şefilor statelor majore generale (şefilor apărării) din statele membre.

În timpul activităţilor din cadrul reuniunii, vor fi abordate aspecte militare privind Noul Concept Strategic al NATO – ce va fi prezentat pentru aprobarea şefilor de state şi de guverne la summit-ul NATO de la Lisabona -, noua structură de comandă NATO, stadiul actual şi perspectiva operaţiilor conduse de NATO, precum şi prioritizarea resurselor financiare pentru asigurarea capabilităţilor critice ale Alianţei. O atenţie deosebită va fi acordată la evoluţia operaţiunii în Afganistan (ISAF), cu generalul Petraeus D. (Comandantul ISAF), care participă la întâlnire prin videoconferinţă.

Din staff-ul de conducere a structurilor NATO participă amiralul Stavridis (Comandant Comandamentului Suprem Aliat pentru Operaţii), generalul Abrial (Comandantul Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare) şi Comandantul ISAF, generalul Petraeus.

România va fi reprezentată de şeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin.

De asemenea, în cadrul întâlnirilor bilaterale cu persoane oficiale din cadrul structurilor NATO sau cu omologi din alte ţări, vor fi abordate aspecte privind participarea ţării noastre în teatrele de operaţii, procesul de transformare a Armatei României, priorităţi în reformele militare şi întărirea cooperării militare bilaterale.

sursa: NATO.org; Secţia Informare şi Relaţii Publice SMG

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.