Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Conferinţa Naţională a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere

Pe 2 iunie a.c. s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR) “Alexandru Ioan Cuza”.


În cadrul alocuţiunii prezentate, secretarul de stat Tătaru a recunoscut efortul făcut de militarii, aflaţi acum în rezervă sau retragere, pentru transformarea şi modernizarea armatei şi le-a solicitat acestora sprijinul pentru continuarea acestui proces.

Pe ordinea de zi a Conferinţei s-au aflat analiza activităţii Asociaţiei în ultimii doi ani, raportul privind modificările şi completările statutului ANCMRR şi strategia pentru următorii cinci ani.

La activitate au fost prezenţi consilieri ai Administraţiei prezidenţiale, personalităţi ale vieţii publice şi oficiali militari.

Deputatul Nicolae Mircovici (general in rezervă) – deputat în Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă naţională a preciat că opinia sa “rolul pe care trebuie să-l aibă cadrele militare în rezervă şi retragere în sprijinirea cadrelor militare active, este să spună ceea ce ceilalţi nu pot să spună şi să facă ceea ce ceilalţi nu pot să facă, adică să lupte împotriva curentelor ce denigrează sub toate formele Armata.”

Prezent din partea conducerii MApN, secretarul de stat Dan Tătaru a recunoscut efortul făcut de militarii, aflaţi acum în rezervă sau retragere, pentru transformarea şi modernizarea armatei şi le-a solicitat acestora sprijinul pentru continuarea acestui proces.

Totodată acesta a “pasat” responsabilitatea conştientizării opiniei publice despre rolul Armatei în societatea românească, mai precis prin “propagarea mesajelor privind locul şi rolul militarilor în societate”, pe umerii cadrelor militare în rezervă şi retragere, justificând că “cadrele militare active nu au organizaţii de sindicat”. Se pare că nu au nici reprezentare politică prin liderii politici de la MApN.

sursa: Armata TV;  Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

101 Responses to “Conferinţa Naţională a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere”

  1. GIM says:

    Scrisoarea unui roman din strainatate catre redactia MCP Prress Agency cu o luna inainte de campania prezidentiala.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=674343462680259&set=p.674343462680259&type=1&theater