Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Consiliul de judecată al ofiţerilor a propus trecerea în rezervă a locotenentului Gheorghe Alexandru

Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Campia Turzii, întrunit în şedinţă, pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militara comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat ca ofiţerul este vinovat, ofiţerul încălcând prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare dar şi alte prevederi ale regulamentelor militare.

Consiliul a propus trecerea în rezervă a acestuia.

Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană sunt urmatoarele:

– participarea în data de 23.01.2012 la mitingul din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucuresti, faptă interzisă de regulamentele militare;
– purtarea uniformei militare pe timpul participării la miting;
– neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei.

La şedinta Consiliului au fost prezenţi locotenentul Alexandru şi apărătorul ales de acesta, avocatul Ion Panaitescu.

Pronuntarea hotararii s-a facut in prezenta ofiterului judecat, acesta refuzând să ia la cunostinţă, prin semnătură, de conţinutul hotărârii, fapt care a fost consemnat într-un proces-verbal.

Potrivit prevederilor art. 23 din R.G.-8, ofiţerul judecat poate formula o cerere de apel împotriva hotărarii adoptate de Consiliul de judecata, în termen de doua zile lucratoare de la data luarii la cunostinta de continutul acesteia.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a contestat Consiliul de Judecată al Ofiţerilor. “Am invocat excepţia nelegalităţii consiliului de judecată. Nu există niciun act normativ prin care să fie reglementat consiliul de judecată format din cinci ofiţeri”, a declarat, pentru ziuadecj.ro,  apărătorul locotenentului.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

25 Responses to “Consiliul de judecată al ofiţerilor a propus trecerea în rezervă a locotenentului Gheorghe Alexandru”

 1. parablue says:

  Desi mi-as dori ca aparatorul tanarului ofiter sa reuseasca absolvirea acestuia de faptele sale, am mari rezerve ca aceasta asteptare va fi sa se-mplineasca…
  Daca in randul militarilor ar fi functionat un sindicat, conform modelelor din armatele de mare traditie militara, aceasta asteptare ar fi avut ceva sorti de izbanda.

  Din pacate, dincolo de ce decizie finala se va lua, raman fara raspuns marile nemultumiri ale activilor. Iar aici, fara niciun dubiu, se face vinovat intregul corp de cadre care s-a lasat sufocat de politic, fara sa aiba vreo reactie legala, fireasca…

 2. Col.(r) Ioan-Gheorghe Ratiu says:

  Stimati cititori,
  Era de asteptat o astfel de decizie dupa tot ce s-a petrecut de la aparitia Lt. Gheorghe Alexandru in Piata Universitatii din Bucuresti.
  Avocatul nu poate convinge pe nimeni din Consiliul de judecata de nevinovatia acestuia prin cateva chichite avocatesti. Problema este mult mai profunda, tine de sistemul militar romanesc, de partile intunecate ale acestuia si pe care intreaga ierarhie militara le cunoaste foarte bine.
  Protestul ofiterului (nu greselile vanate de catre ziaristi si de catre lamentabilii si lasii lui superiori), are radacini adanci, mai vechi cu mult decat varsta acestuia si cauze pe care cel putin acum nimeni din sistem nu are curajul (inafara deocamdata de tanarul ofiter), nici interesul si nici priceperea de a le aduce in atentia opiniei publice. Ele vor mai dainui inca mult timp de aici inainte intr-o armata politizata, slab platita si cu atatea probleme ca a noastra.
  Tanarul ofiter este victima unui sistem (avocatul l-a definit ca fiind ultimul de tip stalinist), care l-a format si pe care l-a servit, sunt convins, cu loialitate pana acum.
  Scopul real al trimiterii lui in Consiliul de judecata a fost transformarea lui intr-un acar Paun, un “exemplu” nedemn de urmat si nu tragerea lui reala la raspundere.
  Pacat ca s-a ratat ocazia de a mai spala putin acea parte a fetei institutiei care nu se doreste a fi vazuta, pentru ca-i la fel de urata si intunecata ca ceea ce vedem din cand in cand si in socitatea romaneasca.
  Membrii Consiliului de judecata nu trebuie blamati, ei trebuie compatimiti.
  Sefii ierarhici insa trebuie aspru si fara nicio scuza criticati pentru lasitatea si lipsa de raspundere fata de cele raportate de ofiter.
  Inchei aici observatiile mele la stirea aparuta.
  Locotenentului ii spun sa nu cedeze si sa continue sa lupte pentru adevar.
  Sefilor lui ierarhici le spun “Sa va fie rusine!”
  Cititorilor le spun ca vom mai auzi, in sensul bun, de acest tanar.
  Cu regret,
  Col (r) Ioan Gheorghe Ratiu

 3. Stelian P. says:

  Domnule colonel,
  Cind erati activ, cum ati fi procedat daca un locotenent din subordinea dvs. ar fi facut exact ce a facut lt. Gheorghe ?

