Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Congresul European de Securitate şi Apărare

În perioada 27 – 28 noiembrie, la Berlin se desfăşoară cea de a XII-a ediţie a Congresului European de Securitate şi Apărare. Din partea româniei participă Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Tohăneanu.

Evenimentul este organizat de către Grupul Behoerden Spiegel, în cooperare cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Berlin.

Subiectul principal este reprezentat de  situaţia Post-Afganistan: noi solicitări şi oportunităţi pentru domeniul politic, militar şi industrie.

Congresul reprezintă un forum internaţional la care participă înalţi reprezentanţi din domeniul militar, “oficiali din cadrul structurilor de securitate şi de aplicare a legii, parlamentari, decidenţi politici, precum şi reprezentanţi ai industriei de apărare”, potrivit unui comunicat al MAI.

“Lucrările conferinţei sunt organizate atât în plen, cât şi distinct, pe tematici specifice, precum utilizarea spaţiului pentru Securitate şi Apărare Europeană, criminalitatea informatică, protecţia informaţiilor, apărarea antirachetă şi factorul uman în managementul crizelor”, se mai arată în comunicat.
Participanţii la congres vor aborda, pe lângă problematica Afganistan-ului Post ISAF şi pe cea referitoare la Securitatea Europeană  şi Politica de Apărare comună.

Congresul European de Securitate şi Apărare a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, devenind unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul Securităţii Europene şi al Politicii de Apărare.

Sursa: comunicat de presă MAI

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.