Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Consiliul de Judecată de la Flotila 71 Aeriană menţine propunerea de trecere în rezervă a locotenentului Alexandru Gheorghe

Consiliul de judecată al apelului din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă miercuri, 15 februarie, pentru soluţionarea cererii de apel formulată de locotenentul Gheorghe Alexandru, împotriva Hotărârii Consiliului de judecată al ofiţerilor, pronunţată la data de 6 februarie, a decis menţinerea hotărârii iniţiale – vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă.

Potrivit prevederilor legale, Consiliul a fost format din trei ofiţeri, dintre care doi colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru şi unul de la Statul Major al Forţelor Aeriene. Decizia a fost luată în unanimitate, iar la şedinţă şi la pronunţare a fost prezent ofiţerul care a formulat cererea de apel.

sursa: comunicat Biroul de Presă al MApN/Flotila 71 Aeriană

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

104 Responses to “Consiliul de Judecată de la Flotila 71 Aeriană menţine propunerea de trecere în rezervă a locotenentului Alexandru Gheorghe”

 1. Ionel N says:

  @ rila 1960
  Va multumesc si va asigur de toata consideratia mea!

 2. ursu says:

  Ca bine zici “1x”. Pina si la mine in Maramures se simte duhoarea celor 2 neobrazati! Vai ce pute a hoit! Oare cine miroase “a mai imputzit”; Cezar sau alalalt?

 3. Patrik says:

  Rapciugosule ,cine pana mea ti-a dat tractor sa stai cocotat pe el in timpul iernii? Locul ta ii in caverna,hoit viu!!

 4. LOCOTENENTUL PROTESTATAR DE LA FLOTILA AERIANA
  din Campia-Turzii, trecut in rezerva !

  „om bun, om nebun „

  … Locotenentul Gheorghe Alexandru nu este numai angajat ca militar al Ministerului Apararii Nationale . El a fost dat afara deoarece este incomod pentru oamenii politici responsabilii care nu se ocupa de rezolvarea problemelor reale de azi in armata. Gh.Alexandru a zis in public ce il doare si ce il preocupa mult in legatura cu armata, si ce simte poporul saracit din ultimii ani. Angajatii armatei nu au un sindicat care sa lupte si sa sustina DREPTURILE lor. In ziare s-a scris ca protestul locotenentului este in sine corect, dar modul in care protestul a fost facut si aparitia sa in public in uniforma militara – este o problema?.

  Intrebarea este: cum poate afla publicul care vede un protest anume ca in armata sunt probleme nerezolvate, fara sa fie vazut un om in uniforma? Pentru a demonstra in public a trebuit sa fie imbracat in tinuta militara. Pentru majoritatea vizitatorilor de massmedia , actiunea lui in uniforma a fost neimportanta . Pentru oamenii simpli a fost un semn clar si important al faptului ca armata protesteaza pentru popor in situatia de nedreptate in care fost manevrat de clasa politica incompetenta de azi . Continutul, motivele si mesajul protestului au fost importante pentru public si nu aspectul imbracamintei in care acesta era imbracat. In vest unii protestatari au fost dezbracati si societatea nu a reclamat nuditatea persoanelor. Toata lumea a vrut sa stie ce problema il doare pe acel protestatar. Situatia de la ora actuala in armata este o stare NEDEMOCRATICA, DISCRIMINATORIE , lipsita de egalitate si intrebarea este pentru ce s-a facut o revolutie in anul 1989?. Dupa mine, „locontenentul vocea libera”, este un simplu cetatean care nu lasa sa ii fie inchisa gura de regulamentele militare (ca un exemplu art.29/lit.C , legea nr.80/1995) daca simte el personal ca are dreptate si vrea raspunsuri concrete la intrebarile care au fost strigate in public. Fara Legi, regulamente si ordine avem si noi toti un simt al constiintei omenesti si al moralei. Multi politicieni a uitat ca Legile si Regulamentele sunt facute pentru a asigura si proteja poporul, nu pentru impiedicarea vocii si a gandurilor libere ale democratiei. De ce in anul 2012 nu ii este permis unui soldat sa faca o manifestatie in public, in uniforma daca aceste haine sunt mai ales niste haine cu care se poate umbla inafara unitatii in care acesta activeaza si fac parte in meseria sa ; tinuta respectiva era de fapt o tinuta de oras. Protestul poate fi vazut ca o actiune constructiva ! Majoritatea oamenilor din armata nu au curajul ca si Gh. Alexandru, pentru ca au stiut ce urmeaza . Ei sunt acum muti si se ascund in Bazele de armata ale lor ? De ce colegii lui nu il sustin pe Gh. Alexandru si nu protesteaza impotriva Hotararii Ministrului Gabriel Oprea de a-l trece pe locotenentul in reserva?.