 4. gheo says:

  fiti seriosi, nu confundati lucrurile, imaginati-va ca sunteti iarasi in uniforma, ca in armata se dau si se primesc ordine care trebuie executate – desigur in litera legii desi, litera aia a legii, amintiti-va bine ca era calcata cu regularitate de sefi si comandanti care or mai fi fost ei, … mai des decat beau ei apa sau altceva … de sete, lasati amnezia deoparte ca sunteti oameni in varsta si nu va sade bine, acelasi lucru il patimea unul care incalca rigorile regulamentelor militare si atunci dar si acum, libertatea de exprimare a opiniilor este libera dar nu oricum, eu, as darama zidurile palatului cotroceni si as planta flori in locul lui pentruca, un presedinte murdar sa nu se poate ascunde dupa el, sa nu-si poata ascunde zambetul “hienic” dupa el, dar, doar daca indeplinesc conditiile de a protesta, nu oricum, in mod sigur, uniforma militara insa, care simbolizeaza puterea unui stat, nu poate fi un paravan de dupa care sa incepi sa “strigi, in strada”, poate ca opiniile locotenentului sunt reale, ca a oricarui roman care a fost “fript” de minciunile si excrocheriile intregii clase politice romanesti, de la stanga la dreapta si invers, la care fara suparare dar adera o sumedenie de cadre militare in rez. si retr. cu ” o imensa mandrie patriotica” insa, exprimarea opiniilor nu poate scuza ca pe nimeni care uzeaza de uniforma militara pentru exprimarea lor, fiti sinceri si recunoasteti ca, armata, indiferent de opinii, trebuie sa ramana “armata” cu bunele sau cu rele ei.

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  S ITUATIA a devenit periculoasa pentru poporul roman.Basescu isi consolideaza pozitia conficand democratia.Ce alegeri libere mai pot exista cand din guvern fac parte Ungureanu si Oprea?Romanilor li se pregateste cea mai neagra dictatura.Singura salvare este lupta tuturor fortelor democratice din strada si interventia armatei !

  SUNT ALATURI DE ALEXANDRU GHEORGHE REPREZENTANTUL MORAL AL ROMANIEI !
  Lt. Alexandru Gheorghe şi-a asumat în mod conştient riscurile prezenţei sale în piaţă şi că a fost dispus să facă acest sacrificiu, pentru a le transmite românilor că inclusiv persoane care lucrează în armata română, sunt de partea protestatarilor. Gestul lui a dinamitat mafia politica care simte ca ai fuge pamantul de sub piciore.
  Servicile in colaborare cu intreaga medie a inceput denigrarea sa.
  Acest tanar care ne face pe toti mandrii continua sa fie in pericol.

  http://devanewyork.blogspot.com/

 6. Col.(r) Ioan-Gheorghe Ratiu says:

  Asumandu-mi riscul, in conformitate cu reglementarile in vigoare fara sa accept nicio influenta exterioara. Acest lucru l-am facut de mai multe ori in cariera militara, dar dau doar doua situatii, penultima data in 1988 si am ajuns detasat in economie, iar ultima oara in 2001 si am ajuns pensionar anticipat.
  Fara nicio ezitare l-as fi sanctionat disciplinar, dar nu l-as fi distrus, si cu atat mai putin sa accept sa fiu manipulat.
  Pe raportul ofiterului inaintat ierarhic as fi pus o rezolutie in conformitate cu adevarul si nu m-as fi ascuns dupa “deget”. Ar fi interesant de vazut ce rezolutii au pus sefii irarhici al locotenentului (daca au pus cumva).
  Sincer, nu as vrea sa intru in polemica pe aceasta tema, intrucat asa cum intuiesc hotararea s-a luat in alta parte, in niciun caz la nivelul flotilei.
  Mi-am spus doar un punct de vedere la nivelul informatiilor vazute, citite sau “scapate” public si pe baza “expertizei” personale, cum se spune la moda acum.
  Ion Ratiu, pe care multi romani il considera “ca a fost cel mai bun presedinte pe care Romania nu l-a avut niciodata”, spunea asa:
  “Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”.
  La dispozitia dumneavoastra, cu respect,
  Col.(rtr.) Ioan Gheorghe Ratiu

 7. Un roman says:

  @ Dl Col.(rtr.) Ioan Gheorghe Ratiu

  Frumos Domnule Col.(rtr.) Ioan Gheorghe Ratiu

  “Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”.

  Cu respect ,

 8. Stelian P. says:

  Va multumesc.

 9. Covăsneanu says:

  JOS Chiorul!

 10. Carmen Ghimi says:

  Din momentul in care am vazut scris “excrocheriilor” in loc de “escrocheriilor”… m-ati convins… :)))

 11. Utzu says:

  “armata, indiferent de opinii, trebuie sa ramana “armata” cu bunele sau cu rele ei.”

