Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Conflictul Georgia – Osetia de Sud, pretext pentru un razboi impotriva Iranului?

General colonelul Leonid Ivashov, Presedintele Academiei de Studii Geopolitice de la Moscova si analist politico-militar a declarat, intr-un interviu acordat lui RIA Novosti ca “SUA si NATO s-au folosit de conflictul din Georgia pentru a initia o viitoare operatiune militara in IRAN”.
“Suntem in pragul unui conflict militar important: SUA si NATO se pregatesc puternic la nivel strategic”.

“Operatiunile militare de pe teritoriul georgian au fost conduse de occidentali si au fost indreptate impotriva Rusiei; populatia Osetiei de Sud a fost victima gestului lor. In toata aceasta manifestare putem deslusi pregatirea unui atac impotriva Iranului!”
El a mai adaugat ca “semnele unui razboi impotriva Iranului sunt din ce in ce mai vizibile. “Provocarea haosului si a instabilitatii in regiune reprezinta noua orientare politica a Washington-ului”.

Intrebat fiind care crede ca va fi reactia altor state vis-a-vis de un razboi impotriva Iranului, Ivashov a spus ca “batrana Europa va fi mai rezervata in cea ce priveste desfasurarea evenimentelor, si probabil, de la un anumit punct va deveni aliata Rusiei”.

Referitor la conflictul Georgia – Osetia de Sud, el a afirmat ca “principalul scop al NATO a fost, din punct de vedere geopolitic, sa neutralizeze Rusia – jucator global important”.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.