  Cuvantul REZERVA este o interpretare gresita si o mascare, el a fost ARUNCAT afara ca un caine care a muscat pe cineva. Oameni ca el sunt rari in societate, multi fug dupa viata frustranta de aici in strainatate. Unde este castigul societatii?. Impotriva confruntarii cu realitatea, in societate trebuie sa lupti , bineinteles cu arme democratice, fara mare „tamtam” si fara interesul culorilor politice. Petitiile pot fi frumos formulate si inaintate personal precum si in grupuri mici, semnate si declarate cu gradul si functia lor. Angajatii armatei pot ajuta acum un om care si-a ridicat vocea in interesul multor colegi care fac parte in sistemul militar. Un cadru al armatei nemultumit este in cazul de fata un conflict contraproductiv precum pentru societatea civila . De ce Ministrul Apararii sau Prim Ministru nu l-au invitat pe Gh.Alexandru pentru a discuta problemele armatei vazute prin ochii unui mic locontenent ? Numai cand apare un soldat ucis pe teatrele de razboi , la aeroport , atunci vin reprezentantii armatei ? Dar oamenii aceia de ce au plecat pe teatrele de razboi ? Oare de bine ce le era in armata Romaniei ? In prima ordine de idei el este un OM ; un om care a facut o cariera profesionala exceptionala in armata si a acumulat inteligenta pentru a sluji poporul in caz de razboi sau alte conflicte precum catastofe naturale. Ce simt parintii lui Gh. Alexandru care au fost plini de mandrie pentru ca au stiut ca fiul a lor este serios si facut o cariera profesionala. A primit in schimb aprox. 3.000 de lei pe luna , o suma buna , dar nu destul de mult pentru a-si risca viata in caz de razboi. Pentru a „pune capul” lui pentru viata civila a altora, el este bun. Care este valoarea unui soldat cazut si care este valoarea unui protestatar intr-o tara in care noi traim si suferim impreuna?. Un instalator ca mine, meserias cu o calificare profesionala foarte buna, poate castiga la fel de bine, dar nu este o meserie periculoasa, probabil doar putin mai murdara. Eu toata viata mea am muncit si am fost ajutat cand am avut nevoie, de un sindicat/protector in meseria mea. Pentru ca am stiut ca aceasta va schimba ceva in societatea in care am trait, am iesit deja la varsta de 15 ani in strada si am strigat in public ceea ce nu mi-a placut. Cu succes si multumit de mine, de curajul meu, m-am intors acasa. Mii de persoane simple ca mine au influentat pozitiv dezvoltarea societatii moderne in Austria, acum avem o societate care manifesta respect fata de mine pentru eu am avut posibilitatea de a protesta in public. Eu, ca un civil cu curaj civic si cu ganduri libere sustin in continuare OMUL Gh. Alexandru in dorinta a lui de a participa positiv pentru a schimba a mentalitatea in societatea romaneasca.

  Baiatule ! striga in continua ce te doare, pentru tara pe care tu o iubesti ! Istoria va condamna asa zisii „oameni destepti” de azi, iti va da tie dreptate, pentru ca tu esti curat si necorupt . Eu te respect, asa cum esti tu, un rebel in uniforma, un roman care si fara uniforma are mandrie si capul in sus.

  Pentru dezvoltarea personalitatii tale, tu ai primit o lectie dura care te va invata sa lupti in continuare toata viata. Viitorul este in fata ta …

  Gerhard Spitzer
  Referent financiar al Asociatiei Voluntare Castel Banffy
  Com.Luna sat Luncani

  Libertate, Egalitate si Fraternitate

  Luncani,25.02.2012