  Cu ce scop? Cui serveşte ca oamenii din armată să să se ascundă după un regulament, care cu tot rostul şi importanţa lui, nu poate trece peste sau justifica toleranţa pentru ticăloşia în care este scufundată ţara asta. Nu vreau să văd regimentele în stradă, la proteste spontane, dar vreau să văd din partea cadrelor militare acea decenţă şi SĂNĂTATE sufletească de a vedea lucrurile aşa cum sunt, fără să se ascundă laş după bunele şi relele specifice. Faptul că am uniformă nu trebuie să mă împiedice să fiu român în totalitate, să denunţ răul şi făţărnicia şi să-mi aduc şi eu, dacă sunt în stare, contribuţia mea spre bine.

  Faptul că domnul locotenent este în stare să se sacrifice spre binele meu (cu siguranţă nu spre rău), este de apreciat şi trebuie salutat de orice om de bună credinţă. Poate fi sancţionat, în limitele aceluiaşi regulament, aplicat cu discernământ şi responsabilitate, apreciindu-se corect asupra încălcărilor şi a circumstanţelor, dar nu se fie spulberat şi dat exemplu altor cadre militare, să nu mişte în front, să-şi găsească justificări penibile deturnând sensul unor concepte precum “diciplină”, “onoare militară” şi “patriotism”.

  Sunt întru totul de acord cu spusele domnului colonel şi mi se pare că întregul corp al ofiţerilor, care se grăbesc să denunţe indisciplina şi atentatul la funcţia/rolul armatei în societate, nu face decât să strecure ţânţarul înghiţind cămila. Să le fie ruşine! Sunt laşi şi nedemni de uniforma pe care o poartă!

 12. Marlon Juvet says:

  Sunbsriu integral la punctul de vedere al d-lui colonel Ioan Gheorghe Raţiu. Respecte!

 13. iceparu says:

  pro memoria.prin 1995-1996 ,un coleg al meu suparat pe comandantul sau s-a adresat in scris comisiei de aparare din senat.in scurt timp o comisie de la smg i-a facut un control in sectorul sau de activitate si ce sa vezi ,a primit calificativ satisfacator urmat de o mutare cu retrogradare din functie..intamplarea a facut ca acel comandant sa ajunga ulterior dependent de fostul sau subordonat si in final si-a cerut pensionarea.invatatura.cand dai in caine vezi si cine tine lantul.

 14. gheo says:

  domnule colonel, cu scuze daca nu prea pot fi de acord cu dumneavoastra, in acest moment, locotenentul gheorghe alexandru, este folosit ca “un pion”, si de unii si de altii, de unii pentru curajul lui util unei cauze, de altii ca exemplu prin pedeapsa “exemplara” primita pentru fapta lui, oare de ce nu vrem sa vedem ca, armata nu apartine nici stangii si nici dreptei, ca armata apartine unei cauza comune cu interesele statului, al tuturor, nimeni nu poate condamna opiniile oamenilor imbracati in uniforma si care formeaza armata, au dreptul la aceste opinii si trebuie respectati si ei si opiniile lor insa, de aici si pana la exprimarea opiniilor politice in “uniforma militara, pe strada” trebuie sa fie o distanta mare, opiniile trebuie respectate insa, uniforma militara si armata nu au ce cauta in strada, “ieri” romanii l-au sprijinit pe basescu si pe ai lui, astazi sau maine, romanii poate ii vor sprijini pe cei din opozitie, desii probabil ca nu e prea mare diferenta intre ei, este problema romanilor, armata insa, nu este nici a “puterii” si nici a opozitiei, haideti sa nu sustinem ca armata trebuie amestecata in “scripetii” puterii, sa nu sustinem ca armata trebuie amestecata in culisele mizerabile ale luptelor politice, poate ca nu o fi ea imaculata ca “alba ca zapada” dar, e important sa o pastram cat mai departe de mizeria politica si pe ea si pe oamenii ei.

 15. rila1960 says:

  Am fost uimit si incantat de curajul locotenentului, am postat si mesaje de felicitare pe cateva bloguri in acest sens. Asta nu inseamna ca a procedat corect ca militar. Sunt de acord ca trebuia pedepsit, poate nu atat de dur. Cert este ca soldatul ( generic vorbind, deci ma refer la toti cei care poarta uniforma militara ), nu trebuie sa aiba opinii politice iar daca are, le tine pentru el sau le impartaseste doar nevestei, adica in particular, nicidecum in public. Iti convine, ramai, nu-ti convine, iti dai demisia si-ti poti difuza opiniile si la colt de strada. As pune totusi o intrebare: daca locotenentul a fost data afara din armata pentru ca a incalcat grav regulamentul participand la o manifestatie politica, noul premier desemnat, care nici el nu are voie sa faca politica atata timp cat este sef unde este, are voie sa participe la intruniri politice? Pentru ca demisia nu si-a dat-o inca sau nu a anuntat-o si de mai bine de o zi tot participa la intruniri POLITICE ( sau o discuta despre vreme cu partidele ? ). Probabil ca pentru el se aplica articolul 3 din regulamentul de ordine interioara. Doar pentru necunoscatori amintesc:
  art. 1 Seful are dreptate;
  art. 2 Seful are intotdeauna dreptate;
  art. 3 Cand seful nu are dreptate se aplica art. 1 sau 2.
  Am onoarea sa va salut!

 16. caporalul says:

  Sa traiti d-le colonel !Eu am o alta ”teorie”. Poate ca tinarul nu a venit chiar de capul lui in piata. Poate a fost ”sfatuit”, iar sfatuitorii, stiind cum functioneaza acum sistemul, au mizat tocmai pe victimizarea respectivului si, astfel, pe transformarea lui intr-un simbol al militarului – cetatean ! O minima empatie ne poate ajuta sa ne imaginam cum va fi primit locotenentul in piata dupa toate necazurile prin care a trecut, impins de constiinta sa si nu de nevoi materiale ! Dar, oricum ar fi fost, tinarul merita notorietatea dobindita, fie si numai penntru curajul manifestat, in ciuda constientizarii pericolelor la care se expune ! Eu cred ca povestea abia acum incepe sa se depene ! Ce spuneti ! Poate fi credibil !

 17. ROBERT HORVATH SUA says:

  IN APARAREA EROULUI ALEXANDRU GHEORHE !
  GREVA FOAMEI LA ONU NEW YORK !

  revista Neamul Romanesc
  ” Am citit, cu reala bucurie si uimire, extraordinarul mesaj al dlui Robert Horvath. Cred ca sunt rare asemenea dovezi de curaj, dar mai ales de patriotism de 24 de carate, printre cei care in prezent au alte rosturi, departe de tara de bastina. Lipsesc aproape cu desavarsire si in randul clasei politice romanesti, inclusiv al celei ce isi asuma rolul de tribuni.
  Este mare nevoie de astfel de gesturi pentru a mai stavili demersurile denigratoare si demolatoare la adresa acestei tari, a istoriei si valorilor ei. Proferarea insistenta de falsuri si neadevaruri nu este deloc intamplatoare si nici dezinteresata. Umilirea poporului roman si desconsiderarea trecutului national fac parte dintr-un plan diabolic aservit propagandei revizioniste inca prezenta in multe metropole occidentale.”

 18. Col.(rtr) Ioan-Gheorghe Ratiu says:

  Draga domnule, nu pot sa nu fiu de acord cu ceea ce ati scris, sincer va admir franchetea, echilibrul, puterea de analiza si sinteza.
  Personal nu sunt afiliat in niciun fel, nici politic, nici sindical, nici asociativ, nici cum.
  Mi-am dorit dintotdeauna sa ma pot exprima fara constrangeri, liber, fara frica, fara retinere, fara sa tin partea uneia sau alteia dintre organizatiile politice aflate in mod democratic in confruntare politica, asa cum trebuie sa se intample in mod normal.
  Dar derapajele, exagerarile, ilegalitatile (unele dintre ele la limita legalitatii, si invers, actiuni legale aflate la limita ilegalitatii) etc. nu pot fi trecute cu vederea.
  Este foarte adevarat ca din postura de pensionar putem face acest lucru, daca nu esti indiferent, depinde de optiunea fiecaruia.
  Am fost afiliat politic inainte de ’89 si mi-a ajuns, sper pentru cel putin doua generatii.
  Am facut parte din marea masa muta.
  Acum sunt unul din milioanele de “TELEPROTESTATARI” din Romania si diaspora.
  Asa sunt si activii acum, cu exceptii punctuale, una dintre ele este acest tanar ofiter bine pregatit profesional, fara pregatire socio-politica deosebita si fara experienta suficienta, dar cu o vointa puternica si un bun simt cum din ce in ce mai rar se gaseste.
  Persoanele multora dintre noi, a mea sigur, nu mai conteaza aproape deloc in ecuatia atat de complexa a zbaterilor in drumul de peste 22 de ani spre o societate democratica in centrul careia sa fie cetateanul respectat, indiferent de pozitia sociala si profesionala a acestuia.
  Dar tinerii trebuie sa conteze, viitorul este al lor, societatea evolueaza prin ei si pentru ei, cei de peste 60 de ani au mai mult „dreptul la concluzii”.
  Inainte de ’89 mai putin, dar dupa ’90 am avut o atitudine critica fara echivoc fata de dezordinile provocate de amestecul politicului (indiferent care) in viata armatei. Politizarea de acum a armatei se apropie incet, incet de cea dinainte de ’89, daca va continua asa, sa nu ne miram atunci cand vom vedea aparitia primelor celule de partid in armata.
  De acord, fara conditii, ca institutia militara nu trebuie angrenata politic. Politizarea acesteia ar trebui sanctionata prin lege in mod real.
  Vedem cu totii unde s-a ajuns cu demilitarizarea unora din institutiile care fac parte din sistemul de aparare nationala. Sunt remorci politice de conjunctura.
  Da, tentatia de a folosi armata in scopuri politice este foarte mare.
  Se vede cu ochiul liber de catre oricine vrea sa vada acest lucru.
  Toate aceste observatii generale pot fi sustinute cu suficiente exemple concrete, fapte reale si probe credibile.
  Afirm cu toata taria, NU “locotenentii”, nu armata, nu cadrele militare active si cu atat mai putin cei aflati la pensie sunt pericolul real pentru izbanda democratiei.
  “Cancerul” acestei societati este clasa politica prin reprezentantii ei din intreg spectrul politic, care odata alesi, se transforma imediat, apoi se manifesta si actioneaza contrar intereselor celor care le-au incredintat votul.
  Conducerea militara a sistemului a fost si este vizibil subordonata politic si acest lucru dauneaza foarte grav “capacitatii de lupta” (nu stiu care este acum termenul uzual) cu efecte permanente si de durata.
  Fiti convins ca imaginatia mea (in lipsa unor date concrete suficiente) functioneaza, locotenentul este exponentul, nemultumirea este reala si are dimensiuni mult mai mari, „serviciile” au stiut si stiu tot si au controlul situatiei, fara indoiala. Metoda diversiunii urmata de cea a “pumnului in gura” nu este noua, pretextele se schimba insa de la caz la caz.
  Ofiterul a fost “ajutat” sa ajunga aici si apoi l-au sacrificat pe esafodul „democratiei”.
  Napoleon spunea, “de la extaz pana la agonie nu-i decat un pas”, dar si invers este valabil.
  In viata nimic nu este intamplator, eu cel putin nu cred in coincidente.
  Pe cei tineri ii sfatuesc sa „indrazneasca”, cu mijloacele legale, sa nu devina si ei o si mai mare muta decum am fost noi.
  Va multumesc dumneavoastra dar si celorlalti comentatori pentru ca mi-ati facut onoarea si placerea sa cititi ce-am scris mai sus si mi-ati oferit ocazia sa nu tac, si sa nu fiu de acord cu aceasta actiune, neprofesionala, lipsita de camaraderie, cu multa tenta de vendeta, de pe pozitii de forta, excesiv mediatizata si politizata si indreptata impotriva unui om, pana la urma locotenentul este om, roman, cetatean si apoi militar. Pentru ceea ce a facut poate fi, trebuie si este tras chiar acum la raspundere, doar ca militar, si atat, nimic mai mult.
  O intrebare de care se feresc institutiile statului, nu numai cea militara, prin sanctionarea locotenentului ce s-a rezolvat din atat de multele probleme cu care se confrunta Armata Romana, pe care unii o vor una de tip feudal, din simpli lefegii?
  Va asigur de intreaga mea consideratiune,
  Col. (rtr) Ioan Gheorghe Ratiu

 19. iceparu says:

  inainte de 1989 ne placea cand cineva ni se adresa cu domnule….gradul.dupa 1989 am vrea sa fim tovarasi.inainte de 89 voiam sa fim -am onoarea sa va salut-dupa 89 ne vrem -sa traiti.putini stiu ca inainte de 45,ofiterul sau subofiterul trebuia sa aiba sotie cu dota,adica avere.dupa 1950 viitoarea sotie trebuia sa fie tesatoare,etc. ,adica sa provina din randul clasei muncitoare.inainte de 1945 ,ofiterul avea ordonanta.dupa 1945 a avut ion ,iar dupa 1950 ,tovarase.dupa 1990 am avut si avem p…propunerea mea este sa ne hotaram ce vrem.ma voi exprima intr-un limbaj neacademic .vrem calare sau pe jos.trebuie sa ne desbaram de obiceiul “am inteles” si bataie din pinteni.

 20. Col.(rtr) Ioan-Gheorghe Ratiu says:

  Raspunsul meu se adreseaza lui:
  gheo says:
  Februarie 7, 2012 at 5:12 pm

 21. gheo says:

  domnule colonel, sa privim doar ultimele scene din viata politica, un guvern de “papusi sau catelusi” in spatele carora stau “marii papusari sau dulai” ai guvernarii “basescu” – si de fapt a intregii clase politice romanesti, pentruca, toate acestea nu au aparut dintro data, sunt efectul experimentelor practicate fara nici un fel de responsabilitate de intreaga clasa politica romaneasca in ultimii 22 de ani, cu girul nostru al tuturor – ce vor face “papusile sau catelusii”, vor reactiona la primul marait al dulailor, sunt de fapt “carnea de tun” a guvernarii “basescu”, … institutiile statului, acestea au devenit niste instrumente inerte in imbratisarea hidoasa a clasei politice, reactia constiintei locotenentului alexandru, nici nu conteaza pentru ei – el va ramane doar ca un exemplu de jertfa pe altarul curajului, ca nume si grad nu conteaza, in mintea hidoasa a clasei politice insa a fost aprins “becul rosu”, “dincolo de reactia gloatei romanesti” a explodat si constiinta “in uniforma militara” exprimata deschis, nu pe la colturi ori asta nu e de bun augur, vina pentru sacrificarea locotenentului alexandru o purtam noi toti, cei care am girat intreaga clasa politica, fara sa-i sanctionam pentru nenumaratele esecuri, matrapazlacuri, aroganta, iresponsabilitate, etc., acceptand sa fim mintiti la nesfarsit, devenind o mare masa umana neansemnata, credeti ca ne vom trezi, nu, probabil vor trebui sa apara multi locotenenti alexandru, cu parare de rau dar, sacrificiul locotenentului alexandru va ramane, sacrificiul constiintei unui om pentru o cauza pe care mare parte dintre romani, o privesc inconstienti ca pe o … stire de senzatie, si e pacat dar … , cu tot respectul.

 22. Ioan Gheorghe Ratiu says:

  Excelent punct de vedere.
  Nu doresc sa conving pe nimeni, dar am intuit ca sunteti un profesionist autentic.
  Si potrivnicii, chiar daca nu recunosc, va dau dreptate.
  Pacat ca ecourile acestei publicatii online nu ajung si la cei care decid acum in sistemul militar. Pana acum, oricum, au dovedit o multime de dizabilitati, “asimetrice” sistemului de aparare nationala. In cartile de Istorie a Romaniei locul lor este eventual la erata.
  Am convingerea ca mai devreme sau mai tarziu unele lucruri se vor rezolva intr-o masura mai mare sau mai mica, pentru ca asa-i la noi.
  Este foarte nociv. Din cauza aceasta am ajuns unde suntem acum, dar asa-i dat romanului, “mintea de pe urma”, din pacate nu la suficient de multi simultan.
  Cred ca este foarte important sa nu acceptam umilirea, jignirea, manipularea, si in niciun caz fatalitatea.
  Toti stim ca avem de trait o singura viata, nu traim de doua ori, ca a doua oara sa facem si ce nu am facut in prima viata.
  Uitatul Publius Ovidius Naso spunea acum mai bine de 2000 de ani, inspirat dintr-un poem scris de catre contemporanul sau Quintus Horatius Flaccus:
  “Carpe diem, quam minimum credula postero”.
  “Culege ziua de azi si fii cat mai putin increzator in viitor”.
  Se pare ca sunt necesari si alti “locotenenti” ca sa poata priceape ceva si conducatorii nostri vremelnici.
  Va doresc numai bine,
  Col. (rtr) Ioan Gheorghe Ratiu

 23. Ioan Gheorghe Ratiu says:

  corect: pricepe

 24. ROBERT HORVATH SUA says:

  Continui protestul meu in apararea ofiterului erou in fata sediului ONU.

  NOUL PRIM MINISTRU ACUZAT DE CRIMA ORGANIZATA, ESTE DAT IN JUDECATA LA NEW YORK

  AMBASADA ROMANIEI IN SUA
  Va rog remite aceasta nota oficiala Presedintelui Basescu si Presedintelui Senatului Blaga. Vice Pres Voiculescu
  Deasemenea domnilor
  Antonescu si Ponta.
  Va rog confirmati primirea ei si numar de inregistrare.

  Guvernul Romaniei
  Prim Ministru Domnule Traian Ungureanu
  Va anunt ca sunteti dat in ludecata.
  Acuz SIE de crima organizata pe teritoriul SUA. Cazul este prezentat in scrisoarea adresata dumneavoastra
  la care nu am primit raspuns.

  http://devanewyork.blogspot.com/2010/03/atacul-banditesc-impotriva-antenei-3-in_27.html

  Pentru prima data in istorie un servici strain incearca arestarea unui cetatean american pe teritoriul SUA.
  Incercarea de arestare a avut loc in centrul orasului New York.
  Am cerut o investigatie FBI in legatura cu acest atac. Deasemenea am adresat un protest Departamentului
  de stat.

  http://devanewyork.blogspot.com/2011/04/intalnire-cu-consulul-romaniei-la-new.html

  Serviciul Extern a acordat sprijin logistic si material unei expozitii Al Queda organizata de statul Roman.
  Expozitia care a creiat uriasul scandal ICR prin chemarea politiei americane este teroristul irakian Amwar Omar
  Ambaki artistii romani fiind doar diversiunea.
  http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
  LA INCEPUTUL LUNII TRECUTE AM CERUT PUNEREA IN LEGATURA CU REPREZENTANTI AI SIE PENTRU A DA
  INFORMATII URGENTE IN LEGATURA CU ACTIVITATI AL QUEDA PE TERITORIUL ROMANIEI.
  Am fost informat de consulul adj din New York ca nota oficiala a fost trimisa spre atentia dumneavoastra la Bucuresti.
  Nu am fost contactat desi au trecut 6 saptamani.
  VA DECLAR IN CONSECINTA VINOVAT DE INALTA TRADARE SI SPRIJIN PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL
  Robert Horvath Deva
  Ziarist de investigatie
  Presedinte Devartes Film International New York – Tokyo

 25. vasile says:

  Executia “ritualica” a locotenentului Alexandru Gheorghe
  In atentia tuturor cetatenilor onesti ai Romaniei

  SALVE PARVE NEPOS ROMULI,
  Ce este “executia ritualica”?
  Un procedeu specific NKVD (KGB si GRU), in slujba Kominternului, preluat cu suces in Romania dupa 1990, de fiii si nepotii vechilor KGB-isti, de vopsire a albului in negru si a negrului in alb, a agresorului in victima, a hotului in om cinstit, a tradatorului in erou national si porumbel al pacii (vezi cazurile Pacepa si Raceanu) si invers! Pe scurt, se da un ordin jegurilor umane din presa obedienta si gunoaielor proclamate partea “de buna calitate” din societatea civila, sa atace pe adversarul coruptiei, al ticalosiei, al tradarii, intr-un cuvant pe adversarul regimului Basescu si respectivii se executa! Astazi, ca si ieri!
  Spre exemplu, numitul Mihai Razvan Ungureanu a fost, de la simplu activist UTC in liceu, pana la membru CC UTC si CUASCR, pana in decembrie 1989. Este pentru ei numitul Ungureanu politruc comunist? Nu, comunist este odiosul Dogaru, desi n-a fost activist ci doar cercetator stiintific, intr-o armata care-l avea ca general, printre altii, pe Ilie Ceausescu. Mihai Razvan Ungureanu, printr-o metoda similara privatizarii MEBO, a furat natiunii romane doua miliarde de euro, facute cadou ungurilor, prin transferul ilegal catre guvernul Ungariei a patrimoniului Fundatiei Gojdu. Este pentru ei tradator, numitul Ungureanu? Nu, tradator este odiosul Dogaru, deranjant ieri, ca si astazi, pentru ca asa l-a proclamat, in scris, la 21 noiembrie 1989, acelasi Ilie Ceausescu si pentru ca, astazi, se opune “democratizarii” cu iz de tiranie a Romaniei, de catre numitul Basescu. Numitul Mihai Razvan Ungureanu a fost fabricat politic de servicii, a primit impuls prin doua burse Soros si una oferita de statul Israel, ca si numeroase premii pentru specializarea sa in iudaism. Este numitul Ungureanu suspect si incompatibil cu functia de premier, prin pregatire? Nu, suspect si incompatibil pentru functia de presedinte al sindicatului pe care l-a creat, este odiosul Dogaru pentru ca, locotenent-major fiind, s-a insurat cu fiica unui pensionar, pentru ca nu si-a primit nici macar drepturile cuvenite, ieri salariale, azi de pensie si pentru ca a glorificat prin scrieri, emisiuni radio si TV, natiunea romana si poporul sau.
  Pana unde poate merge “executia ritualica”? Pana la executarea in contumacie, la sapte decenii, a unui erou national ca Maresalul Antonescu si transformarea in erou a unui dublu bastard si multiplu tradator! Pana la acoperirea cu laturi pe catafalc, in chiar ziua inmormantarii, a celor urati de ocupantii Romaniei, pentru ca au incercat sa se opuna ocupatiei si sa apere natiunea romana. A se vedea ultimele trei cazuri célèbre: Raoul Sorban, Mihai Ungheanu si Adrian Paunescu. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa le dea pe masura celor care i-au injuriat, in momentul despartirii de aceasta lume!
  Lt. Alexandru Gheorghe a indraznit sa-si exprime nemultumirea personala, care este in fapt nemultumirea tinerilor ofiteri si agenti de politie, in cadrul unei manifestatii publice a societatii civile. Pentru a nu deveni un erou al generatiei sale, KGB-istii regimului Basescu au dat ordinul si “executia ritualica“ a inceput!
  Cum s-a desfasurat si se desfasoara executia ritualica a Lt. Alexandru Gheorghe?
  Blogul sustinatorilor sai a fost piratat si umplut cu imagini porno. Jegurile de presa l-au provocat la discutii particulare, dupa care au extras din context si i-au pus in gura afirmatii care nu-i apartin. Au supralicitat, declarand ca este labil psihic, ca viseaza dictatura militara (cu cine, cu “maresalul” Oprea in frunte?), ca vrea sa reformeze de capul lui Romania. O morsa teleghidata i-a dat la televiziune verdictul psihiatric de “dus cu pluta”. Si nimeni nu se intreaba de ce, daca ar fi bolnav psihic, mai este judecat, si nu trimis la tratament? I s-au bagat sub nas, ilegal, tot felul de documente pe care ar trebui sa le semneze si, in urma refuzului, au inceput amenintarile si presiunile. Asupra lui, asupra familiei, asupra prietenilor. Mai mult, agentii din media, au anuntat déjà, spre a verifica reactia publicului (ceea ce este specific executiei ritualice), ca Lt. Alexandru Gheorghe a fost trecut in rezerva.
  Care este situatia reala a Lt Alexandru Gheorghe?
  Lt. Alexandru Gheorghe nu a fost trecut in rezerva, pentru ca nu exista nici un temei legal pentru asta. El isi continua linistit activitatea in aceeasi unitate, in timp ce superiorii lui, lasi sau numai ticalositi, se dau de ceasul mortii sa execute niste ordine demente si ilegale, primite, evident, telefonic, fapt pentru care, daca o fac, il vor plati mai tarziu, asa cum platesc astazi multi generali care au executat ordinele verbale ale lui Babiuc.
  Pe scurt, numitului Alexandru Gheorghe i se poate reprosa doar prelungirea, cu de la sine putere, a permisiunii de deplasare, de la Sibiu la Bucuresti. Ca ofiter activ, este dreptul lui sa umble numai in uniforma. Ca cetatean a participat la o adunare publica, apolitica, deci care nu are nici o legatura cu partidele si cu politica si, am adauga noi, nici cu sindicatele, si a uzat acolo de dreptul fundamental al oricarui cetatean la opinie proprie si la libertatea cuvantului. In opinia marii majoritati a cetanilor Romaniei, militari sau civili, gestul lui, departe de a dezonora Armata, i-a spalat onoarea acesteia, patata grav de un ministru cu un trecut dubios, care nu se tine de cuvant, care-i minte sistematic pe militari si care uzeaza si de uniforma si de mijloacele Armatei, in interes politic si-n interesul propagandei de partid, dupa cum il taie capul.
  Care este situatia juridica a lt Alexandru Gheorghe?
  Lt. Alexandru Gheorghe trebuia discutat in consiliul de onoare al unitatii. Nu a fost asa. A fost discutat, in absenta sa, in consiliul de judecata. I s-a dat spre semnare un document prin care recunostea ca ar fi participat la o intrunire politica. In urma refuzului de a semna, respectivul consiliu de judecata chiar s-a constituit, compus din 5 persoane, acuzatul cunoscand insa ca este format doar din 3: juristul Babau de la SMFA si doi comandori bastinasi. Cei trei isi plang toata ziua de mila si singura lor gaselnita pana acum a fost ca plapandul locotenent i-a terorizat si stresat, batand cu pumnul in masa, ei fiind toti de trei ori mai inalti decat el si de 4 ori mai lati!…
  La zisul consiliu de judecata s-a prezentat ca avocat dl. (fost) General, actualmente, conform legilor Basescului, “asistat” sau “beneficiar in rezerva” Jean Panaitescu, cunoscut dvs. din “Procesul celor patru” din CPEx., care i-a compatimit pentru comunicatele penibile, pentru dosarul format numai din taieturi din presa aservita, si pentru ca au incercat, post factum, sa interpreteze politic gestul locotenentului.
  Prieteneste, ca de la militari la militari, dl Gl. Jean Panaitescu i-a sfatuit pe membrii zisului consiliu de judecata sa se dezinvesteasca, deoarece nu numai ca nu exista nici un text de lege in baza caruia Lt. Alexandru Gheorghe sa poata fi judecat, dar nici respectivul consiliu de judecata nu poate exista legal. Si aceasta, deoarece consiliile de judecata, care ar trebui sa urmeze consiliilor de onoare, au fost inventate, printr-un ordin al ministrului apararii, din 2005, dar au ramas simple intentii deoarece armata nu este stat in stat, cu justitie proprie. Ca respectivele consilii sa existe legal, instituirea lor trebuia sa urmeze cursul obisnuit si sa apara o decizie in acest sens in Monitorul Oficial. Deci, dl. General nu numai ca le-a explicat respectivilor ca n-au pe ce baza sa-l judece, dar nu au nici calitatea de a o face. Mai mult, daca persoanele in cauza renunta la demnitatea de militari si executa ordine bolnave, in mod clar si categoric se vor depune plangeri penale impotriva lor si a comandantului unitatii, si vor fi judecati in contencios, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si in dauna persoanei.
  Ce se recomanda adevaratilor cetateni “de buna calitate”
  Exprimandu-ne surprinderea ca ordinele imbecile vizand trecerea abuziva, ilegala, vin prin trambita contratorpiloare a Armatei – l-am numit pe Tiberiu Fratila, el insusi cercetat, nu demult, pentru abateri disciplinare si salvat in extremis de catre dl. General Mihail Popescu, de un individ trecut in rezerva capitan (gradul de maior i-a venit la termen, cu cateva zile inainte), pentru ca nu a putut explica Inspectorului General Magdalena cum au ajuns in talcioc zeci de combinezoane de aviatie (l-am numit pe tovarasul Gabriel Oprea) recomandam tuturor cetatenilor autentici ai Romaniei urmatoarele:
  • Sa faca pe plac executorilor ritualici si sa-si exprime opinia fata de falsul anuntat (trecerea in rezerva a lt Alexandru Gheorghe).
  • Sa-si exprime opinia deschis, in media interna si internationala, referitor la caz si la persoana lt Alexandru Gheorghe.
  • Sa-si exprime opinia deschis referitor la numitii tovarasi “asistat” Gabriel Oprea, fost General, si Contraamiralul (inca) Tiberiu Fratila.
  • Sa-si exprime opinia deschis pe Internet si in media, referitor la regimul neokominternist Basescu si la caiafele lui din media.
  VIRTUS ROMANA REDIVIVA!